Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szeretnék hinni istenben, de...

Szeretnék hinni istenben, de nem tudok. Magányosnak érzem magam, és nem tudok hinni semmiben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Papíron vallásos vagyok, a gyakorlatban ateista. Nem tudok hinni istenben. Semmi nem támasztja alá számomra azt, hogy valaki vigyázna rám (vagy bárkire), látom, hogy pontosan annyira vagyok biztonságban, amennyire magamra tudok vigyázni. Van egy lány, akiért szeretnék imádkozni, de amikor elkezdem, tudom, hogy az egész egy wishful thinking, és semmi értelme, mert úgyse lesz rá semmilyen hatással. Senki nem hallja meg, soha. Ha én ma meghalnék, az összes ilyen titkomat magammal vinném a sírba, mint ahogy magukkal vitték azok is, akik eddig meghaltak, bármekkora jellemek voltak is. Az egész eddigi létezésemnek, minden álmomnak, mindannak, amiben hittem, semmi értelme nem lenne.

Egy depressziós ember vagyok, aki túl reálisan, túl illúziómentesen látja a világot. És magát. Nem látom, hogy mi menthetne meg attól, hogy az elkövetkező éveimet is éppúgy elpocsékoljam, és az elkövetkező lehetőségek mellett is éppúgy elmenjek, mint eddig.

2016. dec. 18. 20:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Én se tudok hinni semmiben már. De megtalálhatod a társaságot a barátaid körében, hogy ne légy magányos. Amúgy meg sok értelme nincs az életnek, nem is volt soha, ezt el kell fogadnunk. Ha meghalunk, akkor annyi az egésznek, minden elvész, amit az agyunk tárol. De ez van. A depresszió nem segít, inkább élj, amíg lehet boldogan, és ne foglalkozz a jövővel, a majdani halállal.
2016. dec. 20. 00:20
 32/41 anonim ***** válasza:

A hideg futkos a hátamon a nyávogós pasiktól.

"Papíron vallásos vagyok, a gyakorlatban ateista."

Nincs olyan, hogy papíron vallásos vagy. agy hisz az ember és akkor hívő, mert befogadta Jézust, vagy nem. Középút nincs. Se papírforma. Azok sem hívők, akik megtartanak mindenféle ünnepet, meg szokást, vagy épp igyekeznek megfelelni a szerintük elvárt dolgoknak. Na ezek sem ismerik Istent.

"Nem tudok hinni istenben."

Még ha nem is hiszel benne, tiszteld meg azzal, hogy nagybetűvel írod: Isten. Ennyit megérdemel a Teremtő, mert a saját neved is nagybetűvel írod. Nem vagy több nála, még akkor sem, ha nagyon szeret téged is.

"Semmi nem támasztja alá számomra azt, hogy valaki vigyázna rám (vagy bárkire),"

Rám vigyáz. Bocs. Mert ÉN akarom és engedem is. Te meg jól elvagy a saját vágyaiddal, amit kitalálsz, annak úgy kell lennie, még ha károdra is van, aztán meg ha nem kapod meg, pampogsz, meg piccsogsz.

"látom, hogy pontosan annyira vagyok biztonságban, amennyire magamra tudok vigyázni."

Hja kérem, ha nem hiszel benne és nem érdekel a védelme, akkor mit is vársz??? Áruld már el? Komolyan kezdek ideges lenni. Mint egy hisztis kölök, aki felmászik mindenhova, hiába szól(na) rá a szülő, ha meg leesik, akkor meg nyávog, hogy az anyja rossz, mert nem vigyázott rá. Így működsz te is. Szabad akarat van, nem fogja Isten rád erőltetni magát, de te se nyihogj, ha baj van.

"Van egy lány, akiért szeretnék imádkozni,"

Tedd meg.

"de amikor elkezdem, tudom, hogy az egész egy wishful thinking, és semmi értelme, mert úgyse lesz rá semmilyen hatással"

Csak nekem személy szerint iszonyú sok imameghallgatásom van és ez csak én vagyok, a többi keresztény, akik ugyanúgy kapcsolatban vannak Istennel, mint én, ugyanezt el tudják mondani. Persze aki még a sátán fennhatósága alatt van, azt könnyen el tudja terelni, legtöbbször azzal, hogy: áááá, úgyse történik semmi.

"Senki nem hallja meg, soha."

