Ti mit gondoltok?
Elolvastam az itt kialakult hosszú vitát, és azt kell, hogy mondjam, mindkét fél mondanivalójában van némi igazság.
A "Szaúd-Arábia" a legliberálisabb arab ország című fejezetnél felnevettem. Itt a liberális szót súlyosan félreértelmezed. És valóban nem várhatod el, hogy 1,7 milliárd muszlim írásba adja, mi a véleménye a terrorcselekményekről, másrészt a muszlimok elég nagy része ugyanúgy fél az ISIS-től, mint az európaiak. Nyilván a muszlimok között is vannak békés, rendes emberek, nem lehet ilyen durván általánosítani egy egész népcsoportot.
Az viszont megcáfolhatatlanul igaz, hogy ezek a merényletek vallási indíttatásból történtek. Engem pedig mélységesen felháborít, hogy ilyen a 21. században megtörténhet. Nem csak az iszlámot, hanem úgy összességében véve a legtöbb vallást elítélem... rengeteg emberéletet oltottak ki a kereszténység nevében is (csak épp ez több száz évvel ezelőtt történt... és itt jön képbe az a szomorú tény, hogy igen, a muszlim kultúra valóban több száz éves lemaradásban a kereszténységhez képest, és égetően sürgős lenne az iszlám modernizálása, és való igaz, hogy a felvilágosodás őket nem érte el...sajnos). Számomra felfoghatatlan, hogy olyan emberek élnek a mai világban, akik nemhogy hisznek a dajkamesékben, hanem képesek emberéleteket kioltani miatta. Mindezt azért, mert egy könyvben ez és ez áll... könyvet írni én is tudnék, mondván, hogy Isten mondta, hogy ezt kell tenni, csak épp 2016-ot írunk, és nem vallást alapítanának rá a mai világban, hanem elmegyógyintézetbe zárnának. Nem akarok senkit megbántani, de szerintem ezek a próféták mentális gondokkal küzdöttek. Persze, lehet benne hinni, de ha én nem ebben hiszek, hanem mondjuk a Télapóban (mert kb. annyira reális az egész), akkor hagy ne nyírjanak már ki emiatt... ezért ítélem el a vallást. Teljesen értelmetlen feszültségeket szít, és a 21. században szerintem annyira alap dolognak kellene lennie annak, hogy mindenki azt hisz, amit akar, anélkül, hogy rettegnie kellene, hogy merénylet áldozata lesz amiatt, hogy valaki valami mást hisz.
31-es
"Nyilván a muszlimok között is vannak békés, rendes emberek, nem lehet ilyen durván általánosítani egy egész népcsoportot."
Kedves tőled hogy nem feltételezed 1,7 milliárd emberről hogy mind gyilkos terrorista vagy bűnöző :) Az meg már szinte hihetetlen hogy szerinted lehetnek köztük rendes emberek is :)
"Az viszont megcáfolhatatlanul igaz, hogy ezek a merényletek vallási indíttatásból történtek. Engem pedig mélységesen felháborít, hogy ilyen a 21. században megtörténhet. Nem csak az iszlámot, hanem úgy összességében véve a legtöbb vallást elítélem... rengeteg emberéletet oltottak ki a kereszténység nevében is (csak épp ez több száz évvel ezelőtt történt... és itt jön képbe az a szomorú tény, hogy igen, a muszlim kultúra valóban több száz éves lemaradásban a kereszténységhez képest,"
Itt kezdődnek a gondok. Ugyanúgy elkövetnek ilyen tetteket keresztények, zsidó, buddhisták stb, de érdekes módon csak iszlamista terroristákról lehet hallani. Vagy te hallottál már olyanról hogy keresztény terrorista vagy zsidó terrorista?
"Számomra felfoghatatlan, hogy olyan emberek élnek a mai világban, akik nemhogy hisznek a dajkamesékben, hanem képesek emberéleteket kioltani miatta."
