Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hisztek Istenben?

Miért nem hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Én újjászületett hivő vagyok Jézusban lévő hit által történt meg. Elfogadom és tiszteletben tartom minden ember hitét csupán egy út mutatót szeretnék ajánlani hogy aki reméli hogy van csak fél le Írni hogyan találhatja meg őt: Légy teljesen nyitott szivel feléje és őszinte hittel mert Isten a sziveket vizsgálja nem kell tenni cserébe semmit hogy meg kapd csupán hinni őszintén benne.Isten szabad akaratot adott nekünk ezért nem robotoknak lettünk teremtve és aki el utasitja a Fiát Jézust ahhoz is közeledik de nehezen megy mert nem hisz benne. Isten soha nem itél el senkit aki nem lesz a Mennyek országának örököse az azért van mert saját maga nem akarja ezt a lehetőséget el fogadni saját magadat hozzod itélet alá. És a Sátáné ez a földi hatalom ezért történik gonoszság a világon mert Isten képére lettünk teremtve és mivel a Sátán is teremtet lény nem tudd rosszat okozni Istenek ezért mi rajtunk vezeti le dühét. Isten öröké való szellemi lény szellemi lélek szellemi testtel bűnbe esés előtt is szeretett minket és ezután is fog a bűnbe élőt is a megtértet is csupán azt a fogalmat a bűnt utálja. Remélem őszintén segithetem. :)

#szent #szeretettel #pozitív #Jézus öröké . való szeretettel #embert . és #kegyelemmel #érezheted #jelenlétét #Szellemét #lelkedben
2016. aug. 17. 20:30
 181/191 anonim ***** válasza:
91%

@ 20:54

Pont az benne a logikai bukfenc, hogyha nem csak az ókori embernek akart benne utasításokat adni, akkor miért az ókori ember primitív szintjén íródott meg? Isten olyan mindenható és mindentudó, de még arra se volt képes hogy a szentkönyve létrejöttének a korát megelőzze tudásában?

2016. aug. 21. 21:17
 182/191 anonim ***** válasza:
10%
180. Igen a Biblia egy nagyon régi könyv hiszen az ószövetség jóval előbb íródott mint az újszövetség. 181. Ne legyél nevetséges A biblia úgy jó ahogy van. A biblia szerzője Isten amit emberek írtak le az akkor kor nyelvén amely nem volt primitív. A Bibliának nem kell modernnek lennie, hiszen akik hisznek azok úgy is megértik mit akar mondani a A szent Isten.
2016. aug. 21. 21:49
 183/191 anonim ***** válasza:
89%
182 de ha így van... akkor isten miért nem mondta úgy hogy tényleg megértsék a nem hívők is hátha némelyik "megtérne"?
2016. aug. 21. 22:01
 184/191 anonim ***** válasza:
13%
183 A Biblia, sok próféciát példabeszédet tartalmaz melyeket nem lehet első olvasásra megérteni. Egy keresztény ember se érti meg amikor egyszer elolvassa.Éppen ezért többször kell egy dolgot elolvasni benne ahhoz hogy megértsd. De pl a Károlyi Gáspár féle biblia nagyon nehéz olvasmány de biztos van olyan fordítása is amelyet könyebben megért a 21. századi ember.
2016. aug. 21. 22:16
 185/191 A kérdező kommentje:
Szia Trainthen. Véleményem szerint nem áll jogokodban fel szolito módban számon kérni az Atyát hogy mit miért tesz ez csak egy vélemény kérdezni szabad de kérdőre vonni nem illik mert te is csak ember vagy mint mi vagyunk nem vagy a főnöke
2016. aug. 22. 06:28
 186/191 anonim ***** válasza:
96%
Jé, ti még mindig etetitek ezt a trollt! Csodálom a türelmeteket! :-)))
2016. aug. 22. 18:48
 187/191 anonim ***** válasza:
97%
186: 1 napja én is rájöttem, hogy semmi értelme már...
2016. aug. 22. 19:08
 188/191 anonim ***** válasza:
0%

