Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tanúk, miért válogatnak a...

A tanúk, miért válogatnak a pogány elemek között, melyek közül van amit elfogadnak, és van amit nem?

Figyelt kérdés
2016. máj. 28. 18:17
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
51%
Azért
2016. máj. 28. 18:25
 2/49 anonim ***** válasza:
Mert tipikus szekta, akik nem az állítólagos vallásuk szerint próbálnak élni, hanem az adott vallás szavait forgatják ki úgy, hogy ezáltal a hitet és a hagyományokat igazítsák a saját elképzeléseikhez.
2016. máj. 28. 19:32
 3/49 anonim ***** válasza:

Érdekes,

ezt a kérdést, más hitet gyakorlóknak is fel lehetett volna tenni, nem gondolod, Kedves Barátom?

egyébként ha konkrétan leírnád mire gondolsz, akkor talán hivatalos érvelést lehetne tenni.

Mert ha már a pogány elemeknél tartunk, a Tömegeket magával vonzó vallások legnagyobb része pogány hagyományokból csinált keresztény ünnepet, amire Jézus jóváhagyását gondolják.

(Máté 15:8, 9) 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

2016. máj. 28. 20:01
 4/49 anonim ***** válasza:
54%

"Érdekes, ezt a kérdést, más hitet gyakorlóknak is fel lehetett volna tenni, nem gondolod, Kedves Barátom? "

Ez azért nem túl releváns kérdés, mert más felekezetek vagy vallások nem próbálják hasonlóképp ráerőszakolni a híveikre, hogy ünnepelniük kell-e vagy éppen tilos például a szülinapot, anyák napját, stb.

2016. máj. 28. 20:36
 5/49 A kérdező kommentje:

"Ez azért nem túl releváns kérdés, mert más felekezetek vagy vallások nem próbálják hasonlóképp ráerőszakolni a híveikre, hogy ünnepelniük kell-e vagy éppen tilos például a szülinapot, anyák napját, stb."

+1

2016. máj. 28. 20:57
 6/49 anonim ***** válasza:

Nem ráerőltetés, hanem önként vállalás.

Engem sem erőltettek semmire, Én egyetértettem a tanultakkal.

Az első században sem lehetett a gyülekezetben az a személy aki a tanításokat átvariálta. Igyekeztek tisztán tartani Krisztus gyülekezetét.

Így az állításod nem valós.

2016. máj. 28. 21:16
 7/49 A kérdező kommentje:

" Nem ráerőltetés, hanem önként vállalás.

Engem sem erőltettek semmire, Én egyetértettem a tanultakkal.

Az első században sem lehetett a gyülekezetben az a személy aki a tanításokat átvariálta. Igyekeztek tisztán tartani Krisztus gyülekezetét.

Így az állításod nem valós."

Néhány kérdést szeretnék feltenni, ha én jó vagyok a becsapásban, és téged beakarlak csapni, akkor azt megmondom neked? Ha egy szervezet megakarja vezetni a tagjait, akkor az szerinted elárulja a célját? Pusztán a tény, miszerint te úgy hiszed, hogy önként értettél egyet a tanúkkal, még nem jelenti azt, hogy nem vagy becsapva.

Szeretitek sűrűn az első századi keresztényeket megemlíteni, arról viszont nem esik szó, hogy azon gyülekezetek hitelessége bizonyított, és közvetlenül Krisztus és az Apostolai közvetlen környezetében voltak, azt állítani, hogy a Jehova Tanúk, azonosok bármilyen szinten is az akkori gyülekezetekkel, nem csak hogy botrányos, de egyértelműen hazugság is, hiszen ezt saját emberi dogma tanításra, és magyarázatra alapozván próbálnak a vezetőitek belétek táplálni. Ne felejtsd el a mondandóm első részét, ha én téged be akarlak csapni, azt nem fogom megmondani neked, mosolyogni fogok, kedvedre tenni, és azt fogod érezni, hogy szeretet kapsz, és hogy jó helyen vagy.

Mivel ismerlek téged, és a társaid java részét is, hiszen jelenleg 118 volt gyülekezeti tanú, és 4 vént szabadítottam meg a tanúk gyülekezeteiből, így szívesen invitállak téged is egy személyes beszélgetésre, amennyiben szeretnéd, privátban megbeszélhetjük a részleteket :)

2016. máj. 28. 21:53
 8/49 anonim ***** válasza:
0%

Gabriel.Tailor, te sok más kérdésben nagyon torz módon állítod be azt, amit a Tanúk hisznek és tesznek. Már jó néhány helyen raktam helyre az elhamarkodott vádaskodásaidat, melyeket nyilván nem valamely nemes tulajdonságod hatására gyakorolsz. :-) Először tényleg meg kéne már győződni arról, hogy mit és miért tanítanak és gyakorolnak a Tanúk. Ott van pl. a honlapjuk, ahol szinte minden gyakran felmerülő kérdésre van válasz. Pl. ott is vagy "gyakori kérdések".

