A tanúk, miért válogatnak a pogány elemek között, melyek közül van amit elfogadnak, és van amit nem?
#30, tetszik vagy sem, a Biblia kismillió helyen utal rá, hogy az Atya és Fiú egy, hogy Jézus is Isten, és a Szent Lélekre is.
Jézus is Isten
Kolossé 2:9 "Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg"
Róma 9:5 "A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
Krisztus egyenlő az Atyával, és egyúttal a Szent Lélekkel
Róma 8:9 "De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé."
az Atya egyenlő a Fiúval
János 14:10-11 "Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem."
János 10:30 "Én és az Atya egy vagyunk."
Tagadhatod ezeket nyugodtan, ezzel önmagában nincs baj, csak akkor ne hívd magad kereszténynek, hisz nem vagy az!
"a Biblia kismillió helyen utal rá, hogy az Atya és Fiú egy, hogy Jézus is Isten, és a Szent Lélekre is."
És a mi Urunknak hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket A TUDATLANOK ÉS ÁLLHATATLANOK ELCSŰRNEK-CSAVARNAK, MINT EGYÉB ÍRÁSOKAT IS, A MAGUK VESZTÉRE.” (2Pt 3:16)
„ Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, EGYMAGAD VAGY FELSÉGES [Isten] az egész földön.” (Zsolt 83:19, Károli)
Hol írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus /vagy a szent szellem/ a Legfelségesebb, mindenható Isten?
Azt tudtad, hogy a Zsoltárok 83;19-nél az Isten szó azért van zárójelben, mert utólag tették oda, mivel a héber szövegben nem szerepel ez a szó?
Ott ez van:
Hogy megtudják, hogy te, akinek neve JHVH (létező), egymagad vagy felséges az egész földön.
"az Isten szó azért van zárójelben, mert utólag tették oda, mivel a héber szövegben nem szerepel ez a szó"
Attól még arra az Istenre vonatkozik, akiről Jézus a Ján 17:3-ban beszélt. /monosz=egyetlen, egyedüli/
"Hol írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus /vagy a szent szellem/ a Legfelségesebb, mindenható Isten?"
Olvasd végig az előző hozzászólásom. Vagy idézzek még?
"Azt látni, hogy tátog a szád, de hangot nem hallani"
Ez elég balga érv, pláne Bibliai témakörben. Biztos ismerős az a mondat: "Akinek van füle a hallásra, hallja!"
Szóval azt tudnám tanácsolni, nyisd ki a füled! Mert ha egy szekta tévtanításai korlátoznak, úgy tényleg nehéz hallani... de rajtad múlik!
Márk 5:7 És fennhangon kiáltva monda: Mi közöm nekem te veled, Jézus, a magasságos Istennek Fia? Az Istenre kényszerítelek, ne kínozz engem.
Luk 1:32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és neki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;
Luk 1:35 És felelvén az angyal, monda neki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hívatik, Isten Fiának.
Luk 1:76 Te pedig kis gyermek, a magasságos [Isten] prófétájának hivattatol; mert az Úr előtt jársz, hogy az ő utait megkészítsed;
Luk 6:35 Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos [Istennek] fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
Luk 8:28 És mikor meglátta Jézust, felkiálta és [lábai] elé esék neki, és fennszóval monda: Mi közöm van nekem te veled, Jézus, felséges Istennek Fia? kérlek téged, ne gyötörj engem.
Apcs 7:48 De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja:
Apcs 16:17 Ez követvén Pált és minket, kiált vala, mondván: Ezek az emberek a magasságos Istennek szolgái, kik nektek az üdvösségnek útját hirdetik
Zsid 7:1 Mert ez a Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja, aki a királyok leveréséből visszatérő Ábrahámmal találkozván, őt megáldotta
Ezeken a helyeken található az USZ-ben a Felséges, Magasságos Isten, és sehol nem alkalmazza Jézusra sem a szent szellemre.
Adós maradtál az idézetekkel, csak itt majomkodsz, de mire fel? Sok ilyen senkiházi beszél hasból ezen a fórumon, de mind a 2Pét 3:16 kategóriájába esik!
Nem értem, miért ekkora probléma, hogy Jézus, miután testben is eljött közénk (és ehhez megszületett Máriától), megkapta a Fiú nevet. Ettől még öröktől fogva létezett, mert az Atya, a Fiú és a Szent Lélek együtt a Magasságos Isten, akit annyira emlegetsz.
Fil 2:5-7 "Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén"
Róma 8:9, amit korábban linkeltem, pedig elég egyértelműen leírja, hogy a Szent Lélek, amely betölti a hívő embert, azonos Krisztusban és Istenben, azaz a három lényegében egy és ugyanaz:
"De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé."
Szóval újra idézném az előbbit, "akinek van füle a hallásra, hallja!"
"az Atya, a Fiú és a Szent Lélek együtt a Magasságos Isten,"
- Erre hol van az Isten kijelentése? Hogy te itt mit habratyolsz össze, arra senki nem kíváncsi, aki az Isten kinyilatkoztatásaira építi a hitét és az életét.
A Biblia meghamisításáért mi jár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!