Azzal tisztában vagy hogy az USA milliók haláláért felelős? Őket nem vádolod azzal hogy nem érte el őket a felvilágosodás?
Összefoglalva Európában meghalt kb 2-300 ember olyan terrorszervezet által akiket a nyugat hozott létre, a Közel-Keleten az USA-nak és európai szövetségeseiknek köszönhetően meghalt többmillió muszlim. Ez alapján te azt mondod a muszlimok az elmaradott terroristák, az USA és Európa pedig felvilágosult. Jól értem?
"Kedves tőled hogy nem feltételezed 1,7 milliárd emberről hogy mind gyilkos terrorista vagy bűnöző :) Az meg már szinte hihetetlen hogy szerinted lehetnek köztük rendes emberek is"
Igazából ha jobban megnézed és esetleg ezúttal olvasol is nemcsak ösztönszerűen reagálsz akkor láthatnád, hogy senki az égadta világon nem mondta, hogy az az 1,7 milliárd ember bűnöző. Azt mondtam, hogy nem ártatlanok, és hadd ne kelljen már azt hallgatnom, hogy "de, nagyon is azok". Ahogy mondtam: majd ha látok valami kollektív megmozdulást arra, hogy tisztán és érthetően elhatárolódnak a terrorizmustól, majd akkor beszélgessünk erről a kérdésről!
"Az viszont megcáfolhatatlanul igaz, hogy ezek a merényletek vallási indíttatásból történtek. Engem pedig mélységesen felháborít, hogy ilyen a 21. században megtörténhet. Nem csak az iszlámot, hanem úgy összességében véve a legtöbb vallást elítélem... rengeteg emberéletet oltottak ki a kereszténység nevében is (csak épp ez több száz évvel ezelőtt történt... és itt jön képbe az a szomorú tény, hogy igen, a muszlim kultúra valóban több száz éves lemaradásban a kereszténységhez képest"
Na igen, csak a kereszténység fel tudott nőni a 21. században. Hol látsz te manapság radikális keresztényeket, akik robbantgatnak, késelnek, ateistákat üldöznek?
Nem fura, hogy soha nem hallasz arról, hogy a Vatikánban nem köveznek meg melegeket, ateistákat?
"Itt kezdődnek a gondok. Ugyanúgy elkövetnek ilyen tetteket keresztények, zsidó, buddhisták stb"
Dehogy követnek el. Ha keresztények csinálnák ugyanazt a Vatikánban, mint muszlimok, kb. epilepsziás rohamot kapott volna már a liberális sajtó. Az sem fura, hogy a Vatikánba például bárki beléphet, az iszlám meteorhoz meg csak azok, akik a valláshoz tartoznak...? :) Ez kicsit sem beszédes?
"de érdekes módon csak iszlamista terroristákról lehet hallani. Vagy te hallottál már olyanról hogy keresztény terrorista vagy zsidó terrorista?"
Azért lehet csak iszlám terroristákról olvasni, mert csak az iszlám él még terrorizmussal. A kereszténység, zsidóság és buddhizmus eljutott már oda, hogy érvek alapján áll ki az igazáért konferenciákon, nem kalasnyikovokkal az utcán. Ezen gondolkodj el!
"Azzal tisztában vagy hogy az USA milliók haláláért felelős? Őket nem vádolod azzal hogy nem érte el őket a felvilágosodás?"
És? Nem az USA-ról volt szó. Előbb talán mosd tisztára a saját bűneidet, mielőtt máséival akarnál takarózni. Bár Mohamed nyilván nem ezt tanítja, de vedd észre saját szemedben a gerendát, mielőtt máséban a szálkát keresnéd. Anno a sztálinista tömeggyilkosok takaróztak egyébként hasonló logikával: Megöltünk 10 millió embert? Na és, a kapitalizmu 10x ennyit ölt meg. Bocsi, a gyilkolásra nekem ez szar érv, és ha neked nem az, akkor csak sajnálni tudlak, az emberiség szemete bír csak ilyeneket kitalálni!
