Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy hihetnek az emberek a...

Hogy hihetnek az emberek a bibliában mikor azt annyiszor átírták, újradolgozták?

Figyelt kérdés
Tehát adtak hozzá, elvettek belőle, és szerintem olyanból ami Isten szava, abból hogy vehet ki részeket egy gyarló ember??? Az apokrif/Deuterokanonikus könyvek például mért nincsenek benne? hisz azok is Isten szavai...

2017. júl. 3. 14:10
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

"A Biblia kanonizációja Kr. u. 382-ben zárult le."

Állítólag igen, de nincs arról pontos tudomásunk, hogy mit is tartalmazott ez a Biblia, mint írtam a legrégebbi, amit ma ismerünk és tartalmazza mindazt, ami ma is benne van, héber nyelven írták 1008 ban.

Ez a legrégebbi ma is fellelhető Biblia, ezen kívül találhatók olyan írások, amik nem tartalmazzák a mai összes passzusát, így gondolni lehet arra, ahogy azok később kerültek bele valamelyik zsinat döntésére.

2017. júl. 4. 11:28
 12/36 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, hogy ne lenne. Ezeket a zsinatokat már pontosan feljegyezték, minden dokumentum ismert és ma is olvasható, kutatható.

Ha van egy kis nyelvi érzéket, az alábbi oldalon olvashatod a pontos és teljes eredeti kánont:

[link]

2017. júl. 4. 11:50
 13/36 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mert azért létezik isten, jézus stb, mert meg van írva egy könyvben???"

Nem azért létezik mert megvan írva. Azért írták meg mert létezik.

1János 1:1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és kezünkkel érintettünk az életnek igéjéről –

"Hisz a boszorkányokról, törpékről, elfekről is van könyv, akkor már léteznek??? Ez nem így működik..."

Ez valóban nem így működik. Állításod szerint a Bibliát átírták, újradolgozták. Oké de mely részeknél? Hol van átírva? A boszorkányokról, törpékről és elfekről szóló könyveket is átírták, újradolgozták?

"Isten létezése elleni legnagyobb érv, hogy HOL VAN most?"

Ez a kérdésed ellentmondásos. De a "Hol van most?" - kérdésedre az a válasz hogy, Isten a menyben van!

"Mért nem jelenik meg az emberek szeme láttára, és akkor látnánk hogy tényleg létezik???"

Nem értem hogy miért kellene megjelennie. Isten hitet vár az emberektől és nem tudást! Ha látod akkor az már nem hit hanem tudás.

Zsidók 11:6 Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni, mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

"Mi értelme annak, hogy megalkotja az emberiséget, aztán eltűnik???"

Isten nem tűnt el! De ő egy igazi és élő hatalmasság. Bölcsessége, igazsága és szeretete pedig nem teszi lehetővé azt hogy Isten ráerőltesse magát az emberekre. Akik keresik őt alázatosan, tiszta szívvel és őszintén azok meg is találják.

"Minden alkotó, legyen az művész, könyvíró, zeneszerző stb egyből feltünteti magát, mint "a dolog teremtője", és nem bújik el, átadva így másnak a babérokat..."

Ki az alkotója az evolúciós folyamatnak? Ő miért bújik el?

"Másik nagy dolog, az a sokféle vallás, még több istennel. Ez már tényleg vicces, ha egy isten van, akkor minden népnek csak egy istene lenne, nem ugy mint a romai/görög mitológiákban, vagy akár az indiai mítoszokban..."

Neked van elképzelésed arról hogy ennek mi lehet az oka?

2017. júl. 4. 11:52
 14/36 anonim ***** válasza:

"Ez hülyeség, hogy ne lenne. Ezeket a zsinatokat már pontosan feljegyezték, minden dokumentum ismert és ma is olvasható, kutatható. "

Több száz zsinat volt és ezek legtöbbjéről semmit sem tudunk.

Nem olvastad el a linket, beteszem még egyszer.

