Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg elítéli...

A keresztények tényleg elítélik a meleget?

Figyelt kérdés
Nemrég hittan órán volt szó arról,hogy van e meleg pap.A tanárunk azt válaszolta,hogy nem,mert azokat kiszűrik a szemináriumon.És ha nem sikerül?Erre azt válaszolta,hogy aki meleg,nem megy papnak,a kettő nem fér meg egymás mellett,meleg ember nem való papnak.
2017. máj. 27. 13:37
 31/94 anonim ***** válasza:
100%

"Ahogy a bűnözőkkel sem, mint emberekkel van bajod, hanem azzal, amit csinálnak. Ez így nagyon jó vita lesz, majd minden szónál megkérdezem hogyan kell értelmezni azt szerinted., mert úgy látom teljesen másképpen, mint ahogy az emberek értelmezni szokták."

Hát ne számíts hosszú vitára tőlem, ezt a mai napon még csináljuk, de ha úgy látom, hogy még mindig a kiindulási pontnál vesztegelünk akkor én megköszönöm és lelépek. :) Tehát, itt nem kell napokban, hetekben, hónapokban, illetve években gondolkodni, elég lesz annak pár óra is. :) Egyébként, pontosan ott sem a gyílkosokkal van nekem bajom, hanem azzal van bajom, amit tett/tesz. Mert az undorító és mélységesen megítélendő. :)

"És mivel továbbra se tudod a homofóbia jelentését javaslom nézd meg Wikipédián, mert nem, nem a melegektől való félelmet jelenti."

Én pedig azt javaslom, hogy indúljunk ki a fóbia szóból, ami megmagyarázhatalan félelmet jelent és rakjuk össze, (amit egyébként is jelent a: [link] szerint) a homóval. Ez így azt jelenti, ha jól látom, hogy: "Szó jelentése félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól." Tehát, hogy félek a homoszexuálisoktól. Hát, nem kedves hozzászóló, nem félek. Valóban azt is jelenti, amit te írtál, de maradjunk meg a szószerinti jelentésnél, Fóbia (félelem megmagyarázhatatlan félelem valamitől) és homoszexuális (azonos neműekhez vonzódó) szavak egyesítésénél. :)

2017. máj. 28. 23:48
 32/94 anonim ***** válasza:
100%

"És mi az, hogy nincs jogod elítélni? Ezt is a te mindent értelmezzünk szó szerint logikád alapján kell értelmezni? Tehát, hogy nem szerezted meg a bírói végzettséget, hogy a törvény jogot biztosítson neked valaki elítélésére?"

Bírói végzettség? Nem értem a kérdést. Értem, hogy arra gondolsz, hogy ő nekik van joguk át írni a szavak jelentését, illetve ők bírálják el, hogy legyen-e az úgy, de nekem ehhez semmi közöm. Tehát, akkor én nem ítélhetem meg, azt amit tesz? Elítélni nem fogok senkit, mivel nem akarok. :) Mint írtam, elítélés és MEGítélés között nagy a szakadék. megítélhetem, azt, hogy valaki rosszat tesz, vagy bármit tesz, magamnak megítélhetem a tevékenységét, de elítélni téged sem foglak, mert ugyan úgy én is bűnben élek, mint te. :)

2017. máj. 28. 23:52
 33/94 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként, pontosan ott sem a gyílkosokkal van nekem bajom, hanem azzal van bajom, amit tett/tesz. Mert az undorító és mélységesen megítélendő. :)"

Értem. Tudod, hogy az emberek nem így szokták ezt értelmezni? Tudod, hogy egy társaságban, ahol mindenkinek eléri az IQ-ja a hetvenet, már el tudnak beszélgetni egyetértően arról, hogy mi a baj a bűnözőkkel? Csak a te érdekedben kérdezem, mert a jövöben szocializációs problémák jelentkezhetnek nálad.

"Valóban azt is jelenti, amit te írtál, de maradjunk meg a szószerinti jelentésnél"

Remek. Tehát pontosan érted mit akarok mondani, de csak azért is maradjunk a sző szűkebb jelentésénél, hogy belém tudjál kötni és elmondhasd, hogy neked van igazad.

2017. máj. 29. 00:06
 34/94 anonim ***** válasza:
100%

"Értem. Tudod, hogy az emberek nem így szokták ezt értelmezni? Tudod, hogy egy társaságban, ahol mindenkinek eléri az IQ-ja a hetvenet, már el tudnak beszélgetni egyetértően arról, hogy mi a baj a bűnözőkkel? Csak a te érdekedben kérdezem, mert a jövöben szocializációs problémák jelentkezhetnek nálad."

