Spiritualizmus szerint az ember halála után mi van?
az a hókuszpókusz az ember dolgozó fantáziája!Milyen lenne,ha semmilyen hókuszpókusz,feltevés,legenda nem született volna..azért fantáziára nagy szükség van ám..
Jó dolog meghalgatni azt is,hogy más mit gondol a világ keletkezéséről..mindegy,hogy mit mond,de érdekes hallgatni,hogy az emberek mit hisznek ezzel kapcsolatban..mi alakult ki bennük..lehet,hogy azt mondja,hogy egy nagy tyúk tojta a földet,és mi vagyunk rajta az élősködők..na és?Meghalgatom,és nem találok benne számomra logikát,hát nem hiszem el.. de akkor is jó erről filózgatni..
A filozofálgatás jó. Ha ellenben elhiszik, az az oktatás csődje(lsd. a Star Wars szintű teremtéstörténetet.)
Emellett sok embertől így csalnak ki kuruzslók sok-sok pénzt, amiért megdolgoztak
Tudom,ez itt nem a viccek helye,nem is annak szánom...
Tanárbácsi megkérdezi a gyerekeket órán:
-Látjátok ezt a táblát,gyerekek?
-Igeeen!
-Igen,mert létezik!
-És látjátok ezt az asztalt?
-Igeeen!
-Igen,mert ez is létezik!
-És Istent látjátok-e?
-Neeem!
-Nem,mert nem is létezik!
Másnap bemegy egy egyik gyerek anyukája az iskolába és megkérdezi a gyerekeket:
-Látjátok gyerekek ezt az asztalt?
-Igeeen!
-Igen,mert létezik.
-És a táblát látjátok-e?
-Igeeen!
-Igen,mert az is létezik.
-És a tanárúr agyát látjátok-e?
-Neeem!
-Nem hát,mert az nem létezik!
de ez nem csak a naívságra vallhat,hanem rossz logikára.
Attól pl hogy valaki ezt elhiszi,még nem biztos,hogy be is tudják csapni!Én ha hiszek valamiben pl a hitgyülekezetesek elméletében,attól még nem fogok adni egy pennit sem,hiába nyúznak,ha másra kell a pénz..persze nem vagyok hitgyülekezetes,ez csak példa..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!