Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Spiritualizmus szerint az...

Spiritualizmus szerint az ember halála után mi van?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 20:55
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
82%

Testenkívüliséget kémiai anyagokkal is előidézhetünk.

A növényeknek tudata? Hahaha...ezen besírtam. A növényeknek még idegrendszerük sincs, nem hogy tudatuk(az idegi működés legmagasabb szintű formája, amelyben az agy az őt érő infót közös élménnyé képes szintetizálni).

Van egy kérdésem: Ha nincs semmi de semmi bizonyíték egy olyan lélek létezésére amely a tudattól különválasztható(azaz nem tűnik el a halálunkkor), akkor nem csak azért hisztek benne mert nagyon féltek a megsemmisüléstől?

Egyáltalán, ez a lélek hol foglal helyet az emberben?

2010. ápr. 16. 22:09
 22/60 anonim ***** válasza:
91%
Abban én sem hiszek hogy lenne tudata a növényeknek.Biztos hogy van viszont lélek.és még van is egy szerv az agyban amit nem fedeztek fel teljesen és összefüggésbe hozható olyan dolgokkal miket nem érzékelünk.De ennek már te magad járj utána.;)
2010. ápr. 16. 22:17
 23/60 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig ez nem egy megfogható fizikai vmi tehát történetesen nincs ilyen hogy itt és itt van.
2010. ápr. 16. 22:18
 24/60 anonim ***** válasza:
64%

21:21 vagyok - én évekig komolyan foglalkoztam a témával, de valójában nem sokkal jutottam előrébb. És már nem is fárasztom magam mindenféle ezoterikus teóriákkal (azért még néha megesik).

Amúgy pedig én nem hiszem, hanem tudom, hogy az létezés nem csak annyiból áll, amit érzékszervekkel fel lehet fogni, és a halál nem a vég.

Szerintem a nővényeknek is van valamilyen lelke v. öntudata, életenergiája, ami persze valszeg nagyon különbözik az emberekétől. Ezt főleg a sokszáz éves fáknál lehet érezni ...

2010. ápr. 16. 22:28
 25/60 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként utána is járok...jelenleg idegtudományokkal foglalkozom. Tény, hogy még rengeteg dolog nincs felderítve az agyban. De az agyban nincs semmi fölösleges rész. Márpedig ha ez a "lélek" nem vesz részt semmilyen agyi funkcióban, akkor egyértelműen felesleges dolog.

Ezt, a "nem fizikai, úgyhogy nem válaszolok a logikus kérdésekre" hozzáállást nem bírom. Olyan valami NEM létezik, aminek nincsen fizikai lenyomata. Igen, még a gondolatnak is van.

2010. ápr. 16. 22:36
 26/60 anonim ***** válasza:
58%
A százéves fák misztikus bizsergése...zzzzzz...
2010. ápr. 16. 22:39
 27/60 anonim ***** válasza:
91%
Elnézést kérek ha nem vagyok elég logikus.Egyszerűen ebben hiszek utánajártam párszor foglalkoztam vele.Nem vagyok elvakult és nem is szeretnék az lenni.Nem gondolom magam annyira jártasnak ebben a témában egyszerűen csak úgy gondolom van valóságalapja.Az agyban lévő szervnél ami még nem teljesen ismert a tobozmirigyre gondoltam.
2010. ápr. 16. 22:45
 28/60 anonim ***** válasza:
100%
A gondolatnak van fizikai lenyomata?
2010. ápr. 16. 22:47
 29/60 anonim ***** válasza:
82%
természetesen. A prefrontális kéregben, a hippokampusz területén és a fali lebenyben létrejövő elektromos aktivitásváltozás formájában.
2010. ápr. 16. 23:21
 30/60 anonim ***** válasza:
82%

A tobozmirigy: Korai gerincesekben látószerv(3. szem hátrafelé). Emberben az alvás-ébrenlét ciklust irányítja hormonálisan(melatonin), a szemből bejövő infó alapján(reggel ez ébreszt minket), valamint a test cirkannuális (éves körforgási) ciklusát.

Biztos mindenki észrevette, hogy jobb a hangulata egy fényes tavaszi reggelen, mint egy borús őszi napon.

2010. ápr. 16. 23:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!