Kreacionisták, fel tudtok mutatni egyetlen kutatást is ami titeket igazol?
"Így talán többet tudnak felmutatni az eddigi semminél? :D"
Hát, kedves kérdező, nem tudom volt-e már szerencsénk egymáshoz. Elmondom mit gondolok. Szóval, volt már itt annyi vita ebben a témában, de komolyan, annyi, hogy ember legyen a talpán, aki mindnek utána akar olvasni. A végén már java részük, ha nem mind, kölcsönös személyeskedésbe torkollik. Én még itt nem láttam olyat (na nem is régóta vagyok itt), hogy egy evolúciópárti elfogadná a 6napos teremtést, se olyat, hogy egy fiatal Föld kreacionista beállt volna evolúciópártinak. De ha ismertek ilyet, kérlek tudassátok. :)
Na szóval, egy ilyen vitában kedves 'evósok', a hittel vitáztok, nem tudományos kísérletekkel, amelyek megismételhetők, hanem olyan dolgokról, amelyekre a tudomány is csak következtetni tud. (és ne, ne gyertek azzal, hogy a kezdet teóriák tudományosan, 100%-ig megalapozottak)
Tehát az én hitem vs. a te hited. Vili? Na és ki dönti el, hogy kinek van igaza?
"Tehát az én hitem vs. a te hited. Vili? Na és ki dönti el, hogy kinek van igaza?"
A való világ, amiben élünk, ember.
Tudod, ez úgy működik hogy bármilyen elképzelésünk is van a világ kezdetéről, annak vannak következményei, amelyek a jelenben is tesztelhetőek.
Például hogy a fotonok fénysebességgel haladnak, és 6000 fényévnél nagyságrendekkel messzebbi csillagokat is látunk, ebből egyértelműen következik hogy az univerzum is nagyságrendekkel idősebb 6000 évnél. Különben még ide sem ért volna a távoli csillagok fénye.
Tehát máris nem hit, hanem tény, hogy aki azt mondja, a világ csak 6000 éves, az hülyeséget állít.
Nem mintha a tudomány képes lenne valóban bármit is tényként állítani. Azaz a tudomány összes kijelentése csupán olyasmi állításokon alapul, hogy xy megvizsgálta x alkalommal ezt és ezt a jelenséget, mivel mindig ezt és ezt az eredményt találta, azt "feltételezzük", hogy ez mindig így van. Azonban ahhoz, hogy valóban "tényként" lehessen valamit kezelni végtelen számú kísérletre lenne szükség, hogy igazoljuk, hogy valóban mindig úgy van, ahogy feltételezzük és nem csupán véletlenül éppen mindig ugyanabban az állapotában figyeljük meg a jelenséget. A tudomány már számos alkalommal siklott tévútra, vontak vissza Nóbel-díjakat és rengeteg téma van, amiről több egymásnak ellentmondó elmélet létezik. Tehát valójában a tudományba vetett bizalmunk is épp olyan hiten alapszik, mint bármely vallás és a tudomány fenntartja magának a jogot, hogy esetleg kiderülhet egyes állításairól, hogy tévesek.
Ettől függetlenül a tudomány jellemzően mindig a legvalószínűbb álláspontot veszi fel az adott témával kapcsolatban, tehát ritkán szokott durván melléfogni, ugyanakkor tartsuk észben, hogy nincs olyan komoly tudós, aki azt állítja, hogy bármit is szabadna "tényként" kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!