Miért zaklatják a Jehovák folyton az embereket?!
Őőő... Kedves Utolsó Válaszoló, Vidiripi részéről ezt te hogy értelmezed: "Igen így van ugyan azt csináltam és erről előre szóltam is viszont a felett a tény felett se sikkadj el hogy ezt az után kezdtem miután Oleksandr nem akarta elismerni hogy mit is írt korábban. Jehova tanúival vagy azok szimpatizánsaival ilyen esetben keményebbnek kell lenni. Persze ez nem biztos hogy a legjobb megoldás de úgy érzem hogy időnként szükséges. Persze van hogy inkább be sem kapcsolódom az ilyen beszélgetésekbe de most nem így tettem."
És részemről amit nem rég írtam kb. 2 perce? Nem beismerése a dolognak részünkről? Mondtam, inkább 2x olvasd el, de hiába beszélek neked látom. :D Tehát, akkor megkérem Kedves Vidiripi-t is és magamat is össze szedem picit jobban, hogy elmagyarázzuk neked, hogy NEM jó a szövegértésed. Tehát, írod: "De hát kimondták, ne viccelj!!"
Írom: "Valóban kimondta, rendben, ezt nevezzük kimondásnak: "Ok, akkor elnézést, rosszul fogalmaztam." Mert valóban az, ezt nem vettem figyelembe, de nem is emiatt írtam. :D Tehát, hogy tisztába tegyem a saját mondatom, így elmagyaráznám: Vidiripi, kérte, hogy mondja ki a kedves Jehova tanúja, hogy tévedett, nagy nehezen egy félnap alatt sikerült neki, annyit mondani, hogy: "OK, beláttam a hibám így elnézést kérek, a fogalmazásomért" Én utána írtam ezt: "Mindazon által, egyet értek a felháborodásoddal, illetve azzal, hogy mondja ki végre, hogy tévedett. De, sajnos JEhova tanúja, amit a bálványuk nem enged nekik, azt nem teszik meg..." ebből a szövegből szerintem teljesen tisztán látszik, hogy elég nehézkes volt kimondatni az említett féllel azt, hogy: "Bocsánat, hibáztam" én csupán erre próbáltam célozni, hogy elég nehézkes volt ez a dolog mindhármunk számára. ÉN egyetértek Vidiripivel, hogy nem hagyta békén míg kinem mondta, azt hogy bocs tényleg tévedtem, de ez nem azt jelenti, hogy én akarom kimondatni vele, hogy: "Figyelj már hibáztál!" NEM! sokkal inkább azt jelenti a részemről írt bejegyzés, hogy mivel egyetértek Vidiripivel, hogy igenis mondja ki azt, hogy tévedett. :) Remélem így érthetőbb, ha nem még egyszerűbben elfogom magyarázni, csak kérdezz. :)"
Vidiripi írja: "Igen így van ugyan azt csináltam és erről előre szóltam is viszont a felett a tény felett se sikkadj el hogy ezt az után kezdtem miután Oleksandr nem akarta elismerni hogy mit is írt korábban. Jehova tanúival vagy azok szimpatizánsaival ilyen esetben keményebbnek kell lenni. Persze ez nem biztos hogy a legjobb megoldás de úgy érzem hogy időnként szükséges. Persze van hogy inkább be sem kapcsolódom az ilyen beszélgetésekbe de most nem így tettem." és "Nem kötözködésnek szánom de ha nagyon szigorúan veszem akkor az eredeti koncepció az volt részemről hogy válaszol a kérdéseimre. Amit lényegében nem tett meg!"
Igaz nem pöcre pontosan, de egy afféle helyeselése azoknak a dolgoknak, hogy nincs igazán mit beismernünk nekünk, mivel mi per pillanat erre nem adtunk okot. :) Szövegértéseddel van a baj, Vidiripi kiszedte a válaszolóból, hogy: "bocs tévedtem" tán Vidiripi már le is zárta volna az után, hogy beismerte tévedését (nem tudom, de ezt állítom) a kedves válaszoló. Beismerte viszon' látás'! :) Remélem még érthetőbb, HA nem MÉG mindig tudom egyszerűbben magyarázni! :)
"Mond egy olyan vallási szervezetet kerlek, akik nem fogadnak el adomanyt vagy nem kérnek kotelezo egyhazadot, vagy nem kapnak allamtol pénzt.
