Miért zaklatják a Jehovák folyton az embereket?!
Amúgy teljesen zavaros a kérdés, több helyrol süt rajta, hogy egyértelműen kamu, nem is értem miért lovagoljátok meg ti is.
Jav: elnézést, visszaolvastan, az én rokonaim nem húzzák le az idoseket penzzel6, csak az összes többi - az állítás szerint- akik pokolba küldték a kérdezőt (miközben nem hisznek a pokolban) és becsöngettek reggel 6-kor, vasárnap. Ez utóbbi olyan megrázó volt, hogy kedden tért magához, hogy kiírja a kérdést.
Még véletlenül sem kamu, ugye?
Ti meg etetitek a trollt. Bár szerintem legtöbben tisztában vagytok vele, hogy kamu kérdés, csak jól esik kötekedni (akinek nem inge...).
Balihun
"Én és az Atya egy vagyunk!" - ezt kiragadtad a kontexusból. Tovább azt mondja Jézus, hogy ugyanígy a tanítványok is egyek velük. Tehát akkor ők is Istenek?
Üdv.
"Balihun
"Én és az Atya egy vagyunk!" - ezt kiragadtad a kontexusból. Tovább azt mondja Jézus, hogy ugyanígy a tanítványok is egyek velük. Tehát akkor ők is Istenek?
Üdv."
Nem ragadtam ki semmit sem a kontextusból, ezt mondja Krisztus, és ha megnézzük az egész Újszövetség erről szól. Csak pár példa: Jelenések 1:7-8 Itt az Atya mondja, hogy Ő az Alfa és az Omega (a kezdet és a vég), az első és utolsó. Aki van aki volt és az aki eljövendő. Aztán Jelenések 1:12-20 Bibliai rész pedig Krisztusról (vagyis a Bárányról szól), aki pontosan ugyan ezt mondja magáról: "Én vagyok az első és az utolsó!" De mondhatnám Jelenések 22:12-16 pedig ugyan úgy Krisztusról szól, aki épp úgy mint az Atya magát, Alfának és Omegának (Kezdetnek és Végnek) hívja. Nekem ennél több Bizonyíték nem kell ahhoz, hogy tudjam, Jézus valóban a Krisztus, aki maga az Isten. :)
A másik dolog, hogy mi Istenek vagyunk-e? Bizonyos értelemben, mivel tudjuk mi a rossz és mi a jó, és ítélni is ítélhetünk, és megítélni és megítélhetünk bárkit és bármit, igaz, hogy isten vagy. DE! KISBETŰS isten, nem AZ Isten! Mi emberek elítéljük az angyalokat az ítélet napján, ahogyan ezt Pál is hangsújozza az 1Korintus 6:3-ban: "Hát nem tudjátok, hogy angyalokat fogunk ítélni? Mennyivel inkább a mindennapi élet dolgait! Mindezen álltal, Isten csak egy van, ahogyan ezt a Biblia is állítja, Ézsaiás 43:10-ben: "Ti vagytok a tanúim mondja az ÚR, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, és higgyetek nekem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem jött létre isten és utánam sem lesz soha." Ez a vers eléggé nyomatékosít, hogy csak EGY Isten van és nincs MÁS isten. :) Tehát, egy fogalomban, mivel ítélni fogunk és ítélhetünk és megítélhetünk dolgokat, embereket, angyalokat, így egyfajta "istenek" vagyunk, de ez nem isteni forma csupán ítéletlethez való jog. Békesség neked! :)
Egyszer élnék meg egy olyat hogy egy köcsög Jehova nem próbálja kimagyarázni magát! Amúgy rohadtul igazat adok a kérdezőknek az én nagymamámat is húzták már le pénzzel! Na és ha kedden tette fel a kérdést akkor mivan? Lehet hogy dolgozott odáig?! Ez elhiszem hogy nektek valószinű hogy ismeretlen fogalom mert csak koldultok az idősektől! De vannak emberek mint pl én is akik 2-3 műszakot lenyomunk egymásután hogy megtudjunk élni! Én is biztonsági őr vagyok 24-32 órás műszakjaim vannak és néha még utána is elmegyek dolgozni! Lehet hogy a kérdező is ilyenbe van! Ja és ez a pokol téma na ez is olyan hogy engem is küldtek el a pokolba amikor a szemem láttára nagymamám a fél nyugdíját adta oda az egyik szektásotoknak én meg kitéptem a kezéből nagyon nem tetszett neki és egyből elkezdet átkozódni szóval külön és együtt is lenyalhatjátok a túrót jevoha fitymájáról!
Puszi a hasatokra!
Utolsó, te meg nem csak hazug vagy, de még tudatlan is.
"Ez elhiszem hogy nektek valószinű hogy ismeretlen fogalom mert csak koldultok az idősektől! "
Jehova Tanúi nem kapnak fizetést a munkájukért, önkéntes alapon végzik. Még a felvigyázók is, ergo mellette mindenki dolgozik.
"engem is küldtek el a pokolba amikor a szemem láttára nagymamám a fél nyugdíját adta oda"
Látom nem ment a szövegértelmezés, tehát leírom mégegyszer. NEM HISZNEK A POKOLBAN, ergó nem küldenek el oda :D
Köszönöm kultúrált és keresztényi megnyilvánulásod :)
@36 nalad aztan burjanzik a kultura. Nem szegyelsz ilyeneket irni??? Most komolyan, azert ez nagyon durva. Az egy dolog, hogy ossze-vissza frocsogsz hulyesegeket, de melle meg ezek a vulgaris, rasszista beszolasok... Ettol nem leszel nagyobb ember, normalis korokben senkinek nem tetszik az ilyen megnyilvanulas.
Javaslom tanulj egy kis jo modort.
Vidiripi
Oleksandr!
Én is felhívnám a figyelmedet hogy a jelenleg 36. válasz írója egyetlen szóval sem írta hogy kereszténynek vallja magát!
Számomra érdekes hogy ezt te valahogy nem láttad meg! Ennek vajon mi lehet az oka?
"Jehova Tanúi nem kapnak fizetést a munkájukért, önkéntes alapon végzik. Még a felvigyázók is, ergo mellette mindenki dolgozik."
Igaz hogy Jehova tanúi közül senki nem kap úgynevezett fizetést! De költségtérítés az van! S azt bizony a befolyt adományokból fedezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!