Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg elítéli...

A keresztények tényleg elítélik a meleget?

Figyelt kérdés
Nemrég hittan órán volt szó arról,hogy van e meleg pap.A tanárunk azt válaszolta,hogy nem,mert azokat kiszűrik a szemináriumon.És ha nem sikerül?Erre azt válaszolta,hogy aki meleg,nem megy papnak,a kettő nem fér meg egymás mellett,meleg ember nem való papnak.
2017. máj. 27. 13:37
 21/94 anonim ***** válasza:
0%

"Hiába próbálnék itt meggyőzni, úgy sem sikerülne mert ezt a fejedbe vetted hogy fúj a katolikusok milyen ítélkező és emberek, ezért inkább felejtsd is el amit mondtam."

Nem, nem azért nem tudsz meggyőzni, mert a fejembe vettem, hogy a katolikusok ítélkeznek, hanem mert nyilvánvaló hazugság, amit írsz.

"Tehát, nem ítéljük el a melegeket. Ferenc pápa is mondta: "Ki vagyok én, hogy egy homoszexuálist megítéljek?"

Jól mutatja ez is, hogy mennyire el tudjátok ferdíteni a tényeket. Ferenc pápa mondatát se azért közölte le a világ összes létező hírportálja, mert a katolikus egyház kommunikációjában mindig is ez volt fősodrat iránya, hanem mert kifejezetten meglepő volt egy ilyen mondat a katolikus egyházfő szájából.

2017. máj. 28. 21:09
 22/94 anonim ***** válasza:
100%
Nem a melegeket, mint embereket ítéljük meg, hanem azt AMIT csinálnak. Az ami undorító és parázna, nem maga az EMBER. :)
2017. máj. 28. 22:20
 23/94 anonim ***** válasza:
75%
Elég elolvasni az ilyen és ehhez hasonló korábbi válaszokat. Aki ezek után még azzal mosdatja a keresztényeket, hogy nagy többségük nem elítélő, az vagy hazudik vagy hülye.
2017. máj. 28. 22:47
 24/94 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek, kedves utolsó, mint írtam nem az emberrel van baja a Bibliának se, hanem magával azzal AMIT csinálnak. Vagy az amit csinál és az aki, tehát ember, az ugyan az lenne? Mert akkor valaki nem érti a kérdést. A kérdés nem az, hogy: "a keresztények tényleg elítélik a melegeket?" Mert ha az, akkor a válaszomnak itt a helye, hiszen keresztényeket kérdezett a kérdező, hogy elitéljük-e őket. Írtam, hogy: "Nem az embert, hanem azt, amit csinál" érted? :)
2017. máj. 28. 22:52
 25/94 Bistyu válasza:
100%

Én kérek elnézést, de ha a pap szűzies életre köteles a katekizmus szerint csakúgy, mint egy meleg, akkor heteró miért lehet pap? Amúgy tényleg szűrik őket, de ez viszonylag új dolog, a 2002-ben vezették be, amikor kiderült, hogy az egyház képtelen kezelni a pedofil botrányokat.

Amennyire én tudom egyébként, az evangélikusok elfogadása államonként eltérő, a reformátusok egyértelműen elutasítóak. Az anglikán egyház az azonos nemű élettársával akkor már kb. 20 éve élő Gene Robinsont nevezte ki New Hampshire püspökévé 2009-ben, ami csaknem egyházszakadáshoz vezetett. Tavaly pedig a Lincoln egyházmegyei segédpüspök Nicholas Chamberlain vállalta fel többéves azonos nemű élettársi kapcsolatát.

2017. máj. 28. 22:53
 26/94 anonim ***** válasza:
100%
És ELítélés és MEGítélés között óriási külömbség van. :) Szabadságom van megítélni a tevékenységet, de elítélni az embert nincs jogom. :)
2017. máj. 28. 22:55
 27/94 anonim ***** válasza:
43%

"érted?"

A logikádat természetesen értem, csak végre meg kéne értenetek, hogy mit is jelent a homofóbia és az elfogadás kifejezés.

Nem onnantól kezdve vagy elítélő, hogy a melegek puszta létezése is bűn számodra. Hanem onnantól, hogy hátrányosan megkülönbözteted őket vagy mint írod, bajod van az olyan cselekedetekkel, amit melegségükből kifolyólag törvényszerűen tesznek.

2017. máj. 28. 23:09
 28/94 anonim ***** válasza:
100%

A logikádat természetesen értem, csak végre meg kéne értenetek, hogy mit is jelent a homofóbia és az elfogadás kifejezés.

Megkérdezhetem, hogy tudod mit jelent az, hogy fóbia? Mert, ha tudod, akkor tudod azt, hogy én nem vagyok homofóbiás. :) Elfogadom őket, mint embereket, DE azt, amit csinálnak azt NEM fogadom el. :)

Nem onnantól kezdve vagy elítélő, hogy a melegek puszta létezése is bűn számodra. Hanem onnantól, hogy hátrányosan megkülönbözteted őket vagy mint írod, bajod van az olyan cselekedetekkel, amit melegségükből kifolyólag törvényszerűen tesznek.

Megkülönböztetni? :) Kedves hozzászóló mivel különböztettem meg? Azzal a mondatommal, hogy megítélem azt amit csinál de elítélni az embert nincs jogom elítélni? :) Minden nap ezt tesszük, mindekivel, mért lennék más mint a többiek, vagyis mért tennék velük ezzel mást, mint akárkimással? :) Ha bajom van azzal amit csinálnak, akkor én megkülönböztettem a feleségemtől, vagy a gyerekemtől akár, ha meg mondom nekik, hogy mit nem szabad és a feleségem is elmondja nekem, hogy mit nem szabad, mert megítélte azt amit tettem és úgy ítélte meg, hogy ez nem jó? :)

2017. máj. 28. 23:15
 29/94 anonim ***** válasza:
43%

"Elfogadom őket, mint embereket, DE azt, amit csinálnak azt NEM fogadom el. :) "

Ahogy a bűnözőkkel sem, mint emberekkel van bajod, hanem azzal, amit csinálnak. Ez így nagyon jó vita lesz, majd minden szónál megkérdezem hogyan kell értelmezni azt szerinted., mert úgy látom teljesen másképpen, mint ahogy az emberek értelmezni szokták.

És mivel továbbra se tudod a homofóbia jelentését javaslom nézd meg Wikipédián, mert nem, nem a melegektől való félelmet jelenti.

2017. máj. 28. 23:37
 30/94 anonim ***** válasza:
52%
És mi az, hogy nincs jogod elítélni? Ezt is a te mindent értelmezzünk szó szerint logikád alapján kell értelmezni? Tehát, hogy nem szerezted meg a bírói végzettséget, hogy a törvény jogot biztosítson neked valaki elítélésére?
2017. máj. 28. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!