Nyilván valamibol fent kell tartani magukat az egyhaznak, nyoMtatni a sok ujsagot... Stb.
De arra nem valaszoltal, hogy lenyuljak a nyugdijas asszony nyugdíjat? Abból elnek a konkret személyek? Hogy elmennek hirdetni,lenyulbak par nyugdijast es nem kell dolgozni?
Ez egyertelnu hazugság"
Bocsáss meg Vidiripi, erre hadd válaszoljak én is. Vannak ilyen gyülekezetek, akik nem kérnek adományt, viszont vannak személyek, akik ÖNKÉNT adnak valamennyit. :) NEM kért, NEM kötelező és NEM, nem kapnak az államtól pénzt. Vannak ilyen és ehhez hasonló, nem egyháznak mondott Baptista vagy más KERESZTÉNY gyülekezeti helyek. De mondhatnám a MAI IGE folyóirat nyomtatóit is, akik teljesen ingyen adják a szórólapokat és a nyomtatványaikat. :) Valóban nem válaszolt, de válaszolok most én IS erre, hogy nincs mért válaszolnia erre, főleg ha tudtában van a dolgoknak, ugyanis nem egy olyan volt Tanúval beszéltem már erről akik mondták, hogy nagyapjuk nagyanyjukat kérték meg, hogy adjanak nekik pénzt és nem kevés "dohányról" van itt szó. :) Látod, erre írtam azt, hogy egyet értek Vidiripivel, bekell, hogy ismerjétek: "Ti is tévedtek ám!" :)
Hogy érthetőbb legyen! Átfogalmazom picit ezt a részt: "Látod, erre írtam azt, hogy egyet értek Vidiripivel, bekell, hogy ismerjétek: "Ti is tévedtek ám!" :)"
Erre: "Látod, erre írtam azt, hogy egyet értek Vidiripivel. Be kell, hogy ismerjétek KÖNNYEDÉN, hogy: "Ti is tévedtek ám!" :)"
Amugy a te szoveg ertelmezeseddel van problema balihun
"mondJ egy olyan vallási szervezetet kerlek, akik nem fogadnak el adomanyt "
Erre jösz azzal, hogy nem kernek... Hiaba nemkernek, ha elfogadják! Mert ez volt a kérdés!
Vidiripi
"Mond egy olyan vallási szervezetet kerlek, akik nem fogadnak el adomanyt vagy nem kérnek kotelezo egyhazadot, vagy nem kapnak allamtol pénzt."
Írj ki külön kérdést ezt illetően. De visszanézve a kérdéseket ez nem szerepelt közöttük.
Az eredeti kérdés az volt hogy dolgoznak e Jehova tanúi? Oleksandr által feltett kérdés 42. komment!
Erre válaszoltam én mert megígértem hogy válaszolok. S te is szorgalmaztad hogy válaszoljak amit meg is tettem. Most meg az a problémád ezzel kapcsolatban amit írtam. De akkor tulajdonképpen mit is akarsz?
De van egy sejtésem hogy te azt gondoltad hogy az egész válasz adást 2 mondatban elintézem és ennyi! Hát ez nem így történt.
"Nyilván valamibol fent kell tartani magukat az egyhaznak, nyoMtatni a sok ujsagot... Stb."
Na ezzel kapcsolatosan van különvéleményem. A sok újság! Na de minek is? Inkább másra használnák fel ennek az összegnek a felét. nem kellene ennyi kiadvány. Te megtudod mondani hogy szám szerint mennyi kiadványa van az Őrtorony szervezetnek? Szóval a felére lehetne csökkenteni a kiadványok számát és az így megmaradt pénzt felhasználni ételosztásra a rászorulóknak. Az ételosztás természetesen nem állandó jellegű lenne hanem időszakos és szerintem a téli hónapok valamelyikére lehetne időzíteni. Időnként Jézus is megvendégelte az embereket. Természetesen ezt nem rendszeresen tette! S eközben ellehetne beszélgetni az emberekkel és hirdetni nekik az evangéliumot! Ez egy felvetés!
