Szerinted milyen esélye van valakinek, hogy őszinte hívőből ateista (istentelen) legyen?
@22:
"Hiszen valamikor nagyon is jól tudták hogy ami nehezebb a levegőnél az nem repül."
Vidiripi, ez az egyik legátlátszóbb és legbénább városi legenda, amivel valamiért mégis lépten-nyomon találkozom - és hogy-hogy nem, mindig hívő, vagy ezós emberek által. Most komolyan, szerinted a régi korok emberei soha nem láttak még mondjuk madarakat? Vagy azt hitték, hogy a madarak könnyebbek a levegőnél? Nagyon is jól tudták az emberek mindig is, hogy valamilyen módon repülhetnek a levegőnél nehezebb dolgok is, csak ennek a mikéntjére kellett rájönni, na meg technikailag megvalósítani, ami eltartott egy ideig.
Kedves PencroftTivald!
Már megint mellétrafáltál,de irtózatosan!
A világ nem több,mint 1%-a istentelen.
Az istenismeret hiánya is a tudatlalnság egyik formája,sőt,a tudatlanság egyik legharsányabb jele,ha valaki azt hiszi magáról,hogy ismeri a környező világot.
26.Hsz!
Elkerülte a figyelmem a kérdésed,vagy inkább nem vettem komolyan.
Nyilván,az istenismeret bármilyen formája nem okoz feltétlen hitet Istenben.
Viszont állítom,hogy aki valamikor rendelkezett igazi hittel Istenben,sosem lesz istentelen,esetleg vallástalan.
22.Hsz!
Egy olyan dolgot,ami még nem létezett,csak elképzelt,hinni kell,hogy mevalósítható.
(Pl.Hinni kell,hogy a MÁV menetrend szerinti vonat pontosan indul,annak ellenére,hogy ez ritkán fordul elő.
Vagy:
Hinni kell,hogy létezik nukleális bomba,-és a használatáról készített képek nem fototrükkök-annak ellenére,hogy még sosem tapasztaltam.stb.)...hisz a nem látott dolgokról bizonyosodtam meg.
20.Hsz!
Régi törvény,hogy egy házat belül kisepregetni kívülről igen macerás,és a kívülállóknek nem feladata.Ennek ellenére úgy tűnik,a "valláskritika"rovat,hemzseg istentelenektől.
Mi közötök,a vallásokhoz?
Csak nem hisztek Istenben tudatotok legmélyén,s ez vonz ide titeket?...Azt hiszem megtaláltam egy igazságot!
Kedves Kérdező!
Szerintem valamit nem olvastál el (már megint) elégszer:
Ismétlés önmagamtól:
"Nem gondolnám, hogy a keresztény hit hiánya egyben tudatlanságot is feltételezne. Elvégre a Föld népességének 2/3-a akkor tudatlan lenne, más kultúráknak nem lenne tudása... talán belátod, ez nem így van."
Nem véletlen fogalmaztam úgy, ahogy! :D Szóval, barátom: itt egyvalaki fogott mellé (értelmezésből), de iszonyatosan... TE, szivem :P.
Amúgy érdekes, véleményed szerinte nincs különbség a Világ vallásai között?!?
@34:
"A világ nem több,mint 1%-a istentelen."
Bár bizonyos módszertani nehézségek miatt nagyon nehéz pontosat mondani, de az bizonyos, hogy ennek a sokszorosa a valós adat. Kicsit nézz utána, ha már nyilatkozgatsz róla, főleg ilyen lekezelően. Itt pl el is lehet kezdeni:
Vidiripi
"Azért a "tudomány", meg a "nem lennének repülőgépek [hit nélkül] azért eléggé érdekes társítás. A "hit" helyett ezen esetekben a "merészség" lenne a megfelelőbb szó!"
A mai világban lehet azt mondani hogy merésznek kell lennie annak aki hisz Istenben?
Szerintem semmi baj azzal a szóval hogy hit! Hisz benne hogy megvalósítható még akkor is ha a többség azt állítja hogy nem valósítható meg!
Mojjo!
"Vidiripi, ez az egyik legátlátszóbb és legbénább városi legenda, amivel valamiért mégis lépten-nyomon találkozom - és hogy-hogy nem, mindig hívő, vagy ezós emberek által."
Ez kb. olyan mint amikor egy keresztény azzal találja magát szembe hogy miért nem tartja be az ószövetségi törvényeket!
S mit gondolsz kik szokták felhozni?
"Most komolyan, szerinted a régi korok emberei soha nem láttak még mondjuk madarakat? Vagy azt hitték, hogy a madarak könnyebbek a levegőnél?"
Persze hogy láttak de nem ez a lényeg hanem a hit. Hogy valaki hitt abban hogy lehetséges a repülés hogy igen is megvalósítható. Tehát nem hitt azoknak akik azt állították hogy nem lehetséges. Így érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!