Miért zaklatják a Jehovák folyton az embereket?!
Ne röhögtess már. Én mondtam, hogy nem úgy értettem. Ennyi. Nem értem miért kell még kötekedni. NEM TUDOM, HOGY keresztény-e. Írtam is, hogy rosszul fogalmaztam, mi kell még? Őt persze nem kéritek bocsánat kérésre förtelmes megnyilvánulása miatt. Meg a többit, amelyik hasonlóan mocskolódik.
Na,szoval vidiripi? Válaszolsz?
Vidiripi
61. válaszoló!
Szerinted a kérdéseim meg lettek válaszolva? Írja meg hogy igen, elismeri! De egy sima Igen is megteszi! S akkor válaszolok!
* MONDTAD, nem mondat
tényleg le kene cserelni a szotaramat :D
" Te csak Jehova tanúja vagy és azok meg ilyenek. Na ez már tényleg kötözködés a részemről. Ezt elismerem. Ja igen és amúgy te dolgozol? S nem úgy csinálsz mint ahogyan a válaszoló állítja? "
Latod, te ugyanazt csinalod :D
"Csak annyit kellett volna tennie hogy elismeri hogy igen tévedett! "
El is ismerték. Akkor ezek szerint hazudol most, mert nem "csak ennyit" kellett tennie.
"De annyira könnyű helyzetben vagyok nyugodtan ígérgethetek mert nem fogja megtenni ahogyan a tanúk sem teszik meg!"
Latod, te ugyanuy megbelyegezted, ahogy ö a a valaszolot.
"Akkor ezzel elismered hogy tévesen állítottad azt hogy a válaszoló keresztény lenne?
A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 57/65 Időpont ma 15:21 Privát üzenet
Oleksandr nevű felhasználó válasza:
Nem tudom, hogy keresztény-e. Ahogy te sem tudod biztosra, hogy nem az."
A magyar lakossák 70-75%-a keresztény. + a vallas rovatban nem sok ateistát látunk, szval valszeg igaza van :D Te miert allítod, h nem keresztény?
Balihu
"A rágalmazó szavai, mint a jó falatok, behatolnak a test belsejébe."
Erdekes ezt pont toled latni, mikor utána irod, h :"De, sajnos JEhova tanúja, amit a bálványuk nem enged nekik, azt nem teszik meg..."
"mondja ki végre, hogy tévedett."
De hát kimondták, ne viccelj!!! Se vidiripi nem mondta ki. Azt se, hogy nem igaz, h keregetnek a JT-k. Meg ám nem biztos, hogy tevedett! A valaszolo nem irta, h nem kereszteny. Viszont ti meg a JT-ket nyiltan megbelyegeztetek itt nem 1x. Szval nem ertem a kötekedés miértjét!
Kedves utolsó válaszoló, jó magam sem értem a te szövegértésed. Kérlek inkább kétszer olvasd el amit ír a másik fél, ugyanis én azt mondtam: "Vidiripi, szerintem hagyd, vagy provokálni szeretne, vagy pedig szegény nincs tudtában annak, amit ír. Hagyd el, hisz te magad is tudod: "Az ostobának saját szája a romlása, és ajka önmagának a csapdája. A rágalmazó szavai, mint a jó falatok, behatolnak a test belsejébe." vagy ahogyan Pál is írja valahol (sajnos nem találom ezt az ige helyet per pillanat): "Óvakodj az öregasszonyos vitáktól, amelyek nem fejeződnek be..." MINDAZONÁLTAL...ecetera-ecetera. Írtam, hogy mit ír a Biblia erről és mit írok én vagy mit gondolok én. A kettő nem össze egyezthető, és nem zárja ki az egyik a másikat sem. :) Javaslom tegyük tisztába a dolgokat, rendben?
