Monoteizmus, Antropomorfizmus elutasítása! KERESZTÉNYSÉG VS. ISZLÁM?
Monoteizmus:
Az egyistenhit vagy monoteizmus az egy, élő, és személyes Istenbe vetett hit, illetve a róla szóló tanítás.
Antropomorfizmus:
Az antropomorfizmus (a görög anthróposz, 'ember' és morphé, 'alak' szóból) egy olyan emberi kép vagy szólás, amely segítségével a transzcendens Istenről alkotott fogalmat fejezünk ki.
Amire még szükséged lesz:
1. Szentháromság fogalma!
A Szentháromság (latinul Sancta Trinitas) a legtöbb keresztény felekezet tanítása szerint a három isteni személy (Atya, Fiú, Szentlélek).
2. Iszlám!
Az iszlám (arabul الإسلام al-islām, al-iszlám) arab, zsidó és keresztény hittel közös tőről fakadó monoteista vallás, amelyben Mohamed prófétáé a vallási és politikai vezetőszerep.
A kérdések:
- Valóban monoteista vallás e a kereszténység, abban a tudatában, hogy tartalmazza a szenthármasságot?
- Van ellentét a monoteizmus, és a szentháromság között?
- Melyik vallásban(Kereszténység/Iszlám) érzed jobban megvalósulni a monoteizmust?(MINDENKÉPP olvasd el a [link] oldalon a "Egyistenhit (tauhíd)" bekezdést a demagógia, felületesség, és elfogultság elkerülése érdekében!)
- A Kereszténység valóban elutasítja az Antropomorfizmust, annak a tudatában, hogy a "Fiu" a testet öltött Isten?(MINDENKÉPP olvasd el a [link] oldalon a "A Fiú" bekezdést a demagógia, felületesség, és elfogultság elkerülése érdekében!)
- Melyik vallásban(Kereszténység/Iszlám) érzed jobban megvalósulni az Antropomorfizmus elutasítását?
"Onnan, hogy tudom, hogy ez mi!!!"
Akkor hazudtál. :(
Az Isten a teremtő! Minden rajta kívül teremtett! A teremtett dolgoknak ő teremtette a tulajdonságait!
Tehát ezek a tulajdonságok teremtettek! Mivel ezek a tulajdonságok teremtettek, képtelenség, hogy az öröktől létezőt felruházd vele!
Ha ennyire érdekel a téma találkozhatunk egy nyugodt helyen ahol mindent megkérdezhetsz egy tea társaságában.
De sejtem, hogy most mit akarsz kérdezni...
Téosz!
Allah mindenre képes, még arra is, hogy elhiteti az egyénekkel, hogy külön létük van bármitől is, sőt még azt is, hogy foggal körömmel védeni kell őt, más vallások kikezdésével. :P :D
üdv
25/F
LastOne.Left
Kedves kérdező!
Én teljes szívemből hiszem Allah létét, de engem nem arra tanít, hogy másokat próbáljak meggyőzni a létéről. Allah engem nem kért meg, hogy terjesszem a létezését, mert miért tenné? Ő tudja magáról, hogy létezik, aki pedig vak, és nem látja őt jelen pillanat, az "magára vessen", de Allah tudja úgy is, hogy mindenki megleli őt, mert mindenkinek ez a végső célja, hogy Allahhal találkozhasson. Allah jóságos és türelmes, és tudja, hogy van ideje várni, hiszen ami már létezik, a soha nem lesz nem létező, s az idő folyása végtelen. Mert Allah nem gyilkos, hanem önzetlen, szerető apánk, akire mindig számíthatunk, ha baj ér minket, akiből erőt meríthetünk, hogy megelőzzük a problémáinkat.
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!