Most melyik teremtéstörténet az igazi?
A Bibliában először azt írja, megteremti az Úr az állatokat, majd Ádámot és Évát.
A második rész szerint viszont első volt Ádám, utána formálta Isten az állatokat és végül Évát.
"Aha, ezért van annyi embernek gondja a bölcsességfogával, mert rövidül az állkapcsunk, ezért vannak bennünk maradványgének"
Te komolyan nem hallottál még az emberiség genetikai terheltségéről? Szerintem, mielőtt kérdeznél, el kellene végezni az elemit, mert itt csak a lexikális tudás hiányod mutatod be és mi azt foltozgatjuk.
"*Genezis* nevű felhasználó válasza:
Kedves testvérem, neked nem feltünő hogy a teremtéstörténettel probálják már bizonytani a törzsfejlődésüket?"
Szerintem meg azt sem tudják értelmezni, amit leírnak, csak mantrázzák ezeket az ateista blogos tudománytalan hülyeségeket
"Pont erről szól, csak max. még a humán biológiai hiányosságaid miatt sem vágod ezeket. Vidd el egy biosztanárhoz, elmagyarázza neked, hogy jól válaszoltam."
Ezt most akkor benézted, mert biológia, kémia szakos tanár vagyok.
Magadat viszont szépen bemutattad most ezzel, hogy inkább megmagyaráznád a feketéről is hogy fehér, még miután rámutattak is a tévedésedre, csak hogy nehogy el kelljen fogadnod a valóságot.
Majd ha értelmes érved is lesz, gyere vissza, abban nincs túl sok kihívás hogy idejössz belekötni a válaszaimba, mert nem tetszenek, de akkora marhaságokat írsz hogy csak magadat járatod le velük...
"HA ez neked azt jelenti, hogy nem akkor formált és vitte oda, akkor tényleg holdkórosok vagytok:( "
Rendben "kedves". Az egyik holdkóros kéri, hogy cáfold meg amit írt és válaszolj a hozzád intézett kérdésére. Köszönöm.
Merete, a szövegértelmezési gondok ugyan nem számítanak bűnnek, de azért legközelebb inkább olvass el kétszer valamit, mielőtt reagálsz rá.
1. Miért kéne a saját kutyámat hagyni meghalni? Ezt magyarázom hogy normális ember számára a háziállat nem csak úgy van, hanem érzelmi kötelék is fűzi hozzá. A kutyánk, aki több mint 10 éve velünk él, nem csak egy kutya, hanem olyan mint egy családtag.
Ha ezt nem fogod fel hogy sok évnyi szeretetetben leélt idő egy ember és egy állat között miért fontosabb, mint bármilyen idegen, akkor úgy vélem, veled lehetnek komoly gondok érzelmi téren.
2. Egy szóval sem mondtam hogy nem segítek más embereknek, csupán hogy megvannak a prioritásaim, és nyilván nem egy idegen lesz az első a bajban, akiről azt se tudom, kicsoda.
A logikád szerint akkor majd csukjanak le téged is, ha mondjuk édesanyád és egy idegen van bajban, és te édesanyádnak segítesz, mert a logikád szerint akkor a másik emberrel szemben te is bűncselekményt követtél el.
Én tudok szöveget értelmezni kérdező,te nem tudsz:
1. nem azt mondtam,hogy úgy un block segítesz-e az embereknek,de te magad írtad le,hogy meg sem mentenéd,ha akkor a kutyád halna meg,akkor meg már szerintem mindegy lesz neki,hogy előtte mit jótékonykodtál vele.
2. nem kell magyaráznod a szeretetben együttélést,meg a kötődést,én ezeket mind megélem: a családommal,akik emberekből állnak. Értem,hogy vannak prioritásaid,de nem csak te létezel,az a számodra idegen ember is létezik és talán létezik egy pár éves gyereke is,azt majd biztos meg lehet vigasztalni egy kutyával...Most könnyű erről beszélni,mert még csak feltételezés,de simán lehetne valóság is és azt nem kívánom senkinek. Facebookon szemtanúja voltam,hogy egy ártatlan poéntól mennyire felhabzott a szájuk egyeseknek,pedig egyáltalán nem volt állatkínzás és már odáig fajultak a kommentek,hogy megfenyegették a másikat és kínkeserves halált kívántak neki. Ha szerinted ez teljesen normális (persze mindezt egy állatért,aki még csak életveszélyben sem volt),akkor itt nem velem van a baj.
"nem azt mondtam,hogy úgy un block segítesz-e az embereknek,de te magad írtad le,hogy meg sem mentenéd,ha akkor a kutyád halna meg,akkor meg már szerintem mindegy lesz neki,hogy előtte mit jótékonykodtál vele."
Akkor mégsem megy a szövegértelmezés. Nyilván azon lennék hogy az embernek is próbáljak segíteni, eszembe se jutna otthagyni. De nem ő lenne az első, hanem bárki, akit ismerek és szeretek. Legyen az egy családtagom, egy barátom vagy egy háziállatom. Nem ér kevesebbet az a kutya, csak mert kutya, te jó ég...
Ijesztő ebbe belegondolni hogy egyesek ennyire semmibe vesznek egy életet, csak mert nem ember...
"de nem csak te létezel,az a számodra idegen ember is létezik"
Na és? A számomra abszolút nem idegen állatkám is létezik. És míg ha az ember hal meg, legfeljebb a halál ténye sokkolna, az illető halála aligha, hisz dunsztom sincs hogy kicsoda. Csak egy ember a 7 milliárdból. A kutyám halála esetén viszont egy szerettem halálának fájdalmát kéne átélnem. Nem is kérdés szerintem hogy ez utóbbi elkerülése az elsődleges szempont.
"Facebookon szemtanúja voltam,hogy egy ártatlan poéntól mennyire felhabzott a szájuk egyeseknek,pedig egyáltalán nem volt állatkínzás és már odáig fajultak a kommentek,hogy megfenyegették a másikat és kínkeserves halált kívántak neki."
Túlzásba se kell esni, azt viszont támogatnám hogy egy állatkínzót is ugyanolyan keményen büntessenek, mintha emberrel tenné ugyanazt. Aki képes szánt szándékkal szenvedést okozni egy másék élő, érző lénynek, csak azért mert kevesebbre tartja magánál, mivelhogy nem ember, az nem való társadalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!