"Összefoglalva Európában meghalt kb 2-300 ember olyan terrorszervezet által akiket a nyugat hozott létre, a Közel-Keleten az USA-nak és európai szövetségeseiknek köszönhetően meghalt többmillió muszlim. Ez alapján te azt mondod a muszlimok az elmaradott terroristák, az USA és Európa pedig felvilágosult. Jól értem?"
Nanáhogy, mert az USA és Európa nagy része elhatárolódik a háborúktól. Ez a mi válaszreakciónk a háborúra. A muszlimoké micsoda? Bevándorolnak, aztán vagy csak szimplán nem dolgoznak, vagy késelgetnek kicsit, lövöldöznek, esetleg robbantgatnak, mikor hogy tartja kedvük. Na ez a különbség!
Amit leírtál nem igaz és durva kettős mércét alkalmazol. Ahogy mondtam keresztények vagy más vallásuak is elkövetnek ilyen tetteket, de valamiért ők nem terroristák. Nem is értem a gondolkodásodat. Az USA megölhet milliókat bármi másra hivatkozva? Vagy ha ezek a terroristák nem a vallásra hivatkozva gyilkolnak akkor nem primtív elmaradott emberek?
És sem személyeskedtem csak leírtam a véleményem ahogy te is.
"Ahogy mondtam: majd ha látok valami kollektív megmozdulást arra, hogy tisztán és érthetően elhatárolódnak a terrorizmustól, majd akkor beszélgessünk erről a kérdésről!"
Te azért nem látod mert nem akarod. Meg hát ezek be sem kerülnek a hirekbe.
"Na igen, csak a kereszténység fel tudott nőni a 21. században. Hol látsz te manapság radikális keresztényeket, akik robbantgatnak, késelnek, ateistákat üldöznek?"
Akkor ez mi?
"Nem fura, hogy soha nem hallasz arról, hogy a Vatikánban nem köveznek meg melegeket, ateistákat?"
Úgy állítod be mintha minden nap muszlimok embereket köveznének meg.
"Az sem fura, hogy a Vatikánba például bárki beléphet, az iszlám meteorhoz meg csak azok, akik a valláshoz tartoznak...? "
Vatikán egy állam, a Kábához pedig zarándokok mennek, nem túristák. Amugy nem a meteorhoz mennek.
"Azért lehet csak iszlám terroristákról olvasni, mert csak az iszlám él még terrorizmussal. A kereszténység, zsidóság és buddhizmus eljutott már oda, hogy érvek alapján áll ki az igazáért konferenciákon, nem kalasnyikovokkal az utcán. Ezen gondolkodj el!"
Na persze :) Te ezt komolyan elhiszed ? Keresztényekről linkeltem. A zsidók folyamatosan gyilkolják a palesztinokat, de érdekes ők nem terroristák, de ha egy palesztin gyilkol akkor egyből terroristának nyilvánitják.
"És? Nem az USA-ról volt szó. Előbb talán mosd tisztára a saját bűneidet, mielőtt máséival akarnál takarózni. Bár Mohamed nyilván nem ezt tanítja, de vedd észre saját szemedben a gerendát, mielőtt máséban a szálkát keresnéd."
TEhát szerinted az nem számít hány muszlimot ölnek meg, de ha egy állítólagos muszlim gyilkol akkor az összes muszlim terrorista. Ahogy látom a matek sem az erősséged. Szerinted az a 300 ember a gerenda és a többmillió a szálka? Azt is mondtam hogy ezek a terrorszervezetek az USA iránytása alatt állnak. Mindet akkor hozták létre miután az USA megszállta ezeket az országokat.
"Nanáhogy, mert az USA és Európa nagy része elhatárolódik a háborúktól. Ez a mi válaszreakciónk a háborúra."