"Csak" Isten. Nekem ő mindig elég volt, mióta megtértem, mástól mit kérjek? A Teremtőnél nincs nagyobb és ez végtelen nyugalmat ad.

"Ha én ma meghalnék, az összes ilyen titkomat magammal vinném a sírba, mint ahogy magukkal vitték azok is, akik eddig meghaltak, bármekkora jellemek voltak is. Az egész eddigi létezésemnek, minden álmomnak, mindannak, amiben hittem, semmi értelme nem lenne. "

Hát amíg a sátán az életed ura, addig nem is lesz értelme. De azért az eddig meghalt emberekkel ne vonj már párhuzamot, ami téged illet, mert nem mindenki ilyen nyámnyila, mint te. Túl sokat képzelsz magadról, ez a te veszted. Nem tetszik, hogy nem vesz észre a világ és ettől szenvedsz. Szenvedni is fogsz.

"Egy depressziós ember vagyok, aki túl reálisan, túl illúziómentesen látja a világot."

Nem is ismered a világot ember! ÉN tudom milyen az utcán, milyen éhezni és szenvedni, a te lelki nyomorod semmi az én eddig megélt életemhez képest és mégis talpon vagyok! Na ezt adja Isten, hogy nem omlok össze, nem kezdek el vinnyogni, hanem csinálom tovább és hagyom, hogy használjon!

"És magát. Nem látom, hogy mi menthetne meg attól, hogy az elkövetkező éveimet is éppúgy elpocsékoljam, és az elkövetkező lehetőségek mellett is éppúgy elmenjek, mint eddig."

Lusta vagy? Vagy micsoda? Ha vannak (szerinted jó) lehetőségek, akkor mi az akadálya bárminek? Ja, hogy itt virnyogni könnyebb... Igazad van.

Na léptem, te az a típus vagy, akire én nem pocsékolok öt percnél több időt, mert az önsajnálatban fetrengesz és az pedig taszító.

2016. dec. 20. 09:29
 33/41 A kérdező kommentje:

Ha nem akarsz rám időt pocsékolni, minek írtál? Istent nem írom nagybetűvel, mert számomra nincs. Ami nincs, azt miért tiszteljem meg? És miért tartsam tiszteletben, amiben te hiszel? Ha én kijelentem, hogy a lovak istenében hiszek, akkor jogosan várhatom el tőled, hogy a Ló szót nagybetűvel írd?

"Nincs olyan, hogy papíron vallásos vagy. agy hisz az ember és akkor hívő, mert befogadta Jézust, vagy nem. Középút nincs. Se papírforma. Azok sem hívők, akik megtartanak mindenféle ünnepet, meg szokást, vagy épp igyekeznek megfelelni a szerintük elvárt dolgoknak. Na ezek sem ismerik Istent. "

Na most Jézust, vagy Istent?

"Hja kérem, ha nem hiszel benne és nem érdekel a védelme, akkor mit is vársz??? Áruld már el?"

Mi van azokkal, akik hisznek benne, de nem vigyáz rájuk? Mondjuk a szíriai keresztényekkel? Vagy az IÁ területén, ahol keresztre feszítenek embereket, mert szimbolikus megtorlásnak érzik a keresztényekkel szemben? Ők szerinted mit mondanának neked?

"Csak nekem személy szerint iszonyú sok imameghallgatásom van"

Honnan tudod, hogy meghallgattak? És az örök kérdésem: miért gondolod, hogy a te istened az igazi? Hogy győznél meg egy hindut, vagy egy ókori görög istenekben hívőt?

"Persze aki még a sátán fennhatósága alatt van, "

Értem, szóval én a sátán fennhatósága alatt vagyok. Ha nem veled vagyok, akkor ellened, igaz? Tán be is köpnél a spanyol inkvizíciónak, hogy az ő szakértőik kihajtsák belőlem a Sátánt? Hogy kínzással meggyőzzenek arról, mi a jó nekem? A hozzád hasonló emberek égettek el máglyán embereket régen, ugye tudod? Engem meg tőled és ettől a gondolkodásmódtól ráz ki a hideg. Bármilyen vallási fanatikus így gondolkodik, az is, aki robbangat. Az ilyen egyszerűsített, dogmatikus gondolkodásmód szüli a terroristákat, akik már nem az embert látják a másikban, hanem a "sátánt", mert egy ostoba, torz ideológián keresztül látják a világot.

