Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg elítéli...

A keresztények tényleg elítélik a meleget?

Figyelt kérdés
Nemrég hittan órán volt szó arról,hogy van e meleg pap.A tanárunk azt válaszolta,hogy nem,mert azokat kiszűrik a szemináriumon.És ha nem sikerül?Erre azt válaszolta,hogy aki meleg,nem megy papnak,a kettő nem fér meg egymás mellett,meleg ember nem való papnak.
2017. máj. 27. 13:37
 81/94 anonim ***** válasza:
#14 vagyok, továbbra is az a véleményem, mint eddig, de jóval több gyűlölettel teli keresztény van, mint gondoltam. Valamelyik nap az egyik keresztény portál lehozott egy cikket, arról, hogy Skóciában az anglikánoknál elfogadják a melegházzasságot, erre nagyon sok olyan komment érkezett "keresztényektől", hogy: "fújjb*zik", "pokol tüzére valók", meg egy csomó hányos emoji. Tény, hogy ez elég szomorú dolog, de nem így kéne lereagálni. Engem keresztényként megdöbbentett az a gyűlölet, amit a kommentekből láttam. És ez nagyon nem keresztényi.
2017. jún. 11. 09:21
 82/94 anonim ***** válasza:

"Hogy vagy keresztény,ha Jézus azt mondta,ne ítélkezz?"- Ezt a biblia írja, pontosabban az újszövetségben Pál apostol leveleiben is kifejti gyakran, hogy kik nem öröklik Isten országát. És ott is le van írva, hogy férfiszeplősítők (réggebben ők voltak a homokosok) nem öröklik Isten országát.

"A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalóak, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás." (Galata 5,19)- A paráznaság szexuális erkölcstelenséget jelent.

" Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők," (1. Kor. 6,9)

2017. jún. 11. 10:26
 83/94 anonim ***** válasza:
Én nem ítélkezem, csak intem őket, és egyszerűen el fognak kárhozni, ha nem változnak meg.
2017. jún. 11. 10:29
 84/94 anonim ***** válasza:
Én gyűlölöm a melegséget. :)
2017. jún. 11. 11:11
 85/94 anonim ***** válasza:
91%

"Én nem ítélkezem, csak intem őket, és egyszerűen el fognak kárhozni, ha nem változnak meg."

Ezzel biztosan sokat segítesz rajtuk.

Szerinted mit érez lelkében az az ember,akit rendszeresen atrocitások érnek,a társadalom perifériáján él,és aztán kiderül,hogy még az Isten sem szereti,mert még arra sem méltó?

Szóval jobban teszed,ha nem osztod az eszet nekik,az ő útjuk,a teremtő úgyis tudja a dolgát,nem kell neki asszisztens.

A félreértés elkerülése végett;nem vagyok meleg,és liberális melegvédő sem.Ha téged nem bántottak,hagyd békén őket,ez a nézőpontom.

2017. jún. 11. 12:00
 86/94 anonim ***** válasza:
Meg kell nekik mondani, hogy a melegség nem jó, hanem utálatos dolog az Úr szemében. És ha nem változnak meg, akkor elkárhozik a lelkük.
2017. jún. 11. 13:28
 87/94 anonim ***** válasza:
"zerinted mit érez lelkében az az ember,akit rendszeresen atrocitások érnek,a társadalom perifériáján él,és aztán kiderül,hogy még az Isten sem szereti,mert még arra sem méltó? "- Nem érik atrocitások, mivel jogállamban élünk és nem lehet senkit sem a szexualitása miatt hátrányosan megkülönböztetni. Isten meg ugyanúgy szereti, csak a homokosságát nem (meg a többi bűnt, ha van még neki). És szerinted a keresztény hol él?
2017. jún. 11. 13:32
 88/94 anonim ***** válasza:

"Nem érik atrocitások, mivel jogállamban élünk és nem lehet senkit sem a szexualitása miatt hátrányosan megkülönböztetni."

Igen...és a nőket is valóban egyenrangúként kezelik a férfiak,ez nem csak duma,nem éri őket szexuális zaklatás sem,nincs gyerekbántalmazás,nincs családon belüli erőszak.Mindezek azért nem történnek meg,mert jogállamban élünk.

"Isten meg ugyanúgy szereti, csak a homokosságát nem (meg a többi bűnt, ha van még neki)."

Nemrég még azt írtad,elkárhozik...akkor igazán szeretheti.A Biblia szerint,tegyük hozzá.

"És szerinted a keresztény hol él?"

Mire gondolsz?

2017. jún. 11. 14:24
 89/94 anonim ***** válasza:

"Nemrég még azt írtad,elkárhozik...akkor igazán szeretheti.A Biblia szerint,tegyük hozzá. "- Az ember alapvetően elkárhozásra van ítélve, ha nem tér meg az illető (itt most nem csak a homokosokról van szó, hanem mindenkiről). Ezt Jézus is mondta a tanítványainak.

"Jövének pedig ugyanazon időben némelyek, kik néki hírt mondának a Galileabeliek felől, kiknek vérét Pilátus az ő áldozatukkal elegyítette.És felelvén Jézus, monda nékik: Gondoljátok-é, hogy ezek a Galileabeliek bűnösebbek voltak valamennyi Galileabelinél, mivelhogy ezeket szenvedték? Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan, hasonlóképen elvesztek."-(Lukács 13,1-3). Az "elvesztek" az elkárhozást jelent. Megtérés hiányában nincs üdvösség.

2017. jún. 11. 16:10
 90/94 anonim ***** válasza:
"Mire gondolsz?"- A szekuláris tömegek többsége egy kalap alá veszi a valódi keresztényeket a homokosokkal.
2017. jún. 11. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!