Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondolsz erről a keresztén...

Mit gondolsz erről a keresztény érvelésről, s szerinted melyik elv nemesíti az EMBERIESSÉGET, s biztosítja a fejlődést?

Figyelt kérdés

Az evolúció alapvető elve,hogy az erősebb legyőzi a gyengébbet,és az tud fennmaradni,ami,aki erősebb,erőszakosabb.A fejlődés kulcsa tehát az erő,és az erőszakosság.

Ez az elv igaz,az állatvilágra,és az Isten nélküli emberi életre,pl. minden ateista kommunista uralomra.

A kereszténység alapelve,a krisztusi szeretet megélése,s ez magában foglalja természetszerűen,a gyengék,betegek,rokkantak felkarolását,támogatását,gyógyítását az egészséges emberek tehervállalásával.

#fejlődés #emberiesség #keresztény eszmék #istentelen eszmék #lealacsonyodás állati szintre
2017. júl. 10. 06:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

23.Hsz!

Nyugodtan elismerheted,hogy a keresztény filozófia,-amely a szeretet megélésére alapoz- alapvetően tartalmazza a jótékonyságot,de az evolucionista filozófiától idegen az a gondolkodás.

2017. júl. 10. 18:48
 32/62 anonim ***** válasza:
91%

Kèrdező. Nem gondolom megváltoztatni a gondolkodásod, úgy látom, nem is lehet. Csak szeretnèk rámutatni, hogy feketèn-fehèren látod a világot magad körül, ès mint írtam, a dolgok (minden) sokkal sokkal árnyaltabbak ennèl.

Kicsit vonatkoztass el attól a gondolattól, hogy az összes ateista evolucionista kommunista egy mocsok állat, akik csecsemőket darálnak, meg vannak a keresztènyek, akiknek glória van a fejèn. Vannak erőszakos keresztènyek, ès jótèkonykodó ateisták is.

2017. júl. 10. 18:48
 33/62 A kérdező kommentje:

PencroftTivald

Sajnálom,hogy nem értesz magyarul!

Aki "keresztény"az krisztusi elveket követ,s aki nem,és azzal ellentétesen él,az CSALÓ.

A krisztusi elvek szerint a jótékonyság kötelező a "szeretet elvéből" következő,s az evolúció nem vesz tudomást erről az elvről.

2017. júl. 10. 18:54
 34/62 anonim ***** válasza:
94%

Hja, már èrtem. Ha olyan helyekről tájèkozódsz az evolúcióról, ahol csak annyit írnak róla, hogy a keresztèny Isten ellen irányuló direkt támadáskènt hozták lètre, akkor nem csodálkozom, hogy fogalmi zavaraid vannak.

Tehát:

"Evolúció alatt a populációknak a

változó környezeti feltételekhez

való alkalmazkodását értjük, mely

alkalmazkodást génállományuk,

ezen keresztül tulajdonságaik

megváltozásával érik el."

Ehhez hogy sikerült hozzámosni a jótèkonyságot?

2017. júl. 10. 18:58
 35/62 anonim ***** válasza:
94%
Leegyszerűsítve: te most azt akarod nekünk mondani, hogy aki elfogadja az evolúciót, az nem jótèkonykodik? o.O
2017. júl. 10. 19:06
 36/62 anonim ***** válasza:
94%

Jajjj, ez egyre jobb! :)

Úgy tűnik, a Te képességeiddel lehet hiba... :)

# 25-ben leírtam, hogy eléggé durva tévedésekkel állsz elő. Ha ezekre így kívánsz reagálni, akkor vagy képtelen vagy egyes magyarul írt mondatokat elolvasni, vagy azok értelmezése jelent szinte lehetetlen problémát a számodra.

# 7-ben és # 25-ben rámutattam: hamisságokat állítasz, s úgy véltem, ennek hátterében tudatlanság áll. Mivel zéró az érdemi reakció ezekre, a továbbiakban úgy kell értelmeznem, _tudatában_ vagy ezeknek a hamisságoknak, így hamisságokat - más magyar kifejezéssel hazugságokat állítasz. Azok pedig valóban, a csalók beszéde, Felebarátom. :)

2017. júl. 10. 19:08
 37/62 A kérdező kommentje:

PencroftTivald!

1.zéró:Mi alapján állítod,s mivel támasztod alá?

2.Zéró:Kifejtettem,hogy aki nem követi Krisztus tanítását,és kereszténynek állítja magát,az HAZUG.Mivel Jézus nem tanított evoluciót,követői sem követnek ilyen istentelenséget.

3.Zéró:Az alapvetően evolucióra épülő kommunista irányzatról beszéltem,s nem a vallásos pl.olaszról.

Abból természetesen következik az erőszak Gulággal,Katyinnal,Maó,Pol Pot,Kim Dzsong család örjöngésével,stb.

4.zéró:Az a "keresztény"aki erőszakot követ el,hazug,ugyanis Krisztus semmi ilyesmit nem tett,tehát követője sem tehet.Az "erőszakot gyakorló keresztények"Sátán katonái voltak, kereszény egyenruhába bújva.

2017. júl. 10. 19:13
 38/62 A kérdező kommentje:

32.Hsz!

A látásod súlyos hibája tipikus,és nem csak az ateisták közt általános.

A "keresztény"kifejezést nem értitek.

Jelentése:Krisztusi.

Egy olyan EMBERT(nem szervezetet,felekezetet,hanem embert jelent),aki követi Krisztust gondolkozásában,jellemében,tetteiben,szavaiban.

Aki Krisztussal ellentétesen beszél,cselekszik,gondolkozik,s jelleme sem hasonlít rá,az HAZUG.

Becsapja önmagát,és mindenki mást.

Sátán katonája keresztény egyenruhában.

Isten ateista követői:

Mindazok az ateisták,akik a szeretet krisztusi elveit követik,tudtukon kívül isteni elveket követnek,és valójában látens keresztények.

2017. júl. 10. 19:20
 39/62 A kérdező kommentje:

34.Hsz!

Erről írok újra,és újra!

Hogyan nem érted?!

A keresztény alapelv a rászorulók segítése.

Az evolució alapelve NEM FOGLALKOZIK A MÁSIK EMBERREL,csak a SAJÁT alkalmazkodásával környezetéhez,akár az erőszak eszközével is.

2017. júl. 10. 19:25
 40/62 A kérdező kommentje:

Az "egyszerűsítés"rendszerint kihagyja a lényeget.

Nem azt állítom.

Azt állítom,hogy a keresztény gondolkodással természetszerűen együtt jár a jótékonyság,s az ateizmus elve azzal nem foglalkozik.

Mint fentebb említettem,azok az ateisták,akik önzetlenül jótékonykodnak,tudtukon kívül krisztusi elveket követnek,s azok a "keresztények",akik a krisztusi elvekkel ellentétesen gondolkodnak,élnek,cselekszenek,beszélnek,Sátán keresztény egyenruhába bújt katonái.

2017. júl. 10. 19:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!