[link]

A 49 es jeruzsálemi zsinatról csak annyit tudunk, hogy azon vitáztak, hogy meg kellene szüntetni a zsidó hagyomány szerinti kötelező metélést az új híveknél, de nem döntöttek, továbbra is kellett. Nem tudjuk, mikor törölték el.

Százszámra vannak zsinatok, amikről semmit nem tudunk.

2017. júl. 4. 12:41
 15/36 anonim ***** válasza:
58%

A körülmetélésnek és a Jeruzsálemi Zsinatnak mi köze a kérdéshez? Egyébként olvasd el a Didakhét, ha érdekel a 49-es zsinat.

A kanonizálásról volt szó, amit pontosan tudunk melyik zsinaton véglegesítettek, amelynek ma is olvasható dokumentuma, ott van a linken.

Másfelől ne keverd a kis helyi zsinatokat (abból volt több száz), a nagyobb, egész Egyházra kiterjedőkkel (ezekből azért nem volt túl sok).

2017. júl. 4. 13:27
 16/36 A kérdező kommentje:

"Nem azért létezik mert megvan írva. Azért írták meg mert létezik. "

Tehát a boszorkányok is léteznek, mert megírták? továbbra is ugyanott vagyunk... +++ Nem tudom, mit akarsz a bibliai idézetekkel, én nem olvasom a bibliát, nem ismerem el ezeket, ha ezekkel akarsz bizonyítani valamit, akkor biza rossz úton jársz...

"Isten a menyben van!"

Igen? Láttad talán? vagy a Biblia című könyvből szedted???

"Isten hitet vár az emberektől és nem tudást!"

Az emberek viszont gyarlók, csak azt hiszik el, amit látnak, tapasztalnak az öt (6) érzékszervükkel... Tehát logikailag ez helytelen...

"Akik keresik őt alázatosan, tiszta szívvel és őszintén azok meg is találják. "

De erre sincs bizonyíték, ez csak vmi pszichológiai trükk, hogyha valamit sokáig olvasol, vagy sokszor beszélsz róla, előbb-utóbb látomásod lesz tőle stb... Ezért mondják hogy a hit az jó orvosság, mert az ember elhiszi, hogy Isten megsegíti őt, ezért a teste pozitívan áll hozzá, igy a pszichoszomatikus betegségeknek lőttek is... TEhát ilyen kis "lelki átverés"...

"Ki az alkotója az evolúciós folyamatnak? Ő miért bújik el?"

Még ma sem tudjuk pontosan, lehet nem is volt evolúció, vagy máshogy volt stb. De érdekes, hogy te ezt elfogadod? A teremtést tehát tagadod??

"Neked van elképzelésed arról hogy ennek mi lehet az oka?"

Most épp nincs, de azért mondd el a te véleményedet is!

2017. júl. 4. 14:26
 17/36 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Satan megint probalkozik...

nemsokkal regebben volt egy teljesen hasonlobkerdes de itt is valaszoltak

eleve teged nem a kerdesbeli dolgok izgatnak, hanem te csak pusztan feltetelezesnek:

1. Jehova es a heberek szovetsegenek utani idobol fentmaradt konyvet is hihet-tetlennek es hiteltelenek szoval hazugsagnak tartanad

2. Jezus halala utani idobol fentmaradt konyvere ugyan ugy mint 1.

de ezek valban fentmaradtak sok osi szoveg ahogy masik kerdesnel is irtam, de mas valaszadok sokkal jobban megmagyaraztak

szoval ez csak egy burkolodzas reszedrol, nem a kerdesben felvetett dolgokkal van bajod

illetve abban csak a gyarlo emberrel,

a gyarlo emberekert Istent hibaztatod?

hibaztatni ugyanugy lehet mint hinni

az ateista hibaztat, a hivo hisz

melyik a jobb?

2017. júl. 4. 15:20
 18/36 anonim ***** válasza:

"de ezek valban fentmaradtak sok osi szoveg"

Semmi nem maradt fönn eredetiben

2017. júl. 4. 15:48
 19/36 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Tehát a boszorkányok is léteznek, mert megírták?"