"De hát kimondták, ne viccelj!!!..." Valóban kimondta, rendben, ezt nevezzük kimondásnak: "Ok, akkor elnézést, rosszul fogalmaztam." Mert valóban az, ezt nem vettem figyelembe, de nem is emiatt írtam. :D Tehát, hogy tisztába tegyem a saját mondatom, így elmagyaráznám: Vidiripi, kérte, hogy mondja ki a kedves Jehova tanúja, hogy tévedett, nagy nehezen egy félnap alatt sikerült neki, annyit mondani, hogy: "OK, beláttam a hibám így elnézést kérek, a fogalmazásomért" Én utána írtam ezt: "Mindazon által, egyet értek a felháborodásoddal, illetve azzal, hogy mondja ki végre, hogy tévedett. De, sajnos JEhova tanúja, amit a bálványuk nem enged nekik, azt nem teszik meg..." ebből a szövegből szerintem teljesen tisztán látszik, hogy elég nehézkes volt kimondatni az említett féllel azt, hogy: "Bocsánat, hibáztam" én csupán erre próbáltam célozni, hogy elég nehézkes volt ez a dolog mindhármunk számára. ÉN egyetértek Vidiripivel, hogy nem hagyta békén míg kinem mondta, azt hogy bocs tényleg tévedtem, de ez nem azt jelenti, hogy én akarom kimondatni vele, hogy: "Figyelj már hibáztál!" NEM! sokkal inkább azt jelenti a részemről írt bejegyzés, hogy mivel egyetértek Vidiripivel, hogy igenis mondja ki azt, hogy tévedett. :) Remélem így érthetőbb, ha nem még egyszerűbben elfogom magyarázni, csak kérdezz. :) A másikdolog: Szerinted a másik válaszoló, a nem tudom most pontosan melyik, megérdemli azt, hogy: "Köszönjük a kulturált KERESZTÉNYI megnyílvánulásod." holott ő csupán leírta teljesen semleges (picit tán agresszívebb és nem ide illő, de leírta) véleményét az esetről? Szerintem, a megnyílvánulása nem volt keresztényi, de ő ezt nem is mondta, szóval kár ezen ennyire felhúzni magunkat. Mégegyszer mondom, ha nem értesz valamit, szólj és MÉG egyszerűbben elfogom magyarázni. Békesség neked! :)
Vidiripi
"Latod, te ugyanazt csinalod :D"
Igen így van ugyan azt csináltam és erről előre szóltam is viszont a felett a tény felett se sikkadj el hogy ezt az után kezdtem miután Oleksandr nem akarta elismerni hogy mit is írt korábban. Jehova tanúival vagy azok szimpatizánsaival ilyen esetben keményebbnek kell lenni. Persze ez nem biztos hogy a legjobb megoldás de úgy érzem hogy időnként szükséges. Persze van hogy inkább be sem kapcsolódom az ilyen beszélgetésekbe de most nem így tettem.
"El is ismerték. Akkor ezek szerint hazudol most, mert nem "csak ennyit" kellett tennie."
Nem kötözködésnek szánom de ha nagyon szigorúan veszem akkor az eredeti koncepció az volt részemről hogy válaszol a kérdéseimre. Amit lényegében nem tett meg!
"Azt se, hogy nem igaz, h keregetnek a JT-k."
Hogy Jehova tanúi kéregetnek e az nem vitás. Szerintem igen csak nem olyan formában ahogy azt sokan gondolják!
Voltam kongresszuson nem is egyszer. S a program alatt többször is elmondták azt hogy hol vannak az adomány ládák és hogy hol van a terminál ahonnét átutalást lehet végezni! S ezt minden egyes kongresszusi napon megtették. Felnőtt emberek tényleg ennyire figyelmetlenek? Hiszen az adomány ládák szinte mindegyik bejáratnál ott voltak azt csak az nem veszi észre aki nem akarja! De rá is volt írva.
Ezenkívül a kiadványokban minden évben megjelenik az hogy hogyan lehet adományozni. Biztosítás pl. életbiztosítás, bankszámlák, részvények kötvények, ingatlan, illetve végrendelet, készpénz, ékszer vagy egyéb személyi vagyontárgy de természetesen a felajánlható 1% is szerepel a felsorolásban és ezt minden évben megjelentetik az egyik kiadványukban!
A gyülekezeti alkalmakon is rendszeresen felhívják a figyelmet az adakozásra annak ellenére hogy az adomány láda szintén a bejárat közelében van elhelyezve.
Vannak azok a személyek akik teljes idejű szolgálatot végeznek ők azok akiknek nincs munkahelyük és a szükségleteikre az anyagi fedezetet a szervezettől kapják. De amíg jár addig felveszik a munkanélküli segélyt is legalább is korábban így volt. Amíg a jogszabályok nem változtak.
S igen Jehova tanúi is fogadnak el olyan adományokat amelyeket a szolgálatuk során ajánlanak fel. S külön képzés van arra hogy ha valaki megkérdezi tőlük hogy a kiadványuk mennyibe kerül akkor mit is mondjanak. Szóval a szervezetük nagyon is sokat foglalkozik a pénzügyekkel. Ezt ki lehet jelenteni.
Azok a tanúk akiket én személyesen ismerek azok dolgoznak de természetesen ők is meg kell hogy küzdjenek a mindennapi élettel. Így van hogy elveszítik az állásukat! S így igénybe vesznek minden segítséget a segélyt is. A családjukról gondoskodni akarnak ők is és ezek a személyek nem összekeverendők a teljes idejű szolgálatot végző személyekkel. Mert nekik van munkahelyük, világi munkahelyük. De természetesen Jehova tanúi között is vannak pl. vállalkozók, főnök, beosztott, közalkalmazott stb.
Tehát a végkövetkeztetés az hogy igen, vannak olyan tanúk akik nem rendelkeznek világi munkahellyel!
Mond egy olyan vallási szervezetet kerlek, akik nem fogadnak el adomanyt vagy nem kérnek kotelezo egyhazadot, vagy nem kapnak allamtol pénzt.
Nyilván valamibol fent kell tartani magukat az egyhaznak, nyoMtatni a sok ujsagot... Stb.
De arra nem valaszoltal, hogy lenyuljak a nyugdijas asszony nyugdíjat? Abból elnek a konkret személyek? Hogy elmennek hirdetni,lenyulbak par nyugdijast es nem kell dolgozni?
Ez egyertelnu hazugság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!