Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tanúk, miért válogatnak a...

A tanúk, miért válogatnak a pogány elemek között, melyek közül van amit elfogadnak, és van amit nem?

Figyelt kérdés
2016. máj. 28. 18:17
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

#30, tetszik vagy sem, a Biblia kismillió helyen utal rá, hogy az Atya és Fiú egy, hogy Jézus is Isten, és a Szent Lélekre is.

Jézus is Isten

Kolossé 2:9 "Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg"

Róma 9:5 "A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

Krisztus egyenlő az Atyával, és egyúttal a Szent Lélekkel

Róma 8:9 "De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé."

az Atya egyenlő a Fiúval

János 14:10-11 "Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem."

János 10:30 "Én és az Atya egy vagyunk."

Tagadhatod ezeket nyugodtan, ezzel önmagában nincs baj, csak akkor ne hívd magad kereszténynek, hisz nem vagy az!

2016. jún. 9. 23:22
 32/49 anonim ***** válasza:

"a Biblia kismillió helyen utal rá, hogy az Atya és Fiú egy, hogy Jézus is Isten, és a Szent Lélekre is."

És a mi Urunknak hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket A TUDATLANOK ÉS ÁLLHATATLANOK ELCSŰRNEK-CSAVARNAK, MINT EGYÉB ÍRÁSOKAT IS, A MAGUK VESZTÉRE.” (2Pt 3:16)

„ Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, EGYMAGAD VAGY FELSÉGES [Isten] az egész földön.” (Zsolt 83:19, Károli)

Hol írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus /vagy a szent szellem/ a Legfelségesebb, mindenható Isten?

2016. jún. 10. 09:46
 33/49 anonim ***** válasza:

Azt tudtad, hogy a Zsoltárok 83;19-nél az Isten szó azért van zárójelben, mert utólag tették oda, mivel a héber szövegben nem szerepel ez a szó?

Ott ez van:

Hogy megtudják, hogy te, akinek neve JHVH (létező), egymagad vagy felséges az egész földön.

2016. jún. 10. 12:16
 34/49 anonim ***** válasza:

"az Isten szó azért van zárójelben, mert utólag tették oda, mivel a héber szövegben nem szerepel ez a szó"

Attól még arra az Istenre vonatkozik, akiről Jézus a Ján 17:3-ban beszélt. /monosz=egyetlen, egyedüli/

2016. jún. 10. 13:11
 35/49 anonim ***** válasza:

"Hol írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus /vagy a szent szellem/ a Legfelségesebb, mindenható Isten?"

Olvasd végig az előző hozzászólásom. Vagy idézzek még?

2016. jún. 10. 13:24
 36/49 anonim ***** válasza:
Azt látni, hogy tátog a szád, de hangot nem hallani
2016. jún. 10. 13:38
 37/49 anonim ***** válasza:

"Azt látni, hogy tátog a szád, de hangot nem hallani"

Ez elég balga érv, pláne Bibliai témakörben. Biztos ismerős az a mondat: "Akinek van füle a hallásra, hallja!"

Szóval azt tudnám tanácsolni, nyisd ki a füled! Mert ha egy szekta tévtanításai korlátoznak, úgy tényleg nehéz hallani... de rajtad múlik!

2016. jún. 10. 13:45
 38/49 anonim ***** válasza:

Márk 5:7 És fennhangon kiáltva monda: Mi közöm nekem te veled, Jézus, a magasságos Istennek Fia? Az Istenre kényszerítelek, ne kínozz engem.

Luk 1:32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és neki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;

Luk 1:35 És felelvén az angyal, monda neki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hívatik, Isten Fiának.

Luk 1:76 Te pedig kis gyermek, a magasságos [Isten] prófétájának hivattatol; mert az Úr előtt jársz, hogy az ő utait megkészítsed;

Luk 6:35 Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos [Istennek] fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.

Luk 8:28 És mikor meglátta Jézust, felkiálta és [lábai] elé esék neki, és fennszóval monda: Mi közöm van nekem te veled, Jézus, felséges Istennek Fia? kérlek téged, ne gyötörj engem.

Apcs 7:48 De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja:

Apcs 16:17 Ez követvén Pált és minket, kiált vala, mondván: Ezek az emberek a magasságos Istennek szolgái, kik nektek az üdvösségnek útját hirdetik

Zsid 7:1 Mert ez a Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja, aki a királyok leveréséből visszatérő Ábrahámmal találkozván, őt megáldotta

Ezeken a helyeken található az USZ-ben a Felséges, Magasságos Isten, és sehol nem alkalmazza Jézusra sem a szent szellemre.

Adós maradtál az idézetekkel, csak itt majomkodsz, de mire fel? Sok ilyen senkiházi beszél hasból ezen a fórumon, de mind a 2Pét 3:16 kategóriájába esik!

2016. jún. 10. 14:13
 39/49 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért ekkora probléma, hogy Jézus, miután testben is eljött közénk (és ehhez megszületett Máriától), megkapta a Fiú nevet. Ettől még öröktől fogva létezett, mert az Atya, a Fiú és a Szent Lélek együtt a Magasságos Isten, akit annyira emlegetsz.

Fil 2:5-7 "Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén"

Róma 8:9, amit korábban linkeltem, pedig elég egyértelműen leírja, hogy a Szent Lélek, amely betölti a hívő embert, azonos Krisztusban és Istenben, azaz a három lényegében egy és ugyanaz:

"De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé."

Szóval újra idézném az előbbit, "akinek van füle a hallásra, hallja!"

2016. jún. 10. 14:25
 40/49 anonim ***** válasza:

"az Atya, a Fiú és a Szent Lélek együtt a Magasságos Isten,"

- Erre hol van az Isten kijelentése? Hogy te itt mit habratyolsz össze, arra senki nem kíváncsi, aki az Isten kinyilatkoztatásaira építi a hitét és az életét.

A Biblia meghamisításáért mi jár?

2016. jún. 11. 02:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!