Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hisztek Istenben?

Miért nem hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Én újjászületett hivő vagyok Jézusban lévő hit által történt meg. Elfogadom és tiszteletben tartom minden ember hitét csupán egy út mutatót szeretnék ajánlani hogy aki reméli hogy van csak fél le Írni hogyan találhatja meg őt: Légy teljesen nyitott szivel feléje és őszinte hittel mert Isten a sziveket vizsgálja nem kell tenni cserébe semmit hogy meg kapd csupán hinni őszintén benne.Isten szabad akaratot adott nekünk ezért nem robotoknak lettünk teremtve és aki el utasitja a Fiát Jézust ahhoz is közeledik de nehezen megy mert nem hisz benne. Isten soha nem itél el senkit aki nem lesz a Mennyek országának örököse az azért van mert saját maga nem akarja ezt a lehetőséget el fogadni saját magadat hozzod itélet alá. És a Sátáné ez a földi hatalom ezért történik gonoszság a világon mert Isten képére lettünk teremtve és mivel a Sátán is teremtet lény nem tudd rosszat okozni Istenek ezért mi rajtunk vezeti le dühét. Isten öröké való szellemi lény szellemi lélek szellemi testtel bűnbe esés előtt is szeretett minket és ezután is fog a bűnbe élőt is a megtértet is csupán azt a fogalmat a bűnt utálja. Remélem őszintén segithetem. :)

#szent #szeretettel #pozitív #Jézus öröké . való szeretettel #embert . és #kegyelemmel #érezheted #jelenlétét #Szellemét #lelkedben
2016. aug. 17. 20:30
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/191 anonim ***** válasza:
100%
Jó de akkor is ha ide 1000x leírod hogy "tisztelem mások hitét" meg "nem akarom másokra erőszakolni" akkor minek írsz rám privátban is hogy még tovább próbálkozz?
2016. aug. 19. 22:06
 132/191 A kérdező kommentje:

Szia. Előre is elnézésedet kérem a zavarásért tiszteletem fejezem ki a te hitedhez és jogodhoz méltóan mindenkinek tisztelem azt is hogy mindenkinek magán ügye ki miben hisz ezt teljeséggel el fogadom és azt szeretném ki fejteni véleményemben hogy hogyan kerülhetek az Atyához legközelebbi utón nem kell egyáltalán hinnetek nekem aki nem akar csak jót szeretnék minden embernek . Az Atya és Jézus Krisztus végtelen szüntelen szeretettel imád minden embert az Atya nem személyválogató minden embert imád van vele személyes kapcsolatom hit által őszintén szólva ki nyitod a szÍvedet és hiszel Jézusban őszintén visszatérésekor örök életet nyersz és ez a boldogság mindent felül múl. Jézus kegyelemmel fordul minden ember felé irgalommal el mondhatatlan fohászkodással és végtelen szeretettel a tömeg gyilkosoknak is meg bocsájt mert ő is egy ember attól amiért rossz csak bánja meg őszintén a bűnét ennyi rá az orvóság, Az Atyát nem láttam még én se és más embernek a hitrendszerét is elfogadom szerintem ő élő személy az én megállapÍtásom szerint. Határtalan türelemmel rendelkezik határtalan szeretettel bölcsességgel jósággal boldogsággal irgalommal kedvességgel szelidségel amivel felruházható a tulajdonsága és ez szintén azonosul Jézus jellemével két különböző személy mégis egyek mert Jézust az Atya magából szülte meg az igazság alapja az e tekintetben hogy Jézus is meg fogalmazta az egyetlen út az Atyához csak Jézuson át nyerhető el. Az Atya se Ítél és Jézus sem ez a szabad akarat aki nem kerül be a Mennyek országába azért lesz mert saját magát kárhoztatta el mert el útasitotta a lehetőséget a boldogságra mikor még fenn állt a kegyelem, az ezer éves királyság alatt is lesz utolsó esély megtérni aki nem teszi az meghal sajnos bármennyire is hihetetlen ez az igazság. A Sátán is teremtett lény az angyalok is abban a dimenzióban is különben nem lehetne a Sátánt se elpusztitani egyedül az Atya és Jézus Krisztus rendelkezik örök élettel azért van ennyi gonoszság mert a Sátán nem tudd ártani az Atyának ezért rajtunk vezeti le a dühét két választás van örök élet vagy halál ha bűnbe esés után ettek volna az örök élet fájáról nem lehetett volna Jézus kereszt halála mi értünk mert öröké a halálba maradtunk volna. Köszönöm türelmeteket , mindenki higyjen amiben akar véleményem szerint ez fog be következni.Tiszteletem. Saját hitemen alapul és tapasztalatomon senkit sem kérek hogy higyen nekem mert it dolgotok el döntrni én csak megosztom veletek véleményemet és őszintén e miatt hiszek benne: mert Jezus azt mondta hogy az lephet be Isten orszagaba aki udvozul Szent Szelleme altal peldaul

ezert is hiszek ebben.

