Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg elítéli...

A keresztények tényleg elítélik a meleget?

Figyelt kérdés
Nemrég hittan órán volt szó arról,hogy van e meleg pap.A tanárunk azt válaszolta,hogy nem,mert azokat kiszűrik a szemináriumon.És ha nem sikerül?Erre azt válaszolta,hogy aki meleg,nem megy papnak,a kettő nem fér meg egymás mellett,meleg ember nem való papnak.
2017. máj. 27. 13:37
 71/94 anonim ***** válasza:
100%

Igen,elolvastam,Balinhun.Bár azt írtam,nem válaszolok,de mégis megteszem,mert nem értem,miért ragaszkodsz a logikátlansághoz.

Tehát van Isten,aki állandó,nincs nála változásnak árnyéka,esőjét kiárasztja igazra,és hamisra egyaránt.Ezt a Biblia egyértelműen írja,félremagyarázni nincs értelme.

Ha Isten állandó,akkor ennek az állandóságnak az Ószövetségre is igaznak kell lennie.Továbbá,erről az állandóról olvashatjuk,hogy embereknek kezeitől nem szükségeltetik.De azért illatáldozati oltár,állatáldozat,lótúró áldozat macskapúval befújva...Mert ezt elvárta,annak ellenére,hogy nem ilyen a természete.Ha logikátlanságot írok,megkérlek,már most szólj!

És mielőtt bemutatta volna az igaz arcát,előbb demonstrálta a hamisat is.Kivégeztette a homokosokat,csakhogy legyen rá példa,hogy "Na,gyerekek most megmutatom,hogy mit ne tegyetek másokkal,mert a szeretet nem így cselekszik,de majd,miután jó sok ember meg lett kínozva és megölve,megmutatom az igazi arcomat is."

Nemde arról van itt szó,hogy az Ószövetségi barbár zsidók hamiskodtak,hoztak emberellenes törvényeket ravaszul a szeretet nevében?

Mi erről a véleményed?"

Megpróbálom mégegyszerűbben és mégfélreérthetőbben leírni: Tehát, Isten állandó, ezt olvashatjuk 4Mózes 23:19-21 versekben is, és nem is akarok ezt túlragozni, félre értetted azt amit írtam, nem vontam kétségbe azt, hogy Isten megváltoztatta volna a dolgokat. Isten csupán annyit tett, illetve arra mutatott rá, hogy Ő megbocsátó Isten, nem kell tovább a törvényekre koncentrálni, nem az által kell élni már, hanem Krisztus által kell élni. Törvények vannak, de azok arra szolgálnak, hogy felismerd, hogy Bűnös vagy és vétkezel, erről ír Pál is a Római levél 3:20 versben is, hogy a Törvény által te nem igazulsz meg, csupán felismered, hogy bűnben élsz. Ma ezt jelenti a törvény, a törvény ezért van, hogy megismerjük hibázunk minden nap, és ebből mentett meg minket Isten, mikor meghalt a keresztfán. A hibáinktól a bűneinktől mentett meg minket az Úr. :) A véleményem erről csupán annyi, hogy eltértünk kissé a tárgytól, mert ez már inkább a mi kettőnk igazáról szól, illetve, a Biblia igazáról vagy a te igazadról, nem pedig a homoszexuálisok megítéléséről. A lényeg kedves válaszoló, hogy az Ószövetségben a törvények játszottak üdvözítő szerepet, ma pedig, az ÚJszövetségben Isten kegyelme és szeretete játszik üdvözítő szerepet, ez a kegyelem és szeretet maga Isten, vagyis Krisztus. Remélem így mégérthetőbb. :)

2017. jún. 2. 12:09
 72/94 anonim ***** válasza:
mégfélreérthetőbben helyett mégfélreérthetetlenebbűl
2017. jún. 2. 12:10
 73/94 anonim ***** válasza:
Tudjátok, ezeket a hozzászólásokat már egy-két emberek kívül senki sem fogja elolvasni. Így egymást próbáljátok csak győzködni.
2017. jún. 2. 12:20
 74/94 anonim ***** válasza:
Erről beszélek én is a hozzászólásomban. :D
2017. jún. 2. 12:49
 75/94 anonim ***** válasza:
Jéé, egyetértek Bálinhunnal (#40-ig, a többit ti bokszoljátok le), meg Merete-vel! Micsoda időket élünk! :D
2017. jún. 2. 19:13
 76/94 Ay carramba! ***** válasza:
Ja, persze, a 30 C-s hőséget én se csipázom :"D
2017. jún. 5. 19:56
 77/94 anonim ***** válasza:
A melegek nem öröklik Isten országát, tehát valódi pap nem lehet meleg. Én is elítélem a melegséget.
2017. jún. 10. 13:25
 78/94 anonim ***** válasza:
Én is útálom 30fok felett!
2017. jún. 11. 05:30
 79/94 Ay carramba! ***** válasza:
100%
#78 Na ugye!
2017. jún. 11. 07:51
 80/94 anonim ***** válasza:

"A melegek nem öröklik Isten országát, tehát valódi pap nem lehet meleg. Én is elítélem a melegséget."

Hogy vagy keresztény,ha Jézus azt mondta,ne ítélkezz?

2017. jún. 11. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!