Hogy hihetnek az emberek a bibliában mikor azt annyiszor átírták, újradolgozták?
"A keresztények szerint nem csak testből és lélekből áll az ember? "
Nem
19-esnek!
"Igen léteznek sőt anno még boszorkányperek is voltak! "
Ne szőrszálhasogass, ezek nem voltak igazi boszorkányok, csak a sötét középkorban mindenkit elítéltek aki egy kicsit is gyanús volt. Ok, ha boszorkányok léteztek, akkor sárkányok, törpék, tündérek is??? Ilyen perek nem voltak régen...
"A Biblia nem mesekönyv mert olvastam!"
De mesés dolgok vannak benne, csodatételek amik manapság nincsenek... Mi különbség van közte és Tolkien könyvei között???
"Nem teljesen mindegy neked?"
Egy gól ide!
"Logikailag neked kellene rámutatni arra hogy hol írták át a Bibliát."
Igen, nem olvastam, csak gondolkodó ember vagyok, és nagyon furcsának találom hogy képesek emberek milliói hinni olyanban feltétel nélkül, aminek létezése kétséges, sőt szerkesztett, nem eredeti formában maradt fenn. Azt, hogy szerkesztett, mindenki tudja, aki csak egy kicsit is keres utánna, ehhez nem kell elolvasni...
"Amennyiben pedig csak azt hiszik el amit tapasztalnak az 5(6) érzékszervükkel akkor azt magyarázd meg nekem hogyan létezhet a vallás a világunkban!"
Azért van 1 milliárd ateista is! Na de a kérdésre válaszolva: az emberek naivak, hiszékenyek, gyarlók, a kultúra meg generációról-generációra öröklődik, ezért is van még vallás, de nézd a mai generációt, azok már nem járnak templomba, tehát a "felvilágosultság" már elkezdődött. A templomoknak, vallásoknak sürgősen újítaniuk kell, modernizáció, hogy ne veszítsék el az összes hívüket...
"Így teljesen érthetetlen hogy miért pazarlod ilyesmire az idődet ha egyáltalán nem érdekel."
Pont, hogy érdekel, azért foglalkozok vele. Ha nem érdekelne, lesz*arnám magasról, nem gondolod? De nem a vallási része érdekel, hanem az emberek szemének felnyitása...
"Én látom a hasznát és te?"
Igen, hasznos, de ha belegondolsz hogy pl: nem létezik az, amihez imádkozol, akkor ez hamis jótétel... Persze attól még működik
"Kérdést tettem fel és nem állítottam."
De nem írtad a teremtést melléje, ezért következtettem akkor rosszul... Akkor most írd le hogy szted volt evolúció, vagy inkább kreacionizmus?
"Nem töltöm vele az időt. Talán majd ha megtudom hol írták át a Bibliát!"
Fentebb ott a véleményem, mostmár halljuk a tiédet is!
Kedves Vidiripi!
Nagyon jól beszélsz, de ne várj a kérdezőtől korrekt vitát, hiába válaszolsz logikusan. Szalmabáb vitakényszeres
"Pont, hogy érdekel, azért foglalkozok vele. Ha nem érdekelne, lesz*arnám magasról, nem gondolod? De nem a vallási része érdekel, hanem az emberek szemének felnyitása... "
És úgy gondolod tiniként, hogy a vakáció alatt ez neked egyfajta küldetésed?:)
Vidiripi
"Ne szőrszálhasogass, ezek nem voltak igazi boszorkányok, csak a sötét középkorban mindenkit elítéltek aki egy kicsit is gyanús volt."
Ja hogy te tudod milyenek az igazi boszorkányok mert láttál egyet!
"Ok, ha boszorkányok léteztek, akkor sárkányok, törpék, tündérek is???"
Nincs kizárva. Napjainkban is vannak olyan jelenségek amikre azt mondják hogy UFO. S ez a kifejezés nem egyenértékű a földönkívüli lényekkel. Bár sokan így értelmezik.
"De mesés dolgok vannak benne, csodatételek amik manapság nincsenek... Mi különbség van közte és Tolkien könyvei között???"
Mondok egyet, Jeruzsálem egy létező város!
"Egy gól ide!"
Fú nagyon régen fociztam már. Lehet hogy kellene egy kicsit csak úgy vagyok vele hogy mindig másra szánom az időt! :)
"Igen, nem olvastam, csak gondolkodó ember vagyok, és nagyon furcsának találom hogy képesek emberek milliói hinni olyanban feltétel nélkül,..."
Pedig te sem tartod feltételnek azt elolvasd és úgy ítéled meg. Amúgy meg honnét veszed hogy feltétel nélkül? Én pl. nem feltétel nélkül hiszek el mindent! Esetemben biztosan megbukott ez az elméleted. De elmondanám neked hogy nem csak én vagyok így ezzel. Ugyan is sok olyan dolog is van a Bibliában amit csak úgy érthetsz meg ha utána olvasol.
Mondok egy példát. Könnyű ellenőrizni!
Máté 8:28 Amikor a túlsó parton Gadara környékére ért..."
Máté 8:30 Messze tőlük nagy sertéskonda legelészett.
