Ha valaki 6000 évesnek képzeli a Földet, mit gondol, mikor volt az özönvíz?
"ami neked hiteles, nekem nem. ami nekem hiteles, neked nem"
Olvasd el újra a 25. kommentem!
Hogy mi hiteles, azt nem te vagy én döntjük el, hanem az, hogyan és mivel van alátámasztva.
"A kreacionisták egy előregyártott elméletbe próbálják belegyömöszölni a tényeket, és ha valami nem stimmel, eszükben sem jut hogy az elméletük lehet hibás, hanem a tényeket magyarázzák félre, vagy akár tagadják le szemérmetlenül. "
Másik oldalról meg úgy néz ki, hogy az ateisták ferdítik el szándékosan a tényeket, nehogy a Bibliának legyen igaza. Amint ez már sok esetben kiderült ... Úgyhogy ez patthelyzet :)
nezopont kerdese ez is
a Vallasosak vagyis meginkabb a hivok (igazhivok! nem a kepmutatok!) Isteni szemszogbol tekintenek a tenyekre ezert ok sokkal jobban megkozelitik a valosagot
a tudomany szerinted Isteni szrmszogbol tekint a tenyekre? hivatalosan abtudomany kiiktatta Istent akkor hogy tekinthetne az o tokeletessege altal a tenyekre?
igy a tudomany alapok nelkul kitalal amit akar, csak mert a hatalom es a tobbseg mogotte all
ettol meg nem lesz igaza ha Isten is mogotte allnak akkor lenne, de a tudomany Isten ellenes
vagy nem? elfogadja Istent? mert amint elfogadja es nem kepmutatoan! akkor azzonal hihetunk neki vagyis a hivok, vallasosak is hihetnek neki, fentartasok nelkul mindenben
addig meg lenyegeben semmiben, foleg olyanokban amik ellentmondanak Istenek es ezt pont fentebb irtam hogy a tudomany egyik terulete sem fogadja el
de ezt is rosszul tudom es gondolom?
"vagy nem? elfogadja Istent? mert amint elfogadja es nem kepmutatoan! akkor azzonal hihetunk neki vagyis a hivok, vallasosak is hihetnek neki, fentartasok nelkul mindenben
addig meg lenyegeben semmiben, foleg olyanokban amik ellentmondanak Istenek es ezt pont fentebb irtam hogy a tudomany egyik terulete sem fogadja el "
Akkor te miért hiszel pl. a számítógép, internet valóságosságában? Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége. Szóval szerinted akkor a számítógép és az internet is csak humbuk, képmutatás és csalás?
"Akkor te miért hiszel pl. a számítógép, internet valóságosságában? Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége. Szóval szerinted akkor a számítógép és az internet is csak humbuk, képmutatás és csalás?"
Ti komolyan elhiszitek, hogy ez jó szöveg, ütős érv? Nem a teljes természettudományt vitatjuk, hanem a törzsfejlődés részt. Attól még f=m*a
Ezt a rossz szöveget most már hanyagoljátok. Ti hisztek vakon mindenféle manipulatív áltudománynak, mert nem akarjátok elfogadni a Bibliát.
" Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége."
Isten alkotta világ matematikai szabályossága és lehetőségei azért kellettek hozzá;)
"Ti komolyan elhiszitek, hogy ez jó szöveg, ütős érv? Nem a teljes természettudományt vitatjuk, hanem a törzsfejlődés részt. Attól még f=m*a
Ezt a rossz szöveget most már hanyagoljátok. Ti hisztek vakon mindenféle manipulatív áltudománynak, mert nem akarjátok elfogadni a Bibliát. "
Egyrészt ezt nem tőled kérdeztem, te más állásponton vagy, mint a másik válaszíró.
Másrészt, az f=m*a összefüggést is a tudomány fedezte fel, és a Bibliában sincs benne, szóval ha már felhoztad, akkor ennek érvényességét is tagadnod kéne. Miért válogatsz a különböző dolgok között, amik a tudománynak köszönhetőek, és mi alapon fogadod el az egyik eredményt, míg a másikat nem? Miért áltudomány neked az evolúció, és miért nem áltudomány az f=m*a?
"Isten alkotta világ matematikai szabályossága és lehetőségei azért kellettek hozzá;)"
Szabályosság kell az evolúcióhoz is, szóval ez nem elegendő érv.
"Egyrészt ezt nem tőled kérdeztem, te más állásponton vagy, mint a másik válaszíró. "
Mondjuk nem olvastam vissza, bocs!
"Másrészt, az f=m*a összefüggést is a tudomány fedezte fel, és a Bibliában sincs benne"
Biblia nem természettudományos könyv.
"Miért válogatsz a különböző dolgok között, amik a tudománynak köszönhetőek, és mi alapon fogadod el az egyik eredményt, míg a másikat nem? "
Mindent megvizsgálok, amennyire tudok
"Szabályosság kell az evolúcióhoz is, szóval ez nem elegendő érv."
A számítógéphez bőven elég, hogy elfogadjuk:) Isten nagyszerűségét dicséri. Még az emberi találékonyság is, az emberi elme
"Biblia nem természettudományos könyv. "
Akkor meg mi a csudáért akarod mindenáron a Bibliával cáfolni a természettudományos eredményeket? :)
"Akkor meg mi a csudáért akarod mindenáron a Bibliával cáfolni a természettudományos eredményeket? :)"
Soha nem tettem ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!