Hogyha en megbantam valamit, es kerem Istent bocsassa meg nekem, es tenleg szivbol banom, azt o latja? Megbocsajt nekem? Annyira megbantam valamit, es annyiszor mondtam mar neki hogy bocsasson meg, remelem tenleg megbocsajt! Szerintetek?
Isten ezerszázalék, hogy megbocsát.
Viszont borzasztóan irritál az ékezet nélküli "magyar" írás. Nehéz olvasni, értelemzavaró is lehet az írásjelek hiánya. Bocs' nem letolásképpen mondom, csak nem álltam meg szó nélkül. Ha nincs lehetőséged valamilyen oknál fogva ékezeteket használni, meg van bocsátva... :)
Isten szeme mindent lát.
El ne lopd a léniát.
Én ilyen vallásosan nevelkedtem.
Ahhoz, hogy eljussa megbocsájtásra hosszú utat kell megtenned:
Ha felismered, hogy vétkeztél, az már jó kiinduló alap. A kérés Isten felé, hogy bocsásson meg, szintén dicséretes.
A megbánás, a lelkiismeret furdalás is része a történetnek. Én úgy értelmezem a megbocsájtás, hogy színt kell vallani ember és Isten előtt. Ha valaki ellen vétettél, az Ő bocsánatát is kell kérned, ami a bűnöd súlyától eltarthat egy darabig. Mivel embertársad ellen vétettél, Isten ellen is vétettél. Ezért kell tőle is kérned a bűnbocsánatot. És szerintem a lényeg, majd csak ezután jön: "Menj el, és többé ne vétkezz!" Ami az én olvasatomban annyit tesz, hogy legközelebb, ha hasonló helyzetbe kerülsz dönts úgy, hogy nem követed el a bűnt, még akkor se ha ebből neked károd, előnytelenebb helyzeted származik. Ez a csendességben rejlő erő, amit kevesen értenek és sajnos, kevesen is követnek.
Senki sem tökéletes és pláne nem bűntelen, de ha törekszünk/törekszel arra, hogy megbocsássanak neked, és komolyan is gondolod, akkor áldozatot kell hozni. Ez az áldozat az én olvasatomban a szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!