Mit keres egy egész sertéskonda a Bibliában. Régészeti kutatások feltárták hogy azon a vidéken görögök éltek s ők tartották a disznókat!
"...aminek létezése kétséges, sőt szerkesztett, nem eredeti formában maradt fenn. Azt, hogy szerkesztett, mindenki tudja, aki csak egy kicsit is keres utánna, ehhez nem kell elolvasni..."
Nézz utána mit jelent maga a szó hogy: "Biblia"
"Na de a kérdésre válaszolva: az emberek naivak, hiszékenyek, gyarlók, a kultúra meg generációról-generációra öröklődik, ezért is van még vallás, de nézd a mai generációt, azok már nem járnak templomba, tehát a "felvilágosultság" már elkezdődött."
Azt írtad hogy csak azt hiszik el amit látnak, tapasztalnak. De ha soha nem látták Isten akkor hogyan lett a vallás. Hogyan kezdtek el hinni ha 5-6 érzékszervük soha nem tapasztalt semmit?
Ja persze a mai generáció. Azok nem járnak templomba. Ezt nagyon is jól teszik ugyan is én sem járok! Inkább gyülekezeti közösségbe járnának az lenne a jó!
Amúgy meg tudod mit hisz el a mai generáció? Pl azt hogy lila a tehén. Felvilágosulás?
Azért olvasnak szerelmi horoszkópot? Vagy hisznek a szellemekben?
Meg azért van az hogy még felolvasni sem tudnak normálisan. Sokaknak problémát okoz a 4 alapművelet matekból!
"A templomoknak, vallásoknak sürgősen újítaniuk kell, modernizáció, hogy ne veszítsék el az összes hívüket..."
A templomoknak kell újítani? Azokat maximum felújítani lehet. Én nem félek attól hogy elveszítik a híveiket. De amelyik pedig igen mert ilyen is van. Azok had veszítsék csak el. Legalább megszűnik, ennek is van haszna!
"Pont, hogy érdekel, azért foglalkozok vele. Ha nem érdekelne, lesz*arnám magasról, nem gondolod? De nem a vallási része érdekel, hanem az emberek szemének felnyitása..."
S erre az oldalra jössz ismeretet terjeszteni kérdés formájában? Gratulálok!
Inkább előadásokat kellene tartanod. Tudod meghirdeted hogy mely témában tartanál előadást nyomatod a reklámot rádióban, újságban, szórólapon.
"Igen, hasznos, de ha belegondolsz hogy pl: nem létezik az, amihez imádkozol, akkor ez hamis jótétel... Persze attól még működik"
Hát akkor te nem látod. Ugyan is nem ez a lényeg. Hanem az hogy nem kell gyógyszer szednie. Ami egyrészt drága és nagy a kockázata hogy valami bajt okoz a mellékhatásaival.
De a csúcs az hogy a köhögés elleni gyógyszer mellékhatásai között az szerepelt hogy köhögést okozhat! Hát fantasztikus és még fizetni is lehet érte. Zseniális szívatása az embereknek.
Amúgy meg nem amihez hanem akihez. Személyről van szó és nem tárgyról. A keresztények akik valóban hívők azok nem szobrokhoz imádkoznak.
"De nem írtad a teremtést melléje, ezért következtettem akkor rosszul... Akkor most írd le hogy szted volt evolúció, vagy inkább kreacionizmus?"
Szerinted egy hívőnek hogyan áll hozzá a kérdéshez?
"Fentebb ott a véleményem, mostmár halljuk a tiédet is!"
Nem a véleményedet kérdeztem azt eddig is tudtam amint elolvastam a kérdésedet. Konkrétumot kérdeztem és arra meg nem válaszoltál. Idézem neked a saját kérdésedet! "Hogy hihetnek az emberek a bibliában mikor azt annyiszor átírták, újradolgozták?" - Ebből kifolyólag kérdeztem én meg tőled hogy: Hol és mit?
Bár javasoltam hogy szervezz nyilvános előadást de aszem ezzel még várj mert semmit nem tudnál mondani a hallgatóságnak.
"utolsó: a 28 az már inkább fél emberélet, mint tinikor :)"
A középkorban az 56 az tényleg szép életkornak számított. Te is ezt céloztad meg? Csak szólok hogy mai világunkban azért a 80-90- de akár a 100 év is megcélozható mert nem lehetetlenség elérni.
Vidiripi, te aztán nem vagy semmi! Méghogy előadást tartsak, pap legyek, mi? :DD
Jó vitapartner vagy, de én már belefáradtam. Tudnék az utolsó kommentedre ugyanúgy reagálni, mint ahogy te is, és ez folytatódhatna így a végtelenségig...
De így most ezt a vitát lezárom részemről... Sok sikert a továbbiakban!!!
A strucc,egy érdekes állat!
Pont olyan,mint sok ember.
Ha valami olyan dologról hallanak,ami nem tetszik-pl.Isten mindenütt jelenvalósága-bedugják a fejüket gondosan felépített homokvárukba."Amit nem látok,az nincs"jelszóval.
Nem nagyon értem, miként bizonyíték az valami létezésére, hogy nem látjuk.
Akkor a rózsaszín egyszarvú léte is bizonyos, mert azt sem látta még senki?
Homokba dugjuk előle a fejünket, mint a strucc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!