Szeretnék hinni istenben, de nem tudok. Magányosnak érzem magam, és nem tudok hinni semmiben. Mit tegyek?
Papíron vallásos vagyok, a gyakorlatban ateista. Nem tudok hinni istenben. Semmi nem támasztja alá számomra azt, hogy valaki vigyázna rám (vagy bárkire), látom, hogy pontosan annyira vagyok biztonságban, amennyire magamra tudok vigyázni. Van egy lány, akiért szeretnék imádkozni, de amikor elkezdem, tudom, hogy az egész egy wishful thinking, és semmi értelme, mert úgyse lesz rá semmilyen hatással. Senki nem hallja meg, soha. Ha én ma meghalnék, az összes ilyen titkomat magammal vinném a sírba, mint ahogy magukkal vitték azok is, akik eddig meghaltak, bármekkora jellemek voltak is. Az egész eddigi létezésemnek, minden álmomnak, mindannak, amiben hittem, semmi értelme nem lenne.
Egy depressziós ember vagyok, aki túl reálisan, túl illúziómentesen látja a világot. És magát. Nem látom, hogy mi menthetne meg attól, hogy az elkövetkező éveimet is éppúgy elpocsékoljam, és az elkövetkező lehetőségek mellett is éppúgy elmenjek, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!