Amúgy mutasd meg nekem a Bibliában azt, hogy isten mikor teremtett sátánt! Ja, és a sátánnak miért is van kecskefeje, amikor az növényevő? Csak nem azért, mert a vallás ideológusai anno démonizálni akarták a pogány bőségisteneket?

"ÉN tudom milyen az utcán, milyen éhezni és szenvedni, a te lelki nyomorod semmi az én eddig megélt életemhez képest és mégis talpon vagyok!"

Ezt becsülöm, bár megfigyeltem, hogy mindig az ilyen emberekből lesz fanatikus vallásos. Érdekes, hogy aki nem nyomorog vagy kívül, vagy belül, az elvan istenek nélkül is. A nagy szentek is általában ilyenek voltak, és a mértékletesség legnagyobb prédikátorai, akár Buddha, akár Szent Ferenc, akár Szent Tamás is mind böszme nagy tékozlók voltak. Hát nem fura?

2016. dec. 20. 11:19
 34/41 anonim ***** válasza:

" a szíriai keresztényekkel? "

A kopt keresztények a legerősebb hitű igaz keresztények - és ezt tudják is magukról. Ha érdekel a gyönyörű hitük ezt ajánlom (egyébként párhuzamosan mássz ki az idta netesjátékokból, szörfözésből ártalmadra vannak)

Henri Boulad (ő ott él köztük) Teózis

[link]

--------------------------------------------

"Csak nekem személy szerint iszonyú sok imameghallgatásom van"

Honnan tudod, hogy meghallgattak? És az örök kérdésem: miért gondolod, hogy a te istened az igazi? Hogy győznél meg egy hindut, vagy egy ókori görög istenekben hívőt?

A hit nagyon személyes ügy - a válaszoló nem helyes, hogy idehozta, de a hit nem lebeg a Föld felett

- hanem az ÉN-nel van bensőséges kapcsolatban (én-tudattal)

-------------------------------------------

"Tán be is köpnél a spanyol inkvizíciónak"

öö...öö...el vagy akadva, nehéz szólni Hozzád...megvan!:

Néhány nap múlva 2017-et írunk!! Boldogabb Új Évet!

-------* * * * * * * * * * * * *

"Érdekes, hogy aki nem nyomorog vagy kívül, vagy belül, az elvan istenek nélkül is.... Hát nem fura?"

szegény történelmi Buddha: Gautama Sziddhártha Sákjamuni Buddha gazdag herceg volt - és tanítása arról szól: hogyan lehet elérni a buddha-tudatállapot

[link]

szegény Assisi Szent Ferenc:

Giovanni di Pietro Bernardone Francesco néven ismerték, ugyanis édesanyja francia nemesasszony volt, édesapja Pietro di Bernardone, Assisi-beli gazdag kelmekereskedő, a tehetős vállalkozói kör egyik befolyásos tagja volt.

Tanítás arról szól, hogyan kell cselekvéseinken keresztül elérni az Abszolútumot - melyenke földi kinyilatkoztatása, inkarnálódása, Krisztus

szegény Aquinói Szent Tamás:

A nápolyi Aquinói grófok nemzetségéből származott.

Hogy lehet elérni Istenhez (a buddha-tudatállapothoz, az Abszolútumhoz)? A legnagyobbhoz, ami elgondolható- ahogy a skolasztikusok mondták

szegény én: szegény vagyok, de gazdag vagyok, mert szép verset olvashatok:

"De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,

hogy minden összeomlott s elindul mint kísértet,

kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,

annak szép, könnyüléptű szívében megterem

az érett és tűnődő kevésszavú alázat,

az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,

az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.

Semmim se volt s nem is lesz immár sosem nekem,

merengj el hát egy percre e gazdag életen; "

[link]

2016. dec. 20. 12:00
 35/41 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"Nem tudok...nem támasztja alá...semmi értelme...nem látom."

Jó kis imacsokor. Ezeket dobáld ki!

