Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Spiritualizmus szerint az...

Spiritualizmus szerint az ember halála után mi van?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 20:55
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

Egyébként a hitgyülisek és a scientológiusok úgy préselik ki a pénzt a tagokból, hogy azt a legjobb sajtoló is megirigyelheti.

A példa amit hozok, kicsit szélsőséges, de sajna igaz, és eléggé jellemző.

Az egyik szakorvos leukémiával kezelt egy 41 éves nő pácienst, aki nekem ismerősöm volt. Sajnos nem reagált jól a kezelésekre, és olyan prognózist tudott csak az orvos kiadni, hogy 3-4-5 hónapja lehet hátra.

Ekkor(a természetes) elkeseredés a kuruzslás felé vitte, persze horribilis összegekért adtak neki mindenféle csodaszert( 1 doboz "gyógyszer" ára 100e ft), olyan alapanyagokból, hogy némelyik egész vicces lenne, ha nem lenne halálosan komoly .

Mondanom sem kell, a "kezelések" csak rontottak az állapotán(a felírt gyógyszert nem vette be), végül 2 hónap után meghalt. A családjának így nem csak az édesanya elvesztésével kellett megbirkózni, hanem a házra rótt 3-3.5 millió forintos kölcsönnel is.

2010. ápr. 18. 18:07
 52/60 anonim ***** válasza:
A vicc jó, nem is kritizálom(végtére is egy vicc). Ellenben mind a tanár úr agya, mind a szerelem is mérhető, kimutatható valamilyen objektív módszerrel(azaz nem egy ajvékoló boszorkánnyal:)), szemben a szellemekkel.
2010. ápr. 18. 18:11
 53/60 A kérdező kommentje:

Bizonyítékot nagyon nehéz találni a megfoghatatlan dolgokra. Az ősrobbanásra utaló jeleket is hiába mutatnak ki, egy műszerek által érzékelhető 'jel' lehet bármi más is. Csak még nem tudják a miértjét.

És miértet bármibe bele lehet magyarázni, legalábbis így gondolom.

2010. ápr. 19. 10:25
 54/60 anonim ***** válasza:

Az lehet, hogy a jelekbe "bármit"(azért mindent nem) belemagyarázhatsz, de

1. végig kell gondolnod, hogy az előtted szerzett adatokkal hogyan passzol, és bármi is lesz a vége, a miértet igazolnod kell.

2. Ez az egész spiritualizmus nem belemagyarázás? szerintem igen. Csak mindenféle bizonyíték nélkül, mondván, hogy láthatatlan, más síkon létezik,...stb.

(jut eszembe, azt honnan veszitek, hogy létezik egy ilyen szellemi dimenzió? ugye nem ahhoz kell a létezése, hogy valamilyen szinten igazolható legyen ez az egész?

2010. ápr. 19. 16:50
 55/60 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a vitát akár le is zárhatnánk én úgy érzem nem ezet sehova.Vannak akik hiszenk benne és vannak mint az utolsó válaszból érzem olyanok akik mindent materialista elven magyaráznak.
2010. ápr. 19. 18:21
 56/60 anonim ***** válasza:

A hittel magában szerintem semmi baj nincs, sok embernek ad reményt.

Én csak azt nem szeretem, ha ezt magyarázhatónak tüntetik fel, olyan premisszákat használva és így olyan következtetéseket levonva, melyek nem állják ki a logika és a tényszerűség próbáját.

2010. ápr. 20. 00:04
 57/60 anonim ***** válasza:
Szerintem a spiritualizmus pont erről szól.Hiába bizonygatnánk bármit is nem lesz kézzelfogható bizonyítékunk,innentől kezdve hogy hitelesek a dolgok vagy sem azon már csak vitatkozni lehet..Azt is mindenki eltudja dönteni mennyire rugaszkodik el a földtől.
2010. ápr. 20. 10:54
 58/60 anonim ***** válasza:

Nos, kézzelfogható bizonyítékunk van. De csak akkor, ha a következtetés előfeltételeit igaznak veszed.

pl.: tágul-e a világegyetem?

A: a csillagok vöröseltolódási effektusa miatt igen

B: "A" jelenség(vöröseltolódás) igaz, de más miatt(pl. szellemlények élnek a távcsövünk objektívján) érzékeljük, így az eredeti kérdésre a válasz nem.

Én ezt értettem belemagyarázás alatt.

2010. ápr. 20. 17:09
 59/60 anonim ***** válasza:
Tehát a 2 "világnézet" által adott válaszok nem egyenértékűek, az nem igaz, hogy végsősoron nem tudunk semmit.
2010. ápr. 20. 17:33
 60/60 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végi az összes választ, ezért elnézést kérek, ha ismételnék valakit...

A spiritualizmust alapból veti el Isten, mert az, vagy a halottakhoz köthető (ami a gonosz, bukott, szellemek megnyilvánulása), vagy mert olyan élő emberek (akik a halottakhoz fordulnak, vagyis a démonokhoz) és ezzel fedezik, a tevékenységüket, akik a sátán befolyása alatt állnak.

Durván hangzik? Az is!

Az egész világ a gonosz hatalmában vesztegel...

Miért, nem?

Minden happy, nincs betegség, öregség, halál, szeretteink elvesztése, munkanélküliség, depresszió, és sorolhatnám a végtelenségig.

2010. ápr. 29. 19:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!