2016. aug. 19. 22:14
 133/191 anonim ***** válasza:
100%
PLS ne erőltesd már ránk ezt az értelmetlenséget! Nem olvastam el amit most írtál, mert biztos hogy ugyan azokat írtad mint az előző válaszaidban... de fejezd már be a térítésünket!
2016. aug. 19. 22:53
 134/191 A kérdező kommentje:

Én őszintén csak a saját hitrendszeremet véleményemet tapasztalatomat osztottam meg senki sem muszáj higyen nekem mert van amit csak hittel lehet elfogadni és azért is mert Jézus azt mondta hogy az léphet be Isten országába aki udvozult , megváltott.

anyukam javaslatat is megertem mert agodik hogy ki nevetnek a gondolkodasom miatt de az en szemszogembol nezve ez az igazsag es nem erdekel ha hulyenek tartanak ra ernek akkor majd meg latjak kinek lesz igaza vagy kinek nem mondjuk! felteteles modban: tevedtem Jezus akkor is szeretettel fog fogadni mert jo ugyert szolgaltam ezert mar megerte kuzdeni. :)

Ugy tertem meg hogy elobb a lelkem melyen mindig is hittem bennuk csak meg nem tudatosult bennem ez az erzes es mikor sajnos 15 eves koromban szornyu erzes volt mert apukam sajnos meg halt es kb 1 ev kellett vagy meg tobb mig feldolgoztam ezt a traumat magamban

es sajnos ekkor szkeptikus voltam duhos nagyon szomoru es ateista is es vegul mikor meg nyugodtam helyre alltam lelkileg ujra imadkoztam hinni kezdtem es lam sikerult 🙂

ki irtam a facemon hogy letezik valoban igaz amit a Biblia ir egyik este volt es megosztottam velemenyemet itten es akkor ereztem egy olyan erzest mint ha a a Mennyekben ereznem magam es kobzbe a foldon is

mert belem hatolt egy olyan pozitiv energa erzes a lelkembe szeretettel teljes ami az eg vilagon semmihez sem hasonlithato

ezert gondolom azt hogy ujjaszuletem Jezusban csak regebben nem foglalkoztam vele egy ido utan es csak most tudatosult bennem a valtozas hat ennyi a tortenet

2016. aug. 19. 23:12
 135/191 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Biztos.
2016. aug. 19. 23:23
 136/191 A kérdező kommentje:
Kedves commentelo valoban igy tortent apukam halalaval nyugodjon bekeben szegeny :( soha nem szoktam viccelni!!!
2016. aug. 19. 23:29
 137/191 anonim ***** válasza:
100%
136: érdekes, nekem is meghalt apukám, de én velem nem történt ilyen... amúgy részvétem, de jobb ha ezt az egészet abbahagyod, mert totál lejáratod itt magad!
2016. aug. 19. 23:30
 138/191 A kérdező kommentje:
Oké abba hagytam! Jó éjszakát.
2016. aug. 19. 23:39
 139/191 anonim ***** válasza:
6%

Kedves andrei!

Úgy gondolom,hogy a te hited ettől nem fog erősödni, viszont elveszítheted, mert még puszta hitről (ami most még csupán fanatizmusnak tűnik)van szó, amelynek az ÉLŐ ISTEN, és az Ő KRISZTUSÁNAK megismerése folytán tudássá, majd megingathatatlan meggyőződéssé kellene válnia, ám még ettől nagyon - nagyon messze vagy, és ezek a kommentek felőrölhetik ezt a homokra épített vallást, amelyet a magadénak mondhatsz...azaz hogy az "első szereteted "megtarthatsd (amelyet a MEGVÁLTÓNK iránt táplálsz) javaslom inkább vonulj a "te belső szobáidba", és folytass párbeszédet az ÚRRAL, hagyd magad TŐLE tanítani, és add át magad az ÚJJÁSZÜLETÉS örömének, járd a MEGVÁLTÁS keserves ám mégis édes ÚTJÁT, magam imádkozhatok érted, hogy az ATYA áldjon meg téged az Ő akarata szerint, Szent Fiában minden áldással...és IGYEKEZZ MEGISMERNI AZ ÉLŐ ISTENT, ÉS AZ Ő FIÁT AKI A KRISZTUS!!!...ne hidd és ne gondold, hogy most bármit is tudsz Róluk, és érteni meg végképpen nem értesz semmit sem, ám ha mindent jól megvizsgálni képes leszel, akkor majd súg neked az ÚR, hogy mi az IGAZSÁG, akkor majd elhagyni tudod a gyermekmeséket is, és a fanatizmust is...tartson meg téged az ISTEN, Jézus KRISZTUS által az Ő akarata szerint...amen

2016. aug. 20. 06:17
 140/191 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm törjétek meg a gondolatmenetet 1-1 enterrel pár mondat után, mert lehetetlen elolvasni úgy összefolyik a szöveg. Nem lehet követni hogy melyik sorban olvastad utoljára ugyanazt a körmondatot.

Sajnos a beszélgetés nagyon egyoldalúvá válik ha már nem vagy hajlandó válaszolni sem, csak ugyanazt a litániát másolod be minden válaszodban. Továbbá 4db PM-ben kaptam meg ugyanazt egymás után.

Kérdező, mivel téged tragédia és trauma ért, ezt úgy tudtad feldolgozni hogy a hitbe menekültél. Ráadásul a kereszténység azzal áltat hogy találkozol majd azokkal akiket elvesztettél, nyilván ezért próbálsz ennyire görcsösen ragaszkodni és megfelelni nekik, és ezerszer is leírni ugyanazt a szeretetről és elfogadásról mintha a hátad mögött állnának és olvasnák, és nyugtáznák hogy majd megkapod amit ígértek.

A gyász 5 szakaszán (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás) úgy tűnik te nem léptél túl az alkudozáson, és a vakhitbe menekültél. Pedig lehet egészségesebb lenne (mentálisan biztos) elengedni ezt a kapaszkodót, elfogadni az elfogadhatatlant és arra fókuszálni amit még az életben elérhetsz saját magad által és nem kitalált hősök hátszelével.

2016. aug. 20. 10:08
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!