Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyház egy idejétmúlt,...

Zenon kérdése:

Az egyház egy idejétmúlt, hazug intézmény. Egyetértetek vagy nem?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok hívő, de szeretnék ÉSZérveket kapni, hogy ,,miért" van szükség mégis erre az intézményre.Személy szerint egy botrányaitól hangos, erkölcstelen, népbutító és kizsákmányoló középkorból itt ragadt és álszent közösségnek látom, ítéljetek el nyugodtan, de bizonyítsátok be, hogy ,,rosszul látom".Persze, ha csak képesek vagytok rá. :)

Köszönöm.

2010. ápr. 29. 19:49
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

ma 20:33

Egyetértek veled.

2010. ápr. 29. 21:03
 12/46 anonim ***** válasza:
50%
Az ideális állam - ezek szerint - Észak-Korea.Deklaráltan ateista állam,csak egy alkoholista diktátor valagát kell csontig nyalni(már azoknak, akik nem halnak éhen.)
2010. ápr. 29. 22:39
 13/46 anonim ***** válasza:
Maga a Hit számít és nem a vallás!!!!
2010. ápr. 29. 23:05
 14/46 anonim ***** válasza:

abban igazad van, hogy idejétmúlt és meg kéne reformálni. De arra a kérdésre, hogy szükség van e egyházra, vallásra stb? Nem mondanék egyértelmű nemet. Mert nekem a liberalizmus sem jött be.(SZDSZ)-drogozzunk meg legyünk mások.

Én nem vagyok hívő, nem olvastam a Bibliát, nem járok templomba. De nem jelenteném ki határozottan, hogy jó ez így. Bár valóban hasonlóan látom, de a fiamat mégis egyházi intézménybe járatom és szeretném ha ez így is folytatódna, mert jó és erős intézmények vannak egyházi kézben. (Pannonhalma, Pázmány Péter Tudományegyetem...)

Szerintem nincs sem határozott érv és ellenérv sem. És nem mindenki elborult meg botrányos, ebben is biztos vagyok.

2010. ápr. 29. 23:53
 15/46 anonim válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Sajnos azt kell mondjam,hogy teljesen egyet értek Veled!!

2010. ápr. 30. 01:13
 16/46 anonim ***** válasza:
43%

23:53 - Bőven vannak ellenérvek. Gondolj csak bele: ateisták vajon miért nem vezetnek repülőgépet felhőkarcolókba? Ateisták vajon miért nem bízzák a véletlenre a családtervezést, és miért nem próbálnak meséket tudományos elméletként elfogadtatni?

A hit és vallás mindig is veszélyes volt és lesz is, mert egy bizonyos fajta gondolkodásmódra kondicionálja az embert, amit aztán a hozzáértők könnyen ki tudnak használni - nem is szólva arról, hogy egyszerűen tönkrevágja az ember erkölcsi érzékét, és ez a legnagyobb baj. Több olyan hívővel beszéltem már, akik például TELJES MÉRTÉKBEN elfogadhatónak tartják a népirtást és a tömeggyilkosságot, valamint a gyerekek halálbüntetését, amennyiben azt Isten rendeli el és/vagy hajtja végre. Szerinted ez egészséges? Mert szerintem marhára nem, de mégis, enélkül az ember _nem lehet hívő_, mivel a Biblia _legalapvetőbb_ történetei között szerepelnek Isten iszonyatos emberiségellenes bűntettei, amikhez képest még Sztálin, Hitler és Mao együtt sincsenek sehol se, de a hívők mégis hozsannázva áldják.

Szóval ha az ember szeretné megőrizni az épelméjűségét, tiszta lelkiismeretet és az egészséges erkölcseit, akkor messzire elkerüli a hitet és a vallást.

2010. ápr. 30. 08:23
 17/46 anonim ***** válasza:
60%
A katolikus egyház,mint a többi keresztény egyház az evangéliumot hirdeti,és Jézus által az életre hív.Ez ma is aktuális,hiszen az emberiség "kicsinyhitű",a rosszal fertőzött(lassú a hallásra,gyors a haragra).Természetesen meg kell találni azokat a papokat,akik vannak olyan szinten,hogy a beszédüket hallva fejlődni is lehet.
2010. ápr. 30. 09:08
 18/46 anonim ***** válasza:
51%

pénzpazarlás, felrobbantanám az összesett

főleg akkor akadok ki amikor meglátok egy olyan táblát hogy : "Támogasd az adód 1% az egyházt"

nemtudom, hogy hogymaradtak fent még mert csak középkorban nemtudták mivel "magyarázni" a keletkezést...

2010. ápr. 30. 10:30
 19/46 anonim ***** válasza:
64%
Egyet értek. Hazug anyagias, pedofil, a krisztusi egyszerűséget évszázadok óta mege mögött hagyja, a tanítása mégis az, tehát vizet prédikál, bort iszik.
2010. ápr. 30. 10:47
 20/46 anonim válasza:
56%

nem könnyű megszólalni látvba ezt a elemi gyülöletet amelyet nem tudunk megfogalmazni.

ne értsetek félre tudom, hogy akármi ami az emberen folyik keresztül az tökéletlen de nem is erről van szó.

van-e fogalmatok arról, hogy mennyi munka van abban, hogy összetarsunk egy közösséget feltölteni azt emberi értékekkel? van-e bármelyikötöknek arról fogalma, hogy mennyi beteg és elfajzott élet van csak a miatt mert semmi kapaszkodó nincs az embereknek. nem az a kérdés, hogy bűnös-e az Egyház mert ez nem kérdés hanem tény, hanem az az igazi kérdés én mennyire vagyok személyesen felelős. nézz körük magad körül és magadban ha boldog vagy akkor nincs szükséged Istenre és értékekre. de ha nem vagy az, ha elkeseredett vagy és elveszett akkor tudod a választ.

katolikusként azt hiszem, hogy személyesen az én dolgom úgy élni, hogy az hiteles legyen. sajnálok minden olyan embert aki ahelyett, hogy keresne megelégedik a gyülölettel.

2010. ápr. 30. 16:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!