Szerinted milyen esélye van valakinek, hogy őszinte hívőből ateista (istentelen) legyen?
Kedves Mojjo!
Az "istentelen" kifejezéshez valóban nincs köze az értelmetlen beszédhez.Az pontos megfelelője az idegen ateistának.Viszont, a"melegnek"nincs köze a meleghez.Az ßuzi,vagy lleszbi,amik messze mást jelentenek,mint a meleg.
Megbocsájtok neked PencroftTivald,mivel neved sem magyar,s így nem érted a magyar szót.
A "tlan-tlen,talan-telen"fosztóképzők,a "nélküli"magyarosabb változatai,s így,az "istentelen"kifejezés,azonos értelmű az "isten nélkülivel",csak magyarosabb.
Kedves Idegen Nevű!
Ha valakinek van elhatározása,azt "határozat"-nak nevezzük.Valaki határozatának.
Természetesen,határozatokat hozhatnak emberek csoportjai is,s azokat is határozatoknak nevezzük,s azokat felfüggeszthetik határozatlan ideig a határozatlan emberek.Mindezek,meghatározás nélküli bizonytalan helyzetek,mint pl.az istentelenek helyzete.
Egyszerű,és logikus nyelv a magyar!Nincs hozzáfogható.
Mivel úgy látom,hogy csupán kötözködők írogatnak,megfogalmazom,az én elképzelésem(NEM tudásom),az őszinte hívők világnézete változtatásáról.
Családom tagjai,és más őszinte hívők életét kutattam,és főiskolai szakdolgozatomat ebből a témából írtam.
Arra a kövekeztetésre jutottam,hogy őszinte hívő(istenfélő)emberek,csalódhatnak vallásközösségükben,de akinek valódi kapcsolata volt valaha Istennel,sohasem lesz istentelen,csak vallásán kívüli,netán valláson kívüli.(Természetesen,az "istenélmény"nélküli un."kulturális keresztényekre",ez nem vonatkozik.)
Az ember,ha csupán egyszer is kapcsolatba került Teremtőjével,nincs az a hatalom,hitetés,amelyik Isten létének bizonyosságát elvehetné tőle!
Azért te nem vagy semmi, Barátom :D.
Aszondja, nem vagyok magyar... de még azt sem tudja, hogy de, igen, mégis :D.
De tudodmit? Ha ilyen nagyokos vagy, akkor akaszd csak ki a hőmérséklet-mérőt, vagy végezz kalorimetriás mérést egy szem hőmérővel. Te madzsarzseni :D.
A nyelvműveléssel és az idegen eredetű szavak diszkriminalizálásával (hehe, ez is idegen eredetű) kapcsolatban ezt a Nyelv és tudomány hasábjain megjelent cikket ajánlom:
@64: bár lehet, hogy igazad van, nekem mégis kicsit "igaz skót" érzésem van ezzel kapcsolatban: aki hitetlenné válik (jé, ilyen szavunk is van), arra rá lehet mondani, hogy soha nem is volt igaz hívő, és egyből meg is oldottuk, hogy bebizonyítsuk: igaz, őszinte hívők soha nem válnak ateistává.
Mi az igaz/őszinte hit mércéje? Honnan tudjuk, hogy az ateistává lett hívő őszinte hívő volt-e előtte? Ahogy írtam, nem tudom elhessegetni a gondolatot, hogy ebben a mércében benne van, hogy _nem_ válik ateistává, így pedig nyílván hamvába holna az egész vizsgálódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!