Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyház egy idejétmúlt,...

Zenon kérdése:

Az egyház egy idejétmúlt, hazug intézmény. Egyetértetek vagy nem?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok hívő, de szeretnék ÉSZérveket kapni, hogy ,,miért" van szükség mégis erre az intézményre.Személy szerint egy botrányaitól hangos, erkölcstelen, népbutító és kizsákmányoló középkorból itt ragadt és álszent közösségnek látom, ítéljetek el nyugodtan, de bizonyítsátok be, hogy ,,rosszul látom".Persze, ha csak képesek vagytok rá. :)

Köszönöm.

2010. ápr. 29. 19:49
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
2010. máj. 3. 14:06
 32/46 anonim ***** válasza:

Az jutott eszembe, régen a közösségben 3 igazán meghatározó ember volt,a tiszteletes, a tanító és az orvos.

A tanító ma már bokszzsáknak jó, akit lehet hülyézni, az orvost barmozni és a tiszteles meg idejétmúlt ember és egyébként is pedofil.

Van még közösség? Vagy ha van mi tartja össze, a fű meg a pia? Vagy egyébként a közösség, mint olyan is elavult és nincs szükség rá, vagy 2010-ben már összetartja magát mindenféle emberek nélkül akiket tisztelhetünk és flnézhetünk rájuk?

2010. máj. 3. 16:23
 33/46 ceri ***** válasza:

Gondolom te nem vagy semmilyen egyház tagja. Ha mégis az lennél, arra senki sem kényszerített. No már most - még ha igazad is lenne- mi közöd az egészhez?

Én sem vagyok egyház tagja. Továbbá nem vagyok párttag, klubtag, stb, de ebből még nem következik semmi másokra vonatkozóan. Ha többszáz millió ember igényli az egyházhoz való tartozást, talán több mint illetlenség megkérdőjelezni annak létjogosultságát.

Te is jobban tennéd, ha a saját portádon söpörnél, és nem ütnéd abba az orrod amihez semmi közöd!!!! - mondom ezt teljesen semleges aspektusból.

Persze nem értek egyet az egyházra aggatott negatív jelzőiddel, de erről felesleges lenne vitatkozni veled, mert tisztán látom, hogy olyan mértékben elfogult vagy, akivel semmi értelme vitázni.

2010. máj. 3. 16:30
 34/46 anonim ***** válasza:

Nem sok kommentet olvastam el, ezért csak egy észrevételt irnék és a saját véleményemet. Szóval, az elején olvastam, hogy valaki azt irta, hogy az egyház hitet ad. Könyörgöm! Ha te hivőnek nevezed magad, akkor ne légy "bálványimádó", mert ezt Isten tagadja! Egy Isten van és benne kell hinned, mindegy mi vesz körül. Nehogy már a Pápát szeressem a semmiért! Miért visel drága ékszereket, miközben rengetegen jól laknának abból a pénzből?! Jézus mikor hordott ilyen fényűző kelméket? Szerintem egyértelmű miről van szó.

Szóval, kedves kérdező, igen egyetértek veled.

2010. máj. 4. 14:30
 35/46 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyet értek a kérdezővel, én se fogalmaztam volna szebben.
2010. máj. 4. 15:20
 36/46 anonim ***** válasza:
88%

Kedves LMP szavazók!

Az egyház egyáltalán nem idejét múlt intézmény. Rengeteget segít az éhezőkön, próbálja (bár úgy érzem kevés sikerrel) fenntartani azt a ma már csekélynek mondható erkölcsi normát ami a világban van, arról meg nem is beszélve, hogy emberek millióinak nyújt lelki támaszt, akár kapzsi, akár nem.

2010. máj. 4. 16:58
 37/46 ceri ***** válasza:

Nem az egyház adja a hitet, hanem közvetíti, magyarázza, értelmezi, átülteti a kor nyelvére. Gondolom senki sem a pápát imádja- én még istent sem. A matek tanáromat sem imádtam, de azért jó, hogy volt valaki aki megtanította a matekot.

Lehet kipécézni egy pontatlan, rossz hozzászólást, de ennek alapján kritizálni az ügyet, elég kisszerű dolog.

Továbbra is azt kérdem: kívülállóknak mi közük az egyház létéhez, ügyéhez??? Kb annyi, mint nekem a vlagyivosztoki bélyeggyűjtők egyletéhez.

Mellesleg ha az egyház, akár egyetlen potenciális bűnőzőt is jó útra térit, már nem volt felesleges. Engem a Vatikán nem zavar - a bélyeggyűjtők sem- ellentétben a Jehovásokkal.

2010. máj. 4. 18:56
 38/46 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek, az egyház a társadalom legalja! és az adómentes pénzgyűjtőkkel van tele.

Ahogy írod igazad van, de nem tudom hogy hogyan bolondították így el az emberket....

2010. máj. 5. 22:59
 39/46 anonim ***** válasza:
Egy potenciális LMP szavazót hallhattunk.
2010. máj. 6. 13:25
 40/46 anonim ***** válasza:
anyad pi*sája zsiragy :D Fideszre szavaztam :D
2010. máj. 6. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!