Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg elítéli...

A keresztények tényleg elítélik a meleget?

Figyelt kérdés
Nemrég hittan órán volt szó arról,hogy van e meleg pap.A tanárunk azt válaszolta,hogy nem,mert azokat kiszűrik a szemináriumon.És ha nem sikerül?Erre azt válaszolta,hogy aki meleg,nem megy papnak,a kettő nem fér meg egymás mellett,meleg ember nem való papnak.
2017. máj. 27. 13:37
 11/94 anonim ***** válasza:
0%
Már hogy ne ítélnék el őket? Meghallgathatsz bármilyen hivatalos katolikus álláspontot a melegekről, tele lesz homofóbiával. Ott van például az előző pápa idején tett hivatalos álláspont, miszerint a melegek kiforratlanok és önimádók.
2017. máj. 27. 22:29
 12/94 anonim ***** válasza:
24%

Megtérésem előtt is undorodtam attól, hogy az egyneműek hogyan elégítik ki egymást.

Amíg ezt nem kötik az orromra, mivel szerintem a szexualitás magánügy, addig nekem semmi bajom a másikkal. De ha valami felfoghatatlan őszinteségi rohamában tudatja velem, hogy tulajdonképpen ő mit művel az ágyban, akkor nekem jogomban áll okádni tőle.

Miért is kell nekem elfogadni azt, amitől hányok?

És mondom, ez mind azért van, mert valami homályos ok miatt a fenéktúrók azt hiszik, hogy nekem tudnom kell azt, ami nem is tartozik rám, utána meg én vagyok megszólva azért, mert nem bírja a gyomrom. Annyira gusztustalan a hozzáállásotok....

2017. máj. 27. 23:25
 13/94 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Keresztény vagyok, és egyáltalán nem ítélem el a melegeket! Hidd el, van sok nem hívő személy, aki elítéli őket... De sok keresztény nem. De a Biblia szerint azok, akik "fajtalankodnak", azaz nem bírják megállni késztetésük a saját nemük iránt, és testi "kontaktust" létesítenek, azok nem kerülhetnek a Mennyországba. Nyilván akik nem hisznek, azokat ez úgymond nem zavarja. De soha semmilyen antrocitás nem érné őket. Hiszen ahogy elfogadjuk a nem hívőket, ahogy ezzel tulajdonképpen őket is "elítélhetnénk", de ahogy őket is elfogadjuk, úgy nyilván a melegeket is. Aki meleg, az azért nem megy papnak, mert "van benne annyi", hogy ne menjen. Meg amúgy is, komolyan papként akar élni? Érted.. Általában nem választják a papi állást, hogy volt-e már a múltban valamikor, vagy hogy jelenleg van-e, azt nem tudhatjuk. A nagyobb többség nem meleg közülük.
2017. máj. 28. 01:12
 14/94 anonim ***** válasza:
23%

Na akkor tegyük tisztába a dolgokat, mert látom sokan téves információkat gondolnak egyházról.

Tehát, nem ítéljük el a melegeket. Ferenc pápa is mondta: "Ki vagyok én, hogy egy homoszexuálist megítéljek?". Különben is, hogyan ítélhetnénk el bárkit is az miatt, amiről nem tehet. A katolikus egyház a homoszexuális vágy kiélését tartja bűnnek. Ja, és nem vagyunk homofóbok. A homofóbia irracionális félelmet jelent a melegekkel szemben. És mi nem félünk tőlük. Jézus azt mondta, mindenkihez szeretettel kell fordulnunk.

Nyilván vannak olyan, "keresztények" is, akik szitkozódnak, ítélkeznek a melegekkel szemben, de az átlag azért nem ilyen.

2017. máj. 28. 09:22
 15/94 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Két fajta elmélet van:

-az egyik az az, amikor azt állítják hogy van homokos gén, tehát vele születik ez a fajta szexuális irányultsága. Ez teljesen téves mert nincsen homokos gén mert ha lenne akkor minden újság tele lenne vele

- a másik az az, amikor a kis gyereknek törés történik a pszichoszexuális fejlődésében, ami leggyakrabban az azonos nemű szülő hiányától van vagy azért mert nem volt jó példa és ezért megutálja, és utána állandóan ezt keresi

Mi katolikusok nem ítéljük el őket. Én személy szerint az ellen viszont tiltakozok, ha melegfelvonulás van, mert az egészségesen fejlődő gyermek pszichoszexuális fejlődését össze lehet zavarni ezzel.

2017. máj. 28. 14:35
 16/94 anonim ***** válasza:
81%

15ös válaszoló vagyok

Még annyit elfelejtettem hogy aki jó pap, az jó családapa is lehetne, viszont Isten erre hívta meg, hogy ő a nagyobb családot válassza, és ettől lesz boldog, mert ő a helyén lesz és nem okoz neki semmi nagyobb örömöt annál, hogy útmutatást adjon az embereknek hitéleti és morális kérdésekben az élet bármely területén.

2017. máj. 28. 14:42
 17/94 anonim ***** válasza:
21%

"az ellen viszont tiltakozok, ha melegfelvonulás van, mert az egészségesen fejlődő gyermek pszichoszexuális fejlődését össze lehet zavarni ezzel."

Tehát ez alapján ellenzel minden gyerek előtti meleg megnyilvánulást?

És már sikerült általánosságban kinyilatkoztatnod, hogy ti katolikusok nem vagytok elítélőek, akkor hadd világosítsalak fel, hogy közvéleménykutatások szerint ti katolikusok betiltanátok a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét, ami olyan jogokat biztosít a meleg pároknak, hogy lehessen például közös bankszámlájuk.

2017. máj. 28. 15:26
 18/94 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A keresztények nem ítélik el a melegeket és nem is kell állást foglalniuk, hogy a homoszexualítás jó vagy rossz, hiba vagy nem hiba. Ellenben vannak akik a kereszténység nevében minősítgetnek és a kereszténység álarca mögé bújva, mintegy azt fedezékként használva élik ki a saját ellenszenvük.

2017. máj. 28. 16:37
 19/94 anonim ***** válasza:
100%

"És már sikerült általánosságban kinyilatkoztatnod, hogy ti katolikusok nem vagytok elítélőek, akkor hadd világosítsalak fel, hogy közvéleménykutatások szerint ti katolikusok betiltanátok a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét, ami olyan jogokat biztosít a meleg pároknak, hogy lehessen például közös bankszámlájuk."

1.Találkoztam már nem egy példával, hogy akik komolyan gondolják a homoszexualitasukat, azok nem mutogatják magukat.

2. Nagyon nehéz sorsok ezek, mert állandóan az öngyilkosságon gondolkodnak, akik tényleg komolyan gondolják.

3. Elfogadjuk őket, de nem tartjuk természetesnek, mert nem erre lettünk teremtve. És hangsúlyozom, ez nem egyenlő azzal hogy nem fogadjuk el őket.

4. Ezeket a közvéleménykutatásokat nem olvastam de majd utánanézek

5. Hiába próbálnék itt meggyőzni, úgy sem sikerülne mert ezt a fejedbe vetted hogy fúj a katolikusok milyen ítélkező és emberek, ezért inkább felejtsd is el amit mondtam.

2017. máj. 28. 16:57
 20/94 anonim ***** válasza:
78%

A keresztényeknek az ilyen gondolkodású embereket nem elítélik, hanem nem értenek vele egyet, mivel Isten a halált érdemlő cselekedetek közé sorolja.

Ezért segítséget kell az ilyen embernek, hogy megváltoztassa a gondolkodását, és felöltse az új egyéniséget, ami Isten akarata szerint való.

2017. máj. 28. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!