Én nem látom hogy elhatárolodnának. Tudod mit, én is azt kérem hogy 300 millió amerikai és 500 millió európai adja irásba :)
Az történik hogy az USA, Izrael és Európa támadta meg a muszlimokat, megöltek sok millió civilt, lebombáztak sok országot, létrehoztak mindenféle terrorszervezetet aminek semmi köze az iszlámhoz, szerinted mégis muszlimok a terroristák. Aztán a nyugat indított mocskolódó médiakampányt a muszlimok ellene, de téged ez sem zavar. De persze te látod és érted mi történik.
"Te azért nem látod mert nem akarod. Meg hát ezek be sem kerülnek a hirekbe."
Az a 120 ember? Nagyszerű. És? Mit kezdjek velük? A többiek hol vannak, hM?
"Akkor ez mi?"
Meg is nyitottad ezt? Vagy csak beírtad ezt két szót és belinkelted az első találatot?
Ami az Egyesült Államokról ír, azoknak zöme 1-1 emberes akció. Ami meg Afrikában zajlódik, az zömmel nem a kereszténység hibája. Már jóval a kereszténység előtt is háborúskodások zajlódtak ott.
De tudodmit? Köszi, hogy ötletet adtál. Ezúttal nézzük meg, mit hoz ki a wikipédia Iszlám terrorizmusra:
Ejjjha, hányszorosa ez szerinted a keresztény terrorizmus cikkének? :O Háromszorosa, négyszerese? Na, mindenesetre jó olvasgatást, szerintem okulni fogsz belőle :)
"Úgy állítod be mintha minden nap muszlimok embereket köveznének meg."
Hát sokkal gyakrabban, mint a keresztények, buddhisták és zsidók :D Mondhatni vagy 5 évszázada csak a muszlimoknál él ez a szokás.
"Vatikán egy állam, a Kábához pedig zarándokok mennek, nem túristák. Amugy nem a meteorhoz mennek."
És? Miért fontos az, hogy a Vatikán egy állam? Szent hely a Vatikán is, meg a Kába-kő is. Mégis, az egyikbe bárki bemehet, a másikba nem.
"Na persze :) Te ezt komolyan elhiszed ? Keresztényekről linkeltem."
És még mindig eltörpül az iszlám mellett :)
"A zsidók folyamatosan gyilkolják a palesztinokat, de érdekes ők nem terroristák, de ha egy palesztin gyilkol akkor egyből terroristának nyilvánitják."
Nem palesztinokról volt szó. Olvasd el, amit linkeltem.Szinte mindegyik földrész képviseltetve van benne...súlyos probléma van az iszlámmal, és mégsúlyosabb veled, ha ez neked nem mond semmit.
"TEhát szerinted az nem számít hány muszlimot ölnek meg, de ha egy állítólagos muszlim gyilkol akkor az összes muszlim terrorista."
Nem. Azt mondom, hogy ne takarózz más bűnével a saját tisztára mosása érdekében, mert ez gyáva és elmebeteg érvelés. Oké? Felfogtad? Ha nem, nyugodtan olvasd el akár nyolcszor is egymás után, hidd el, nem leszel kevesebb mások szemében!
"Ahogy látom a matek sem az erősséged. Szerinted az a 300 ember a gerenda és a többmillió a szálka?"
Igen, szerintem az. Mert amíg mi elhatárolódunk attól, ami a Közel-Keleten folyik, addig a muszlim világ nem nagyon akar mit kezdeni az Európában történt lövöldözésekkel.
"Azt is mondtam hogy ezek a terrorszervezetek az USA iránytása alatt állnak. Mindet akkor hozták létre miután az USA megszállta ezeket az országokat."
Jajjj istenem hagyd már ezt a hülyeséget :D Azt ne találd mondani nekem hogy már az Oszmán Birodalom idején is azért háborúztak a muzulmánok mert szegény USA elnyomta őket... :D
"Én nem látom hogy elhatárolodnának. Tudod mit, én is azt kérem hogy 300 millió amerikai és 500 millió európai adja irásba"
Szívesen. Most ti jöttök!
