Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka, hogy elkezd hinni...

Mi az oka, hogy elkezd hinni valaki Istenben?

Figyelt kérdés

Miért kell valakinek egy "megfoghatatlan" HATALOM!?

Te miért,minek a hatására lettél vallásos?

2010. máj. 27. 14:00
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
91%
Ha valaki már nagyon gyenge és nem tud magán hogy segíteni.
2010. máj. 27. 14:12
 2/35 anonim ***** válasza:
70%

Engemet szó szerint hívott, és apró dolgokban megjelent...

Egy olyan érzés fogott el egy mindennapos misén, amikor hallottam egy normális pap Szentlélektől származó szavait (ha a többi nem is volt teljesen az övé, de tudtam, hogy ez tényleg tőle származó), annyira meghatott, de irracionális érzelem volt, matematikai logika alapján leírhatatlan. Ez az érzés relatív, vagyis személyfüggő; lehet ez másnak ugyanez egy nagy semmi, másnak esetleg mégnagyobb érzés lehet. El kezdtem imádkozni, és a Bibliát elővettem és megpróbáltam elmélkedni Isten egyes emberről felebtébb különös döntésein. És rájöttem Isten megadja azt, amit te VALÓBAN szeretnél, és attól valóban az örök boldogságra, nem ilyen részleges, múlandó boldogságokra (pl. drága autó, sok pénz stb.), amelyek később boldogtalanságokká válnak. Tartózkodom olyan dolgoktól, amelyek ennek kezdete is lehet. De az embernek le kell jutni a lelke mélyére, hogy áhítattal tudjon Istennel beszélkedni, mert, -Szt. Ágoston szerint is -, ott lehet Istennel találkozni, érezni leginkább a jelen létét. Ehhez életmód kell. Isten visszajelzéseit számtalan kis dologban észreveszem, amikor távolodni kezdtem tőle. De a hitem a boldogságot jelent számomra, és ehhez a boldogsághoz, ha én is akarom, akkor segíteni fog. Isten számomra megjelent, ateistában, szerencsében, jóban, megértésben, törődésben, szeretetben, sőt ateistában is, akik által tudtam a hitem kialakítani, mert amíg Istent nem vettem észre, akkor tényleg nem bizonytalan, boldogtalan lennék. Ez a fórum is hozzájárult.

A keresztényeknek az lenne a feladatuk, hogy ahol csak lehet, Isten megjelenjen azokban, akik szegények, szenvednek, önfeláldozóan másokat segítenék. Ez megváltoztatta a gondolkodásmódom, sokkal bátrabb lettem azóta. Aki embertársait szereti, azt Jézus is szereti! És Isten gondoskodik rólunk! Valakinek még nem? Hát akkor mi gondoskodjunk róluk!

Aki képes meglátni lelkével Istent (és ez a kategória nem én vagyok), annál boldogabb ember nincsen a világon.

A teremtés lényege: hogy Isten a teremtményeit boldognak lássa.

2010. máj. 27. 14:26
 3/35 anonim ***** válasza:
83%
Egyrészt engem úgy neveltek, hogy minden vasárnap mentünk misére szüleim vallásosak stb. De nem az volt igazán, úgy 18 éves koromban lettem vallásos. Amikor valami nagyobb megpróbáltatáson megyek keresztül, Isten segít ha kérem. Vizsgák például, és eddig legalábbis.
2010. máj. 27. 14:34
 4/35 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok vallásos, illetve még keresem az utam!

A boldogtalan ember egyszerre csak boldog lesz, mert lett hite!Attól hogy én hiszem hogy valaki segít kikecmeregni a reménytelenségből,az állapotom ugyan az marad!Nem tudom milyen boldogságot,segítséget adhat egy láthatatlan,hallhatatlan,érinthetetlen,néma valaki!Meggyőződés kell,nem elég a mese!

2010. máj. 27. 14:48
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

figyelj, a hitet nehéz magyarázni.

Sok oka lehet hogy vki hinni kezd.

családi tragédia, egészségügyi probléma, vmilyen csodás vagy csodásnak vélt esemény,"megvilágosodás"(ezalatt azt értem hogy rájön vmi olyanra amitől hinni kezd, akár misén, akár utcán, akár imádság közben)

másrészt a hitnek EREJE van. Sokaknak gyógyulást hoz testi lelki bajaikból.

pl.volt olyan öregasszony aki rákos volt, de hitt önmagában,Istenben, bízott abban hogy meggyógyul, meg akart gyógyulni, (és ezért tett is) és a rák csodálatos módon eltűnt.

hogy ez a gyógyulni akarásnak köszönhető (ennek biztos van szerepe) vagy Isten csodát művelt esetleg a kettő összefügg arra nem tudok válaszolni.

de persze a hitnek lehetnek negatív hatásai ha pl egy betegséget tragédiát Isten csapásaként fogsz fel akkor ez negatív irányba is befolyásolhatja az állapotod.