Én csak train-féle trollokat vetem meg... Mind1, neki is van esélye megtérni, meg is kapta a figyelmeztetést a hozzá hasonlókkal együtt. Bár nem hiszem hogy megfognak térni, mert az igazi kegyelemnek (ami tudjuk nagy boldogságot okoz) rengeteg feltétele van, ezt próbálták összeszedni a Bibliában és más vallásokban is. A lényeg hogy van egy út, a legközelebbi jelző rá az őszinteség, szivbéli, igaz, jóságos, erős, nagy stb. Viszont rengeteg mással is jellemezhető és sok rejtett oldala van meg ilyesmi.. Sok próbát kell kiállni, és erősen akarni kell azt a dolgot. Ha valaki elötte már rosszul élt, netán ostoba, az egyszerüen nem fog eljutni oda. Már hozzászokott, elpuhult, nincs ereje hogy küzdjön vele és hamar lemond arról hogy imádságban éljen. De ha valaki nagyon akarja, müveli magát és egyedül marad (bizonyos értelemben), akkor idővel megbocsáthatnak neki. De sok kisértést kell kiállnia, önmaga és mások által is, és sok veszteséget elszenvednie, sokat harcolnia másokkal is. Ki tenné ezt meg, pláne ha elötte már úgy élt? Olyan az mint a kábitószer, ha hozzászokik, már nem tudja abbahagyni a piti gonoszságokat, az egoizmus leküzdhetetlenné erősödik benne és úgy marad. Amúgyis, jó embereket születésüktől fogva figyelik, és nem engedik hogy túlságosan belegabalyodjanak az itteni életbe, túlságosan sikeresek/népszerüek legyenek, vagy túl sok gonoszságot tegyenek és túl hitetlenekké váljanak. Ők okosak és érzik, hogy ez az élet nem jó, eleve sokat akarják hogy eljöjjön a kegyelem. Még nekik is évekig kell várniuk hogy minden titkos feltétel teljesüljön, kialakuljon a belső természetük és végre megtapasztalják a kegyelmet. Mindig a szivük vezeti őket, az mondja meg mit tegyenek, ha meg nincs semmi, akkor várnak és élnek. Igy vezethetőek. A lényeg: az a legnagyobb baj az ilyenekkel, hogy nem is akarják sohasem az egészet, tiszteletlenek és nem félnek rosszat tenni. Azzal hogy nem igyekeznek és nem akarják szivből sohasem, nem adnak engedélyt a háttérben arra, hogy felülről közbeavatkozzanak, hogy láthatatlanul is lassan elvezessék őket a kegyelemhez; ők érdektelenek. Persze ők is hisznek benne, ahogy mindenki, mert ilyen az egészséges emberi természet. Viszont ők ezt elnyomják magukban, mind1 mi miatt, és igy gyötrelemmel küzdenek ellene egész végig. Nem fogadják el hogy mindenki azt kapja amit megérdemel. Túlságosan szeretik az anyagi javakat és a testi élvezetet, főleg a népszerüséget és a paráznaságot... talán csak a végtelen Jelenlét szabadithatná meg őket, vagy az sem, és még akkor is meg kéne fizetniük a végtelen sok piti dolgaikért.

Egyébként én hiszek az evolúcióban, de az is úgy alakulhatott ki, hogy irányitották Odaátról, különben még ennyi idő sem lett volna elég hozzá. Istenben sem hiszek, mert nem olyan egyszerü az a dolog, de a szellemvilágban és a mennyországban igen, ahol hierarchia van. Hiszem, hogy ez közös erővel és elég idővel tudta befolyásolni az anyagot, hogy életet hozzon létre. Ugyanigy tudja manipulálni a sorsot is sztem, de én hiszek a karmában és a reinkarnációban is. Másképp hogy lehetne igazságosan annyi különböző jellemü és tehetségű ember, és annyi szenvedés? De az egész együtt túl hatalmas és sokoldalú, és természetük szerint látják meg az emberek egyik-másik oldalát, ezért van annyi vallás. Csak a legnagyobb, Jézus féle mesterek láthatják meg az összes oldalát. Ő ki merte jelenteni hogy az Atya fia, meg hogy elöbb volt mint Ábrahám, azért mert látta. Atya pedig az összes Buddhát jelentheti szerintem. Amúgy ilyen ember nincs jelenleg, különben mindenki tudna róla.

2016. aug. 22. 20:50
 189/191 A kérdező kommentje:
Szia. Köszi a választ! Szerintem létezik és én például hiszek Istenben különben a Szellem világot az angyalokat a Mennyek országát ki teremtette ? Jézus az Atyátol született mert magából szülte meg egy szülott Fiát.
2016. aug. 22. 21:21
 190/191 anonim ***** válasza:
96%
189 mondd el ezt minden egyes válaszadónál kérlek...
2016. aug. 22. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!