Miért nem hisztek Istenben?
105 1. szálljatok már le arról hogy a Biblia mit írt és mit nem az ég szerelmére. Igen a Korán is sok mindent ír ahogy a Tóra a Talmud és a fene tudja még hány vallási majd én megmondom az igazat könyv van. Ne adjátok már 100 adszor is elő hogy pont a tiétek az egy az egyetlen és igaz. Mert az hatalmas önteltség. 1. Fő Bűn: Kevélység
"Krisztus a legjobb gyógyszer"
És mégis mire? Az önálló gondolkozás és a független felnőtté válás elleni szérum? Mikor lesztek már annyira önállóak hogy nem 1 varázslótól várjátok a problémáitokra/félelmeitekre a megoldást?
"Mindig ingyen van". : Soha a büdös életben nem volt ingyen sőt még ha el is nézek a mellett hogy a pénzbeli juttatások legyen az a sok 100 közül éppen a: kis jézusos bóvlik,a tized, vagy búcsúcédulák. Még akkor is még ezeknél is drágábban kell fizetned 1 olyan Vak természetellenesen bizar meggyőződéssel ami leláncol elveszi az önállóságod a szabad gondolataid nyálcsorgató birkává változtat tömegeket és "elementális" félelmekre játszik.
Sose fogy el:Rengeteg embernek fogyott már el köztük "hivatásosoknak" és pl:nekem is aki kis pöc*ösként hittanra járt de már alsósként kinőtte a tündérmeséket.
20. századi romlott ideológiák
Hogy a fenébe hasonlítasz össze ideológiákat teológiával. Semmi köze a kettőnek 1máshoz és nem is értem az érvelést hogy hova akarsz kilyukadni. Addig értem hogy a szocializmus és a fasizmus rossz dolog de nem értem hogy ez min változtat? Vagy ez valami verseny hogy a történelem során melyik hülyébbnél hülyébb eszme miatt pusztult el több ember a világon? Csak mert így is a Vallás van a dobogón.
Ja és nem mind a Rossz és Jó tetteket is egyszerű hús vér emberek követik el. De nagyon könnyű rákenni szegény Sátánra mindent. A világ morális egzisztenciáját nem lehet ilyen egyszerűre lekerekíteni és ezt csak vakok nem veszik észre. És a Hit (meg a hegesztés) elvakít. Alapból szubjektív hogy kinek mi a jó és a rossz és az a közötti sáv.
Ha már úgyis mindig a Biblia:
Szerintem az elég pozitív hogy egy jófej kígyó megadta nekünk rá a lehetőséget hogy ne nyálcsorgató barmokként éljük le életünket. Azt pedig már kevésbé tartom morális alapon jónak amikor Isten durci kedvében vízbe fojtotta földünk faunájának 99%át.
Persze így könnyű hogy róla szól a sztori így bármit tesz az csak jó lehet és tökéletes. Csóri Sátán meg a mindenki által beállított fekete bárány akinek a verzióját sose halljuk.
Miért van az, hogy az összes vallásos ember úgy fogalmaz,hogy a kivulallok ne értsék?
Olyan hosszú ertelmetlen mondatokban,hogy nem lehet felfogni. Pedig nem tartom magam tul hulye embernek.
"According to archaeologist William G. Dever, the scholarly consensus is that the figure of Moses is legendary, and not historical"
"Létezésének és a Biblia szerint hozzá kötődő eseményeknek a történelmi alapja vitatott. Az általános elfogadott nézet szerint Mózes alakja legendabeli és nem történelmi."
Tehát ő sem létezett, csak elbeszélésekben. Egyiptomban nincs írásos emlék róla, sem az állítólagos csapásokról, sem archeológiai leletek. Arról nem beszélve hogy Mózes állítólag 120 (más helyen 800) évig élt. Az ókori görög és római időkben, azaz 1-2000 évvel később az átlagos életkor 18-22 év volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!