Mit gondolsz erről a keresztény érvelésről, s szerinted melyik elv nemesíti az EMBERIESSÉGET, s biztosítja a fejlődést?
Az evolúció alapvető elve,hogy az erősebb legyőzi a gyengébbet,és az tud fennmaradni,ami,aki erősebb,erőszakosabb.A fejlődés kulcsa tehát az erő,és az erőszakosság.
Ez az elv igaz,az állatvilágra,és az Isten nélküli emberi életre,pl. minden ateista kommunista uralomra.
A kereszténység alapelve,a krisztusi szeretet megélése,s ez magában foglalja természetszerűen,a gyengék,betegek,rokkantak felkarolását,támogatását,gyógyítását az egészséges emberek tehervállalásával.
23.Hsz!
Nyugodtan elismerheted,hogy a keresztény filozófia,-amely a szeretet megélésére alapoz- alapvetően tartalmazza a jótékonyságot,de az evolucionista filozófiától idegen az a gondolkodás.
Kèrdező. Nem gondolom megváltoztatni a gondolkodásod, úgy látom, nem is lehet. Csak szeretnèk rámutatni, hogy feketèn-fehèren látod a világot magad körül, ès mint írtam, a dolgok (minden) sokkal sokkal árnyaltabbak ennèl.
Kicsit vonatkoztass el attól a gondolattól, hogy az összes ateista evolucionista kommunista egy mocsok állat, akik csecsemőket darálnak, meg vannak a keresztènyek, akiknek glória van a fejèn. Vannak erőszakos keresztènyek, ès jótèkonykodó ateisták is.
PencroftTivald
Sajnálom,hogy nem értesz magyarul!
Aki "keresztény"az krisztusi elveket követ,s aki nem,és azzal ellentétesen él,az CSALÓ.
A krisztusi elvek szerint a jótékonyság kötelező a "szeretet elvéből" következő,s az evolúció nem vesz tudomást erről az elvről.
Hja, már èrtem. Ha olyan helyekről tájèkozódsz az evolúcióról, ahol csak annyit írnak róla, hogy a keresztèny Isten ellen irányuló direkt támadáskènt hozták lètre, akkor nem csodálkozom, hogy fogalmi zavaraid vannak.
Tehát:
"Evolúció alatt a populációknak a
változó környezeti feltételekhez
való alkalmazkodását értjük, mely
alkalmazkodást génállományuk,
ezen keresztül tulajdonságaik
megváltozásával érik el."
Ehhez hogy sikerült hozzámosni a jótèkonyságot?
Jajjj, ez egyre jobb! :)
Úgy tűnik, a Te képességeiddel lehet hiba... :)
# 25-ben leírtam, hogy eléggé durva tévedésekkel állsz elő. Ha ezekre így kívánsz reagálni, akkor vagy képtelen vagy egyes magyarul írt mondatokat elolvasni, vagy azok értelmezése jelent szinte lehetetlen problémát a számodra.
# 7-ben és # 25-ben rámutattam: hamisságokat állítasz, s úgy véltem, ennek hátterében tudatlanság áll. Mivel zéró az érdemi reakció ezekre, a továbbiakban úgy kell értelmeznem, _tudatában_ vagy ezeknek a hamisságoknak, így hamisságokat - más magyar kifejezéssel hazugságokat állítasz. Azok pedig valóban, a csalók beszéde, Felebarátom. :)
PencroftTivald!
1.zéró:Mi alapján állítod,s mivel támasztod alá?
2.Zéró:Kifejtettem,hogy aki nem követi Krisztus tanítását,és kereszténynek állítja magát,az HAZUG.Mivel Jézus nem tanított evoluciót,követői sem követnek ilyen istentelenséget.
3.Zéró:Az alapvetően evolucióra épülő kommunista irányzatról beszéltem,s nem a vallásos pl.olaszról.
Abból természetesen következik az erőszak Gulággal,Katyinnal,Maó,Pol Pot,Kim Dzsong család örjöngésével,stb.
4.zéró:Az a "keresztény"aki erőszakot követ el,hazug,ugyanis Krisztus semmi ilyesmit nem tett,tehát követője sem tehet.Az "erőszakot gyakorló keresztények"Sátán katonái voltak, kereszény egyenruhába bújva.
32.Hsz!
A látásod súlyos hibája tipikus,és nem csak az ateisták közt általános.
A "keresztény"kifejezést nem értitek.
Jelentése:Krisztusi.
Egy olyan EMBERT(nem szervezetet,felekezetet,hanem embert jelent),aki követi Krisztust gondolkozásában,jellemében,tetteiben,szavaiban.
Aki Krisztussal ellentétesen beszél,cselekszik,gondolkozik,s jelleme sem hasonlít rá,az HAZUG.
Becsapja önmagát,és mindenki mást.
Sátán katonája keresztény egyenruhában.
Isten ateista követői:
Mindazok az ateisták,akik a szeretet krisztusi elveit követik,tudtukon kívül isteni elveket követnek,és valójában látens keresztények.
34.Hsz!
Erről írok újra,és újra!
Hogyan nem érted?!
A keresztény alapelv a rászorulók segítése.
Az evolució alapelve NEM FOGLALKOZIK A MÁSIK EMBERREL,csak a SAJÁT alkalmazkodásával környezetéhez,akár az erőszak eszközével is.
Az "egyszerűsítés"rendszerint kihagyja a lényeget.
Nem azt állítom.
Azt állítom,hogy a keresztény gondolkodással természetszerűen együtt jár a jótékonyság,s az ateizmus elve azzal nem foglalkozik.
Mint fentebb említettem,azok az ateisták,akik önzetlenül jótékonykodnak,tudtukon kívül krisztusi elveket követnek,s azok a "keresztények",akik a krisztusi elvekkel ellentétesen gondolkodnak,élnek,cselekszenek,beszélnek,Sátán keresztény egyenruhába bújt katonái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!