"De arra nem valaszoltal, hogy lenyuljak a nyugdijas asszony nyugdíjat?"
Mit kellene erre válaszolni úgy még is? Egyébként meg tapasztalatból tudom hogy az idősebb generáció még jóval adakozóbb mint a fiatalabb generációk. S így bizony a fiatalabb generáció az lenyúlásnak titulálja azt hogy a nyugdíjas nagymama pénzt adott a tanúknak. Annak fényében hogy tudjuk nincsenek túlfizetve a nyugdíjasok. Vagy inkább még a tanúknak kellene segítséget nyújtaniuk az idősebbeknek főleg az özvegyeknek. De ez részemről megint csak egy felvetés. Ugyan is képzeld el hogy vissza is lehet utasítani azt az adományt! Miért ne tehetné meg egy Jehova tanúja. Amennyiben pedig a hölgy mindenképpen adományozni akar akkor elmegy a Királyság terembe és a ládába dobja. Ebben az esetben még védve is vannak a tanúk hiszen szó nem érheti őket hiszen a néni dobta be. Max vele lehet veszekedni hogy miért tette. (adta volna inkább az unokáknak) Ennyi!
"Abból elnek a konkret személyek?"
Erre a válaszom az hogy igen, abból élnek. Na nem az úgynevezett lenyúlásos akcióról van szó de bizony sok nyugdíjas oda adja a pénzét ezeknek az embereknek és abból ellátva magukat végzik a teljes idejű szolgálatot!
"Hogy elmennek hirdetni,lenyulbak par nyugdijast es nem kell dolgozni?"
Maga a lenyúlás az lehet hazugság de az hogy elmennek hirdetni és ebből élnek az bizonyos esetekben igaz! Mert azon kívül hogy kapnak juttatást a fiókhivataltól még lehet hogy kapnak magán adományokat is és ezek között lehet nyugdíjas is. Ennek csak Isten a megmondhatója!
"Szoval akk a kerdesemre a válasz, h nem nincs olyan akik nem fogadnak el penzt, ha felajánlják"
Ebben tévedsz! Én bizony már utasítottam vissza pénzt nem is egyszer! És ezt akár mások is megtehetik de arról én nem tudok. De engem pontosan az motivált hogy tudom jól hogy nyugdíjból és egyedül él az illető személy és azt kell neki beosztania! Télen amikor kijött a fűtésszámla adott hónapra bizony nehéz volt a helyzet nyugdíjasként. Személyes tapasztalatomat írtam le!
"Erre jösz azzal, hogy nem kernek... Hiaba nemkernek, ha elfogadják! Mert ez volt a kérdés!"
Jehova tanúi kérnek is és el is fogadják! Persze ott nincs perselyezés. Az valóban nincs helyette van más és azt úgy hívják hogy kiadvány és abban majd megjelentetik meg az emelvényről elhangzik a felhívás legyen az kongresszus vagy gyülekezeti összejövetel és ez bizony rendszeresen így van nem csak a nagyobb rendezvények esetében. Szintén személyes tapasztalat!
Vidiripi
75. válaszoló!
Látod Balinhun nem kellett 2-3 ember figyelmeztetése és vagy 6 válasz ahhoz hogy beismerje tévedett elkövetett egy kisebb hibát de azt korrigálta is!
S ez nem kötözködés akar lenni hanem tényt állapítok meg. Ez a fajta be nem ismerés vagy csak nagy sokára kifejezetten Jehova tanúira jellemző. Na ezzel kapcsolatban viszont nem tudnék mondani még egy olyan szervezetet amelynek ilyenek a tagjai!
Én elismerem, ha hibázok. De egyrészt nem csak nekem kell, a másik, hogy nem volt szándékos, még amúgy lehet, hogy igaz is a válaszolóra. Sajnálom, ha megsértettem valakit, nem állt szándékomban.
De azért ti sem sajnáljátok a szapulást tőlünk.
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!