Mi az oka, hogy elkezd hinni valaki Istenben?
Miért kell valakinek egy "megfoghatatlan" HATALOM!?
Te miért,minek a hatására lettél vallásos?
én nem vagyok vallásos,csak hiszek Istenben,abban a bizonyos valamiben/valakiben,ami mindenben ottvan,aminek minden a része,maga az élet energiája,mozgatórugója..
Honnan tudom,hogy van?Abból,hogy élek,abból,hogy más is él,és abból,hogy világunk van,ami magát rendezte be ezáltal az intelligens energia által,amit/akit Istennek nevezek!
egyrészt igazad, csak én kicsit mást felfogást vallok mint a keresztények.Én nem hiszek a pokolban úgy ahogy ők mondják. Az én túlvilágképen úgy néz ki hogy Menny(ez sem teljesen keresztény felfogás szerint), aztán tisztítótűz (itt sem teljesen biblia szerintit képzelj el) és Béke pokla
ez utóbbit egy regényből vettm ott azoknak a helye volt akik még vártak "lentről" vkit. Békés(nincs szenvedés), de pokol is egyben mert semmit nem tudnak az az emberi világról.
HA én lennék az Isten én sem csodákkal gyógyítanék, hanem a rávezetném az embereket a megoldásra.
hogy miért nem segít akkor amikor hisz benne az illető és életében Teréz anyaként viselkedett?
nem tudom. hipotéziseket neked fölállítani.
nézzük egy kicsit távolabbról, ne egyéni szinten.
ha mondjuk hirtelen meggyógyulna és utána szörnyű bűnöket követett el te meggyógyítanád?
vagy a fia, leszármazottja lesz az új hitler, meggyógyítanád?
vagy:meggyógyítom de sorsa így még rosszabb lesz.(pl. nem elüti egy autó, hanem minden családtagja meghal és egyedül hajléktalanként magányosan hal meg.)
vagy:meggyógyítom, de emiatt más vki fog meghalni (pl elüt egy kisfiút kocsival.)
az utolsónál. Adhatok-e vkinek életet úgy hogy közben másokét elveszem, vagy rosszabbá teszem?
Az hogy a halált miért nem könnyíti meg Isten még bonyolultabb kérdés.
főleg hogy ebbe az orvoslás is beleszól. pl nem ISten teszi lélegeztőgépre a betegeket, nem ő tartja őket kómában, nem ő idézi ezt elő. persze megtehetné hogy könnyít szenvedésükön de nézzük mivel is járna ez?
ha az alapján döntene hogy könyörög neki vki, akkor mi van ha meggondolja magát? mondjuk rájön hogy ő élni akar mert ott vannak a szerettei akkor támadjon föl?
ha amúgyis meghalna néhány nap/héten belül akkor a kérdésnek azért nincs értelme mert vannak érzéstelenítők, fájdalomcsillapítók amik a szenvedést csökkentik. ezt mi is megtudjuk tenni nem kell hozzá isten.
Másrészt pedig: Isten nem egy csodatevő masina. nincs olyan hogy bedobod a pénzt és azt kapod amit vársz.
Persze megtehet mindent, de TE mit csinálnál ha te megtehetnél mindent? hogyan őriznéd meg a szabad akaratot úgy hogy közben megtanítod az embereket arra hogy mi a jó és mi a rossz? hogyan gyógyítanád meg az embereket tudva hogy milyen következményekkel jár(hat)?
ha az ő helyébe képzeled magad szerintem sok kérdést megválaszolhatsz akár saját magad is.
18:40-es nagyon jól mondja!
Attól még, hogy elolvasol egy évezredeken át torzult iratot (Biblia) még nem lesz teljes a kép. Tele van utalásokkal, szimbolikával, metaforával, meg persze ki tudja régen mennyire cenzúrázgatták.
Istent mindenkinek magában kell keresnie. Nem egy trónon ülő öregembert kell elképzelni, hanem egy afféle "belső erőt" vagy "belső hangot", ha jobban tetszik. Nem csodákkal segít, hanem pl lehetőségekkel, megérzésekkel és hasonló dolgokkal, melyek mellett a mai rohanó világban csak elrohanunk.
Ahhoz a gyógyítós sztorihoz, meg annyit tennék hozzá, hogy igen is a hitnek hatalmas ereje van. Én nem tudom, hogy Istenen, vagy magunkkon keresztül (de mivel, ha bennünk van, akkor majdnem ugyan az :)) de működik. Biztos ismered a mondást, hogy "A hit hegyeket mozgat meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!