Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki 6000 évesnek képzeli...

Ha valaki 6000 évesnek képzeli a Földet, mit gondol, mikor volt az özönvíz?

Figyelt kérdés
És hogy lehet hogy az említett időszakon belül semmiféle írásos, történelmi (se geológiai, se biológiai, stb) bizonyíték nem maradt fent róla? Sőt, teljes ókori birodalmak élték túl anélkül, hogy feltűnt volna nekik hogy meg kellett volna semmisülniük?

2017. jún. 26. 10:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

szerintem a hivatalos keresztenyseg es abbol kovalt legnagyobb agak igy tobbek kozt a Vatikan SEM 6000 evesnek kepzeli a Foldet

ennyinek szektasok tartsak mert ok ennyit szamoltak ki a Bibliabol, ami valojaban tudtommal kiszamithatatlan belole...

szoval? vagyis rosszul tudom ezeket mind?

persze azoktol kerdezed akik igy tartjak de ha jol latam erre mar valaszoltak az ozonviz datumara

2017. jún. 26. 15:22
 22/65 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

illetve a kifejtesbeli kerdesedre is valaszoltak

igy tovabbiakban mi a kerdesed?

nem felejuk kellet voln kerdezned hanem azok fele akik nem 6000 evesnek kepzelik es akik az ozonvizet is igy regebbre teszik

ott meg egyetertesre talalnal igaz,

de nem tudod megyozni az ellenseget mert szerintuk hazugsag az egesz

ott vagyunk tehat ami mindenre kozhelyszeruen ervenyes

Hazsuccs!

nem eleg meggyozo ellenerv?

2017. jún. 26. 15:27
 23/65 anonim ***** válasza:
55%
Nemcsak hogy 6000 éves, hanem még lapos is
2017. jún. 26. 16:30
 24/65 anonim ***** válasza:
Kérdező! Te észrevetted már, hogy Te csak a vallásodat hajtogatod? Amíg a kreacionista azt állítja, hogy a Biblia igaz, és a történészek rossz következtetéseket vonnak le, addig Te azt állítod, hogy a Biblia téved, és a történészek mondanak igazat. Te sem vagy jobb, hidd el!
2017. jún. 26. 19:51
 25/65 A kérdező kommentje:

Van egy apró kis különbség. A történészek a tények alapján gyártanak elméleteket, azokat hajlandóak felülvizsgálni, megváltoztatni egy újabb ismeret tükrében, hogy mindig a lehető legpontosabb választ adják a múlt kérdéseire.

A kreacionisták egy előregyártott elméletbe próbálják belegyömöszölni a tényeket, és ha valami nem stimmel, eszükben sem jut hogy az elméletük lehet hibás, hanem a tényeket magyarázzák félre, vagy akár tagadják le szemérmetlenül.

Vagyis az egyik oldalon tények,tudás és ezeken alapuló következtetések állnak, a másik oldalon ferdítések, dogmatizmus és alátámasztatlan elképzelésekhez való görcsös ragaszkodás. Nem igazán említhető egy lapon a kettő.

2017. jún. 26. 20:06
 26/65 anonim ***** válasza:
5%
Az egész emberi történelem nem lehet több 6000 évnél, a bibliából ez kiszámolható, a föld lehet idősebb, de az emberi történelem NEM. Ádámtól mai napig kb. KEVESEBB, mint 6000 év telt el!. A zsidó naptárat is alapul véve ez jön ki.
2017. jún. 26. 22:03
 27/65 anonim ***** válasza:
14%
Kb. 4200-4300 éve ezelőtt lehetett az özönvíz.
2017. jún. 26. 22:31
 28/65 anonim ***** válasza:
14%
kérdező, te történész vagy, aki vizsgálta ezeket, vagy csak szajkózod te is és vakon hiszel?
2017. jún. 26. 23:14
 29/65 A kérdező kommentje:
Annak hiszek, aki hitelesen alátámasztja az állításait, ilyen egyszerű.
2017. jún. 26. 23:30
 30/65 anonim ***** válasza:
én is ezt mondom. ami neked hiteles, nekem nem. ami nekem hiteles, neked nem. de ez még mindig csak hit kérdése. te történész vagy, aki vizsgálta a korok meghatározásait, és szajkózás helyett hitelt érdemlően nekem is be tudja bizonyítani az állításait? ne válaszolj, pontosan tudom, hogy nem.
2017. jún. 26. 23:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!