"Az történik hogy az USA, Izrael és Európa támadta meg a muszlimokat, megöltek sok millió civilt, lebombáztak sok országot, létrehoztak mindenféle terrorszervezetet aminek semmi köze az iszlámhoz, szerinted mégis muszlimok a terroristák."
Miért ne lenne ezen terrorszervezeteknek közük az iszlámhoz? Hát szerinted mihez van közük, hippimozgalomhoz? :D
"Aztán a nyugat indított mocskolódó médiakampányt a muszlimok ellene, de téged ez sem zavar. De persze te látod és érted mi történik."
Persze, mert itt nyugaton mindenki hülye, és nem látja át, hogy a muszlimok gazdaságilag, emberileg, társadalmilag le vannak maradva. Nem látjuk át, hogy súlyos emberi jogi vétségeket követnek el az iszlám világban, hogy 2015-ben 19 országban büntetik az ateizmust, 54-ben pedig a melegséget.
Na hagyjál békén ezzel az idióta "mocskos nyugati média" szövegeddel, és talán nézz tükörben egy kicsit :D Talán végre meglátod, miért undorodnak a normális emberek ettől a kultúrától.
"Az a 120 ember? Nagyszerű. És? Mit kezdjek velük? A többiek hol vannak, hM?"
Tényleg ennyire hülye vagy? 120 vallási vezetőről van szó, és belinkeltem a magyar muszlimok oldalát is. 1,7 milliárd muszlim egyéni véleményét sajnos nem tudom :)
Itt például Törökország ítéli el : [link]
"Ami az Egyesült Államokról ír, azoknak zöme 1-1 emberes akció. Ami meg Afrikában zajlódik, az zömmel nem a kereszténység hibája. Már jóval a kereszténység előtt is háborúskodások zajlódtak ott."
A szokásos mellébeszélés. Ha keresztények gyilkolnak akkor arra mindig van mentség.
"De tudodmit? Köszi, hogy ötletet adtál. Ezúttal nézzük meg, mit hoz ki a wikipédia Iszlám terrorizmusra:"
Tudod mit? Ez nem az iszlám hibája. Már jóval az iszlám előtt is háborúskodások zajlódtak ott :)
Ennyi ésszel csoda hogy egyáltalán le tudod írni ezt a sok hülyeséget.
"És? Miért fontos az, hogy a Vatikán egy állam? Szent hely a Vatikán is, meg a Kába-kő is. Mégis, az egyikbe bárki bemehet, a másikba nem."
Egyrészt a Kábához muszlimok is nehezen jutnak el. Másik hogy vallási indíttatásból mennek oda, nem nézelődni, a Vatikánba viszont inkább mennek turisták.
"És még mindig eltörpül az iszlám mellett :)"
Egyik oldalon van 300 halott, a másikon több millió. Akkor ki a terrorista?
"Nem palesztinokról volt szó. Olvasd el, amit linkeltem.Szinte mindegyik földrész képviseltetve van benne...súlyos probléma van az iszlámmal, és mégsúlyosabb veled, ha ez neked nem mond semmit."
Veled van a probléma meg a hozzád hasonlókkal. Csak 2014-ben 1500 palesztint öltek meg az izraeliek, amiből több mint 500 gyerek. És ki a terrorista? Persze hogy a palesztinok. Bárhová nézek a világon, mindenhol muszlimokat gyilkolnak.
"Nem. Azt mondom, hogy ne takarózz más bűnével a saját tisztára mosása érdekében, mert ez gyáva és elmebeteg érvelés. Oké? Felfogtad? Ha nem, nyugodtan olvasd el akár nyolcszor is egymás után, hidd el, nem leszel kevesebb mások szemében! "
Nem tehetek arról hogy nem érted a magyar nyelvet. Nem mosok tisztára senkit. Az ISIS és hasonlóknak semmi köze az iszlámhoz. Elmondtam hogy a nyugat hozta ezeket létre, pont a muszlimok ellene. Az elkövetők alkohol és kábítószer függők, meztelen képeket tesznek ki magukról a netre, a meleg bár elleni támadó rendszeres látogató volt ott és szerinted ezek a hitű muszlimok?
