Miért említi a biblia annyiszor a 40-es számot?
Figyelt kérdés
Az özönvíz idején 40 napig esett az eső, a zsidók 40 évig vándoroltak a pusztában, Jézus 40 nap és 40 éjszaka volt a pusztában, hogy "megkísérttessen"... Mit szimbolizál a 40-es szám?2015. dec. 27. 10:48
1/9 anonim válasza:
A negyven nap a negyven napos esőt, a negyven éves vándorlást, és a negyven napos pusztai létet szimbolizálja. :)
Ahogy rengeteg helyen megjelenik a hetes szám, a hatos szám, a hármas szám, ugyan úgy a negyvenes is megjelenik egy-két helyen. Nincs ebben semmilyen számmisztika szerintem, csak az, amennyit belemagyarázunk.
2/9 A kérdező kommentje:
Ugyan már. Egyszer felbukkan, azt mondom: véletlen. Kétszer felbukkan: Oké, véletlen. De amikor már háromszor, négyszer, esetleg többször... Ez nem véletlen. Számmisztika vagy nem, valami jelentése biztosan van azon túl, hogy 40 év, meg 40 nap.
2015. dec. 27. 10:59
3/9 anonim válasza:
A preterista Jelenések kommentárjában Biga Cubenzis írt 40-es számról, úgy emlékszem. Keress rá, a könyv címe: A világvége csapda.
4/9 A kérdező kommentje:
Illés 40 napon át vándorolt a Hóreb hegyig, Mózes 40 napot volt a Sinai hegyen, mikor lejegyezte a tízparancsolatot.
2015. dec. 27. 11:11
5/9 A kérdező kommentje:
Utánanézek, köszönöm!
2015. dec. 27. 11:12
6/9 anonim válasza:
A 40-es szám a megpróbáltatásokkal, a megpróbáltatásokban való kemény helytállással, és a kitartáshoz szükséges a lelkierővel van mindig összefüggésben a Bibliában. Az általad felsoroltak is, meg az összes többi esetben is ezt szimbolizálja a 40-es szám.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2015. dec. 27. 14:29
8/9 KZitus válasza:
Szia
Jól érzed, illetve veszed észre, hogy a Bibliában nem véletlenül van írva semmi.
A Példabeszédek 2:1-5 versei jó támpontot ad.
9/9 anonim válasza:
Tisztelt Kérdező!
A 11:10-es válaszoló vagyok.
Azért írok, mert korábban ajánlottam Biga Cubenzis: A világvége csapda című könyvét. A másik topikban értesültem azonban róla, hogy Biga nem szakember, ezért az írásait érdemes jóval kritikusabban nézni. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!