Szociális problémáim nincsenek, de lehet megkell kérdeznem a baráti körömet, és a városban/városon kívüli élő ismerőseimet/rokonaimat, hogy van-e ilyes fajta problematikám. :D Persze, csupán vicc, de érted a lényeget remélem. Szóval, őőő... kedves válaszoló mivagyok én ló, vagy nyúl, hogy nem számolsz az emberek közé? Én is ember vagyok, csak próbálok mindent amit kell szószerint venni. Hamár egyszer az a szó, hogy "homofóbia" és szét szedem a szót magát és megnézem mindkét szó, szószerinti jelentését, akkor azt látom, hogy félelem a melegektől. De ha nem is így van, és most ok beadom a derekam és azt mondom rendben, a homofóbia akkor is azt jelenti, hogy velem van a baj és nem a melegekkel. :) Tehát, akkor még így is magamat mondom betegnek és nem őket. :)

"Remek. Tehát pontosan érted mit akarok mondani, de csak azért is maradjunk a sző szűkebb jelentésénél, hogy belém tudjál kötni és elmondhasd, hogy neked van igazad."

Nem, mint írtam, tőlem ne számíts nagy vitára, nem fogom az igazamat erőltetni rád, minek? Van értelme? :D Ha akarod, lehet neked igazad, nem igazán hat meg, mindezt nem is emiatt kezdtem el írni, csupán elmondtam az én véleményemet, az hogy ez neked tetszik, vagy sem, az engem nem hat meg. :)

2017. máj. 29. 00:24
 35/94 anonim ***** válasza:
0%

"Van értelme?"

Igen, egy vitának mindig van értelme, az emberiséget is mindig a viták vitték előre. De még a kereszténység is a vallásról szóló viták következtében nyerte el mai formáját.

Ami meg a szocializációs problémáidat jelenti, elég ránézni a hozzászólásaidra, úgy tűnik végigvigyorogtad mindegyiket. Nem kell barát ennek megállapításához.

2017. máj. 29. 00:42
 36/94 anonim ***** válasza:
100%

A keresztény nem ítél el senkit,mert azt Isten nem bízta ránk.

Elítél viszont bizonyos bűnös életmódokat,köztük az azonos neműek közti szexuális kapcsolatot is.

2017. máj. 29. 04:45
 37/94 anonim ***** válasza:
100%

Személyes véleményem:

Megvetek egy olyan hazugságot,mellyel az azonos neműek szexuális viselkedését"melegségnek"nevezik.

A"meleg"szó több ezer éve foglalt kifejezés,és semmiben nem hasonlít értelme,a ßuziságra!

Meleg a nap sugara,az anya szeretete,a leves,némelyik helyzet,de a ßuzi nem meleg,hanem ßuzi!

Az egy dolog,hogy szégyellik ezt a viselkedési módot,és megpróbálják kifejezni azt,egy félrevezető kifejezéssel.Ez teljes hazugság!Hazudni pedig nem szabad!

2017. máj. 29. 04:55
 38/94 anonim ***** válasza:
0%

Azért​ ugye nem válogatunk ha az írásra hivatkozunk. Pl akkor ez is simán csúszik.

(Lukács 14:26)

Ha valaki én hozzám jõ, és meg nem gyûlöli az õ atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nõtestvéreit, sõt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.

2017. máj. 29. 06:45
 39/94 anonim ***** válasza:
0%

Vagy ez:

(Máté 5:29-30)

Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

2017. máj. 29. 07:49
 40/94 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, egy vitának mindig van értelme, az emberiséget is mindig a viták vitték előre. De még a kereszténység is a vallásról szóló viták következtében nyerte el mai formáját."

Szerintem semmi értelme nincs. Ezen is vitázhatnánk előre visz minket? Nem. :) Csak felidegesítjük egymást, és gyűlőlködni kezdünk, nomeg az se egy utolsó szempont, hogy egymás idejét keményen raboljuk ezzel. :)

"Ami meg a szocializációs problémáidat jelenti, elég ránézni a hozzászólásaidra, úgy tűnik végigvigyorogtad mindegyiket. Nem kell barát ennek megállapításához."

Ezen jót mosolyogtam. :) Kedves válaszoló, mért mit tegyek, sírjak? Igaz azt is tudnék, sok emberen, de ide tartozik? Értelme lenne? Nem. Inkább magamban normálisan állok hozzád, és ez így néz ki, mint ahogyan látod is az írásomból. De állhatnék hozzád teljesen tajtparasztként is. Megoldaná a problémát? Nem. Akkor kedves Válaszoló mit tegyek, sírjak? :)

2017. máj. 29. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!