2016. dec. 20. 15:25
 36/41 ceri ***** válasza:
Az a baj nálad (is), hogy olyan istenben szeretnél hinni ami nem létezhet, mert logikátlanságok sokaságára épített. Ez a judaizmus, és az azzal beoltott, megfertőzött kereszténység. Az élethez viszont hitre szükség van. Valamilyenre, nem feltétlen mások által definiált illogikus hitre. Sőt jobb ha abban nem is hiszel. Fogalmazd meg te magadnak a lelkiismereted alapján azt az ideát amit jónak, követendőnek, mindenki hasznára válónak tartasz. És élj e szerint. De ne legyél materialista sem, mert ezzel előbb-utóbb érzéketlen biogépezetté degradálod magad. Ill. már részben el is jutottál erre a szintre. Azért mert beteges társadalmak, kultúrák megteremtették a magukhoz hasonlatos isteneket, és sok barom ezt benyalja, mint patkány a mérget, az nem azt jelenti, hogy csak méreg van. Süssél,főzzél magadnak életet szolgáló, boldogító szellemi táplálékot, mert a méregből nem következik kizárólagos alternatívaként a koplalás. Ezt csak az ateisták gondolják így. És miért? Mert ők is benyalták az élet-, és boldogság nélküliséget követelő isten mítoszt. Háááát, az ellen érdemes is harcolni! Ő valójában a megosztó, a sátán. Tanulj, tájékozódj, gondolkodj, élvezd az életet, szeress és szeretkezz -de ne csak üzekedj! és megtalálod istent. Nincsenek korlátok mindaddig amíg nem ártasz. Egy kis empátiával fogod tudni, hogy hol a határ.
2016. dec. 21. 07:04
 37/41 ceri ***** válasza:
Ja, a 32-sel és a hozzá hasonlókkal meg ne foglalkozz. Ő érted nem akar tenni semmit, ellened viszont annál inkább. Rombolni, no arra mindig van energiája. Akkor nem lusta fél oldalakat írni. Vedd úgy, hogy ő a sátán -mert az is. Az ilyeneken át kell lépni, mint utcán a kutyaszaron.
2016. dec. 21. 07:10
 38/41 A kérdező kommentje:
Én senkit nem veszek sátánnak. Azzal ugyanabba a hibába esnék, mint ő. Nincs semmiféle sátán. Csak a butaság, az önismeret hiánya és a megbocsátás hiánya van szerintem. Még az Iszlám Állam embereket élve elégető őrültjei se sátánok, csak tele vannak haraggal, frusztrációkkal, és gonosz dogmákkal fertőzték meg őket. Ha valami ellen harcolnunk kell, az az elvakultság.
2016. dec. 21. 13:21
 39/41 ceri ***** válasza:
Ezt hívják sátánnak. Hogy te nem akarsz elismerni fogalmakat, az a te dolgod. Mint ahogy a depressziód is. Sátánt vagy Istent nem muszáj élő megfogható személyként felfogni. Én fogalomként értelmezem őket. Isten a létező világ törvényszerűségeinek megszemélyesítője, míg a Sátán az ezeket tagadó megszemélyesített ellenerő -vagyis a hazugság, a dezinformáció alapján bűnre ösztökélő. Ez utóbbi alapján nem feltétlen fontos mesebeli alakokként gondolni rájuk. Isten azt mondja menj le a 20-ról lépcsőn, lifttel, sátán pedig azt, hogy ugorj le, mert az gyorsabb, hatékonyabb. A mai világ uralkodó irányzatai szerint minden relatív, a fiú lány, ami nekem igaz az neked hazugság, stb. No ez a sátáni hazugság, hogy mindenféle értékrend egyenlően jogos és akceptálandó, vagy megkérdőjelezendő. Az individum dönt, hogy neki mi a törvény. No ezzel aztán kezdj valamit, szarból is főzhetsz gusztusos kaját. Te nem reális vagy, hanem tájékozódó pontok nélkül veszteglő, helyét nem találó ember. Miért is ne mennél el a lehetőségek mellett? - hiszen értékrend hiányában minden mindegy. Amíg így gondolkodsz az is lesz. Értékrend, stabil karakteres világkép hiányában, minden képlékeny mocsár, és tök mindegy merre indulsz, vagy egyáltalán elindulsz-e. Ha pedig a földi élet, vagyis csak az un. anyag létezik csak a számodra, akkor tényleg minden értelmetlen. Iskola példája a gondolkodásod annak, amit a materializmus művel az emberekkel. De legalább egyél, igyál, dorbézolj, üzekedj, mert a materializmus szintjén ezek is örömet jelentenek. Sőt ez a csúcs!
2016. dec. 22. 10:37
 40/41 anonim válasza:
Talán először a depresszión dolgoznék és csak utána néznék körül. A depresszió szemüvegén keresztül minden más. Nagy egó nagy akadály.
2017. jan. 12. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!