Igen léteznek sőt anno még boszorkányperek is voltak!

"Nem tudom, mit akarsz a bibliai idézetekkel, én nem olvasom a bibliát, nem ismerem el ezeket, ha ezekkel akarsz bizonyítani valamit, akkor biza rossz úton jársz..."

Én semmit nem akarok bizonyítani. Mindössze válaszoltam a kérdésre. Te állítod egy olyan könyvről hogy átírták amit nem is olvasol és olvastál.

De akkor én is állítok valamit.

A Biblia nem mesekönyv mert olvastam!

"Igen? Láttad talán? vagy a Biblia című könyvből szedted???"

Nem teljesen mindegy neked?

"Az emberek viszont gyarlók, csak azt hiszik el, amit látnak, tapasztalnak az öt (6) érzékszervükkel... Tehát logikailag ez helytelen..."

Logikailag? Logikailag neked kellene rámutatni arra hogy hol írták át a Bibliát. De még csak nem is olvastad. Szóval teljesen logikátlan a viselkedésed.

Tévedésben vagy az emberi természetet is illetően. A legtöbb ember rendelkezik érzelmekkel és bizony az érzelmei befolyásolják a döntéseiben.

Amennyiben pedig csak azt hiszik el amit tapasztalnak az 5(6) érzékszervükkel akkor azt magyarázd meg nekem hogyan létezhet a vallás a világunkban!

"De erre sincs bizonyíték, ez csak vmi pszichológiai trükk, hogyha valamit sokáig olvasol, vagy sokszor beszélsz róla, előbb-utóbb látomásod lesz tőle stb..."

Ebben az esetben a viselkedésed az logikátlan mert egy olyan dologgal foglalkozol amit alapból elutasítasz. Így teljesen érthetetlen hogy miért pazarlod ilyesmire az idődet ha egyáltalán nem érdekel. Ezt az időt fordíthatnád hasznosabbra is.

"Ezért mondják hogy a hit az jó orvosság, mert az ember elhiszi, hogy Isten megsegíti őt, ezért a teste pozitívan áll hozzá, igy a pszichoszomatikus betegségeknek lőttek is... TEhát ilyen kis "lelki átverés"..."

Én látom a hasznát és te?

"Még ma sem tudjuk pontosan, lehet nem is volt evolúció, vagy máshogy volt stb. De érdekes, hogy te ezt elfogadod? A teremtést tehát tagadod??"

A következtetésed azt nem helytálló. Kérdést tettem fel és nem állítottam. És nem is tagadtam semmit!

"Most épp nincs, de azért mondd el a te véleményedet is!"

Nem töltöm vele az időt. Talán majd ha megtudom hol írták át a Bibliát!

2017. júl. 4. 22:56
 20/36 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező: Szkeptikus voltam mig Újjászületésben nem volt részem három évvel ezelőtt történt. Szellemi Újjászületésre gondolok Szentlélektől avagy Szent Szellem által történt meg.

Jézus Krisztus mondta: Ne csodálkozzatok ha ezt mondom mert Újjákel születnetek viztől és Szellemtől mert ha ez nem történik meg nem örökölhetitek Isten Országát.

Ez nem az én érdemem Istennek hála hogy fel élesztett a szellemi halálból a szellemi életre.

És mindenkivel meg teszi aki kitartóan hisz Ő benne türelmes és vágyakozik Isten megismerésére.

Ez nem reinkarnáció sem buddhizmushoz és okulthoz sincs semmi köze egyáltalán. Ezt Isten végzi el a hivőben ezt a feladatot a hivőnek csak annyi a dolga hogy feltétel nélkül őszintén tiszta szivből jövő hittel higyen Isten Fiában kételkedés nélkül csak Így érezheti meg Isten Szeretetét. Amit Mennyei Örömként éreztem el mondhatatlanul nagy boldogság járta át a lelkemet és a szellememet.

2017. júl. 5. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!