"Igen, szerintem az. Mert amíg mi elhatárolódunk attól, ami a Közel-Keleten folyik, addig a muszlim világ nem nagyon akar mit kezdeni az Európában történt lövöldözésekkel."
Ekkora hazugságot. Neked a zárt osztályon a helyed az biztos. Mégha el is határolodsz, az nem csökkenti az áldozatok számát és tudod 300 ember és 3 millió között óriási a különbség. Ugyanez a kettős mérce jellemzi Európát. Nem érdekli öket és téged sem hányan halnak meg a közel-keleten de ha elszabadul a terrorszervezet amit ők hoztak létre na akkor megy a mutogatás. Szerintem fel sem fogod miről beszélsz. Azt akarod mondani hogy sokmillió ember legyilkolása nem is probléma mert elhatárolódsz. Te beteg vagy.
"Jajjj istenem hagyd már ezt a hülyeséget :D Azt ne találd mondani nekem hogy már az Oszmán Birodalom idején is azért háborúztak a muzulmánok mert szegény USA elnyomta őket."
Hogy jön ide az Oszmán Birodalom ? Ne haragudj de nem tudom követni a beteg elméd baromságait.
"Szívesen. Most ti jöttök!"
És ez hol 300 meg 500 millió ember?
"Miért ne lenne ezen terrorszervezeteknek közük az iszlámhoz? Hát szerinted mihez van közük, hippimozgalomhoz?"
Ha például egy magyar ember gyilkol és azt mondja hogy az összes magyar nevében tette akkor ez igy is van? Vagy ha egy keresztény teszi ezt? Ilyen kor mindig azt mondják elgurult a gyógyszere, vagy hasonló hülyeségeket mint amiket te is írtál. De ha állítólag muszlim akkor már azt mondják az összes muszlimot képviseli. Persze hogy nincs itt kettős mérce.
"Persze, mert itt nyugaton mindenki hülye, és nem látja át, hogy a muszlimok gazdaságilag, emberileg, társadalmilag le vannak maradva. Nem látjuk át, hogy súlyos emberi jogi vétségeket követnek el az iszlám világban, hogy 2015-ben 19 országban büntetik az ateizmust, 54-ben pedig a melegséget."
Hát ha nyugat lebombázza őket, ugy nehéz fejlődni. Ateizmus miatt hány embert végeztek ki? Csak dobálózól a hülyeségeidell.
"Na hagyjál békén ezzel az idióta "mocskos nyugati média" szövegeddel, és talán nézz tükörben egy kicsit :D Talán végre meglátod, miért undorodnak a normális emberek ettől a kultúrától."
Mint mondtam az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás a világon és itt Európában is, mégha ez neked nem is tetszik. Különbség hogy ők ismerik az iszlámot te neked viszont fogalmad sincs róla.
"A szokásos mellébeszélés. Ha keresztények gyilkolnak akkor arra mindig van mentség."
31-es vagyok
Én viszont pont azt látom, hogy 4 oldalon keresztül mentegeted a muszlimokat. A te szemedben az ő tetteikre van mentség. Ráadásul olyan magyarázatokat hozol, ami eléggé eltér a fő témakörtől, a vallástól. Senki se arról beszélt, hogy egy keresztény nyugodtan gyilkolhat. Arról volt szó, hogy egy vallás nevében a 21. században gyilkosságot elkövetők sacc/kb. 99%-a muszlim. Én ezért mondom azt, hogy modernizálni kell az iszlámot, hogy ne ilyen középkori elvek szerint éljenek, mert a modern, felvilágosodott világban ez senkinek sem jó. Pláne nem annak, akit emiatt lemészárolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!