Aztán sokaknak a nevelés is belejátszik a hit kialakulásában.

illetve egyeseknek a világ bonyolultsága és egyben rendezettsége is bizonyíték isten létére.

Mindemellet a hit és a vallások választ kínálnak életünk értelmére, céljára. Ez is sokak számára vonzó

remélem tudtam valamelyest segíteni

2010. máj. 27. 15:01
 6/35 anonim ***** válasza:

a lélek az, amellyel Istent megismerheted.

A szemeddel nem tudod megfogni a tárgyat, a kezeddel nem tudsz látni, az oroddal nem tudsz tapintani, az illatokat a bőrőn keresztül nem tudod észlelni. Istent csak a lelken keresztül lehet meggyőződni, de ennek elindítása relatív...

2010. máj. 27. 15:06
 7/35 A kérdező kommentje:

Tehát Istent fogadjam el mint placebót?Ha elhiszem hogy segíthet akkor talán lesz is segítség?

Valaki élete végéig ilyen segítséget remél,de nem érkezik el hozzá soha,még ha tesz érte és hisz is benne,akkor sem!Talán megkapja az embertársaitól:-Pedig milyen jóravaló,szorgalmas ember volt!Hogy ez menyit segített másoknak,oszt mégis ez lett a vége!

És hasonlók!

A mennyországi "jólétet" remélni,itt a Földön!Egyenlőre nem motivál eléggé!

Ezért is tettem fel a kérdést!

Az eddigi válaszaitok nagyon szépen köszönöm!

2010. máj. 27. 15:26
 8/35 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem egyszerű, ajánlok hozzá egy kis olvasnivalót. Nézdd meg:

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 27. 15:41
 9/35 anonim ***** válasza:
91%

"Tehát Istent fogadjam el mint placebót?"

én nem mondtam hogy kell, ezt mindenki saját szíve joga eldönteni, hogy hisz-e vagy sem. én csupán azt mondtam hogy ez is egy lehetséges ok arra hogy vki hinni kezdjen.

hogy Isten mennyire szól bele az életünkbe arról egyébként parázs viták szoktak kialakulni. Szerintem Isten mindenkinek szabad akaratot adott, és ő csak elindította a folyamatot, magyarul nem ő dönt arról hogy ki gyógyul meg és ki hal meg, kinek lesz "jó" élete és kinek "rossz", csak beleavatkozhat ha akar.

"Valaki élete végéig ilyen segítséget remél,de nem érkezik el hozzá soha"

ezt is sokszor félreértelmezik. honnan tudod hogy Isten nem segít? miért mindig csodát vár az ember? honnan tudod hogy nem csak egy lehetőséget ad, amit vagy megragadsz vagy nem? honnan tudod hogy az orvosok,ápolók nem Isten segítségévél gyógyítanak meg/fedeznek fel vmit?

de ha tényleg vki annyira elhagyatottan (segítségnyújtás) hal meg pedig sokkal jobbat érdemelne, azt Istennek szerintem marhaság. már csak azért mert ÉLET és ÉLET között nincs különbség mindenki jobbat érdemelne.

másrészt én nem látom a jövőt Isten igen.

ha mondjuk választani kellene aközött hogy mondjuk rákba halj meg vagy lásd a gyerekeid halálát mit választanál? ha Isten tényleg belelát a szívünkbe akkor akár ez alapján is hozhat döntést.

De mondom szerintem nem szól bele mindenkinek a sorsába csak akiébe bele akar.

2010. máj. 27. 15:52
 10/35 A kérdező kommentje:

Miért hisz egy csodákra képes természetfeletti lényben,ha nem tesz vele csodát!!!?

Valaki csak egy kis könyörületet kér,egy számára jobb állapotot,akár a halált,de nem kapja meg !És szenvednie kell mert nem kap meg semmit attól, akire úgy tekintett egy egész életen át mint,arra aki könyörületes,szerető,szabályokat alkotó(szabad akaratod van,de ha nem úgy élsz ,ahogy Ő kívánja ,bűnhődhetsz a másvilágon,éghetsz a Pokolban), és csodatévő mindenható!

Abban igazat adok a vallásos embereknek,hogy amíg nem érzem Istent a lelkemben ,addig nem hihetek benne!

2010. máj. 27. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!