Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki 6000 évesnek képzeli...

Ha valaki 6000 évesnek képzeli a Földet, mit gondol, mikor volt az özönvíz?

Figyelt kérdés
És hogy lehet hogy az említett időszakon belül semmiféle írásos, történelmi (se geológiai, se biológiai, stb) bizonyíték nem maradt fent róla? Sőt, teljes ókori birodalmak élték túl anélkül, hogy feltűnt volna nekik hogy meg kellett volna semmisülniük?

2017. jún. 26. 10:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

"ami neked hiteles, nekem nem. ami nekem hiteles, neked nem"

Olvasd el újra a 25. kommentem!

Hogy mi hiteles, azt nem te vagy én döntjük el, hanem az, hogyan és mivel van alátámasztva.

2017. jún. 27. 08:18
 32/65 anonim ***** válasza:
29%

"A kreacionisták egy előregyártott elméletbe próbálják belegyömöszölni a tényeket, és ha valami nem stimmel, eszükben sem jut hogy az elméletük lehet hibás, hanem a tényeket magyarázzák félre, vagy akár tagadják le szemérmetlenül. "

Másik oldalról meg úgy néz ki, hogy az ateisták ferdítik el szándékosan a tényeket, nehogy a Bibliának legyen igaza. Amint ez már sok esetben kiderült ... Úgyhogy ez patthelyzet :)

2017. jún. 27. 13:52
 33/65 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

nezopont kerdese ez is

a Vallasosak vagyis meginkabb a hivok (igazhivok! nem a kepmutatok!) Isteni szemszogbol tekintenek a tenyekre ezert ok sokkal jobban megkozelitik a valosagot

a tudomany szerinted Isteni szrmszogbol tekint a tenyekre? hivatalosan abtudomany kiiktatta Istent akkor hogy tekinthetne az o tokeletessege altal a tenyekre?

igy a tudomany alapok nelkul kitalal amit akar, csak mert a hatalom es a tobbseg mogotte all

ettol meg nem lesz igaza ha Isten is mogotte allnak akkor lenne, de a tudomany Isten ellenes

vagy nem? elfogadja Istent? mert amint elfogadja es nem kepmutatoan! akkor azzonal hihetunk neki vagyis a hivok, vallasosak is hihetnek neki, fentartasok nelkul mindenben

addig meg lenyegeben semmiben, foleg olyanokban amik ellentmondanak Istenek es ezt pont fentebb irtam hogy a tudomany egyik terulete sem fogadja el

de ezt is rosszul tudom es gondolom?

2017. jún. 27. 14:13
 34/65 anonim ***** válasza:
42%

"vagy nem? elfogadja Istent? mert amint elfogadja es nem kepmutatoan! akkor azzonal hihetunk neki vagyis a hivok, vallasosak is hihetnek neki, fentartasok nelkul mindenben

addig meg lenyegeben semmiben, foleg olyanokban amik ellentmondanak Istenek es ezt pont fentebb irtam hogy a tudomany egyik terulete sem fogadja el "

Akkor te miért hiszel pl. a számítógép, internet valóságosságában? Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége. Szóval szerinted akkor a számítógép és az internet is csak humbuk, képmutatás és csalás?

2017. jún. 27. 14:46
 35/65 anonim ***** válasza:
49%

"Akkor te miért hiszel pl. a számítógép, internet valóságosságában? Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége. Szóval szerinted akkor a számítógép és az internet is csak humbuk, képmutatás és csalás?"

Ti komolyan elhiszitek, hogy ez jó szöveg, ütős érv? Nem a teljes természettudományt vitatjuk, hanem a törzsfejlődés részt. Attól még f=m*a

Ezt a rossz szöveget most már hanyagoljátok. Ti hisztek vakon mindenféle manipulatív áltudománynak, mert nem akarjátok elfogadni a Bibliát.

" Azt is a tudomány alkotta meg. És még csak Istenre sem volt hozzá szüksége."

Isten alkotta világ matematikai szabályossága és lehetőségei azért kellettek hozzá;)

2017. jún. 27. 14:49
 36/65 anonim ***** válasza:
36%

"Ti komolyan elhiszitek, hogy ez jó szöveg, ütős érv? Nem a teljes természettudományt vitatjuk, hanem a törzsfejlődés részt. Attól még f=m*a

Ezt a rossz szöveget most már hanyagoljátok. Ti hisztek vakon mindenféle manipulatív áltudománynak, mert nem akarjátok elfogadni a Bibliát. "

Egyrészt ezt nem tőled kérdeztem, te más állásponton vagy, mint a másik válaszíró.

Másrészt, az f=m*a összefüggést is a tudomány fedezte fel, és a Bibliában sincs benne, szóval ha már felhoztad, akkor ennek érvényességét is tagadnod kéne. Miért válogatsz a különböző dolgok között, amik a tudománynak köszönhetőek, és mi alapon fogadod el az egyik eredményt, míg a másikat nem? Miért áltudomány neked az evolúció, és miért nem áltudomány az f=m*a?

"Isten alkotta világ matematikai szabályossága és lehetőségei azért kellettek hozzá;)"

Szabályosság kell az evolúcióhoz is, szóval ez nem elegendő érv.

2017. jún. 27. 14:57
 37/65 anonim ***** válasza:
49%

"Egyrészt ezt nem tőled kérdeztem, te más állásponton vagy, mint a másik válaszíró. "

Mondjuk nem olvastam vissza, bocs!

"Másrészt, az f=m*a összefüggést is a tudomány fedezte fel, és a Bibliában sincs benne"

Biblia nem természettudományos könyv.

"Miért válogatsz a különböző dolgok között, amik a tudománynak köszönhetőek, és mi alapon fogadod el az egyik eredményt, míg a másikat nem? "

Mindent megvizsgálok, amennyire tudok

"Szabályosság kell az evolúcióhoz is, szóval ez nem elegendő érv."

A számítógéphez bőven elég, hogy elfogadjuk:) Isten nagyszerűségét dicséri. Még az emberi találékonyság is, az emberi elme

2017. jún. 27. 15:07
 38/65 anonim ***** válasza:
Szerintem Közveszélyes Kontár is a törzsfejlődés tekintetében beszél a tudományról, de mind1, hagyjuk ...
2017. jún. 27. 15:08
 39/65 anonim ***** válasza:
36%

"Biblia nem természettudományos könyv. "

Akkor meg mi a csudáért akarod mindenáron a Bibliával cáfolni a természettudományos eredményeket? :)

2017. jún. 27. 15:16
 40/65 anonim ***** válasza:

"Akkor meg mi a csudáért akarod mindenáron a Bibliával cáfolni a természettudományos eredményeket? :)"

Soha nem tettem ilyet!

2017. jún. 27. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!