Miért dobta ki a kereszténység tanításai közül karma törvényét?
He he- nagyon igaz! Hogy lehetne kidobni valamit, ami soha nem volt benne ?! :D
Ez kész! :D
Uraim nézzenek már utána alaposabban a karma törvényének.
Maguk dogmákban hisznek.
Baktay Ervin ( Szanatana Darma)
ugyyan nem vagyok úr, de elég sokat foglalkoztam különböző vallásokkal,tudom mi a karma törvénye.
Számomra sokkal inkább vak hit, a sors, a megváltoztathatalan.
Ezzel szemben a kereszténység a szabad akarat,a döntés .
Mondjuk mi lenne, ha az időn kezdenének gondolkodni.
A világban minden ciklikus, így az idő is. Eddig ez rendben és érthető? Ha nem, gondoljanak az évek múlására a bolygók mozgására. Hogyan lehet ezt összeegyeztetni a jutó-keresztény lineáris világképpel, melyen ugyebár a teremtés alapul.
akkor most témát váltottunk hirtelen? oké.
jelenleg a fizikai, csillagászati világkép is lineális, hiszen gondolkodásunkat és észlelésünket az idő determinálja. az pedig lineális nem ciklikus.
Számításokon alapuló ismereteink a további dimenziókról szintén lineálisak (húrelmélet)
Ha te nem így tudod,akkor gyorsan írd le amit tudsz azonnal fizikai nobeldíjat kapsz érte
"Számomra sokkal inkább vak hit, a sors, a megváltoztathatalan. "
Ha magának ez a karma akkor sürgősen nézzen utána.
Ok és okozat, függő keletkezés, ezen a vonalon induljon el.
Az ember rendelkezik szabad akarattal, de szabad akaratát, döntéseit át meg átszövi szövi a múltjának hozadéka melynek szintén maga rakta le alapjait úgy egyéni mint kollektív szinten. Érti, a pillanata a jelen a lényeg a pillanatban válik el a szar a májtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!