Ha már a "ráerőltetésnél" tartunk, akkor ajánlanám szíves figyelmedbe a magukat kereszténynek tartók túlnyomó többségét, akik a saját vallásos dogmáik és brutális hatású tévtanaik rabságában élnek és gyakran egymás kárára! Pl. a világ legnagyobb szektájában a csecsemőkeresztelés megbélyegzi a tagokat és ebből kilépni nagyon nehéz, hiszen ehhez kellene ŐSZINTÉN gondolkozni kicsit, felvállalni a bibliai igazságokat és elfogadni azokat. Ahhoz erő és hit kell, hogy kilépjen valaki a családi, társadalmi nyomás béklyóiból, az emberi hagyományok láncait levegye és változtatni merjen.

Nos, ezt teszik azok a Tanúk, akik nem úgymond "beleszületnek" a vallásba.

Kérdező! Az egyik kérdésnél ezeket írtam:

"Az önmagában édes kevés, hogy egy magát "kereszténynek" tartó ember őszintén hisz abban a tanításban, amit az ő egyháza tanít neki, ha nem győződik meg arról, hogy az igaz-e a Biblia fényében. Az őszinteség önmagában nem elég! Nem elég, mert egy náci is hihetett őszintén a maga sátáni eszméjében, de ettől nem vált Istennek tetszővé. A cselekedeti abból következtek, amit hitt!!! Így van, vagy nem?

Egy hamis tanokat valló egyház tagja szintén aszerint cselekszik, amiben hisz. Ha egy katolikus (csak egy példa a sok hamis vallás közül) nemzeti alapon gyilkolja más országban élő hittestvérét, akkor az vajon krisztusi-e??? NEM. Ez vajon csak egyének, személyes bűne, vagy TEOLÓGIAI ALAPON kénytelen szerencsétlen katolikus (református, evangélikus ,stb) ezt tenni, mert ezt tanulta, ezt hiszi helyesnek???

Na erre válaszolj őszintén és ne kerüld ki a kérdést."

Itt arról beszélgettünk javarészt, hogy a Tanúk miért nem fogadják el az ún. "kereszténység" alap dogmáját, miszerint a háromság egyik tagja, a szent szellem személy lenne (Vagy egyáltalán létezik-e a háromság a biblia szerint). Miután egyeseknek semmiféle bibliai LOGIKUS érv nem meggyőző, mivel csak és kizárólag a saját, beszűkült látásmódjuk szerint képesek gondolkozni (mert nem elég nyitottak és őszinték magukhoz sem, valamint a tekintélyelvűség miatt a Tanúkat eleve úgy kezelik, hogy "nekik egyszerűen nem lehet igazuk"), ezért az alapokra tértem vissza. Vagyis utaltam Jézus tanítására az ok-okozat TELJESEN LOGIKUS és érthető törvényére, miszerint a "jó fa jó gyümölcsöt teremt, a rossz fa viszont rosszat."

Vagyis:

"Rossz fa = rossz gyümölcs

Hamis tanok = rossz fa = rossz gyümölcs"

Ezt írtam még hozzá:

"Ez az egyenlet igaz? Ez bizony a Biblia szerint IGAZ. Tehát ha Jehova Tanúi tényleg hamis tanokat vallanának és ennek (ok-okozat, tudod, amit Jézus tanított) következtében rossz gyümölcseik vannak, akkor hogy lehet az, hogy ők világszerte egységesek és szeretik egymást etnikai és faji hovatartozástól függetlenül - akkor is, mikor az "igazság bajnokai", vagyis a többi háromságimádó egyház CSÚFOSUL ELVÉRZIK az egymással és másokkal vívott konfliktusokban???

Tudod, akárhogy is nézed, ez olyan logikai következetlenség, melyet akárhogy erőlködsz, nem fogsz tudni feloldani, mert vagy Jézus tévedett és a "rossz gyümölcsök" nem a "rossz fa", vagyis a hamis tanok következményei, vagy igaza volt és a hamis tanok vezetnek a rossz gyümölcsökhöz EGYHÁZI SZINTEN, és ez azt jelenti, hogy ezzel EGYÉRTELMŰEN azok mutatnak jó gyümölcsöket, akik isteni igazságokat tanítanak!"

2016. máj. 31. 10:15
 9/49 r.sentinel ***** válasza:

Kedves kerdezo !!!

A kereszteny vallasok, elsodlegesen a katolikus vallas egy rakas pogany dogmat vezetett be, kovet es elvar a hiveitol, szerintem itt lett volna helyes kezdened es nem azt az unalmas elnyuzott kotekedos tanuk celtablat.Ha nem jottel ra melyek azok akkor ideje lenne konyvet venni a kezbe es olvasassal megerteni mindazt ami korulvesz teged.

2016. máj. 31. 10:57
 10/49 r.sentinel ***** válasza:

Kedves Gabriel.Tailor !!!

"Mert tipikus szekta, akik nem az állítólagos vallásuk szerint próbálnak élni, hanem az adott vallás szavait forgatják ki úgy, hogy ezáltal a hitet és a hagyományokat igazítsák a saját elképzeléseikhez."

Ezzel nem tettel egyebet csak szembekopted magadat, ugyanis ha tudnad hogy milyen vallast kepviselsz akkor rajonnel hogy a te hitrendszered sem kulomb. Feltetelezesekkel vadolsz mas vallasi nezetet, de annyira nem volt ver a p..ban hogy konkretan erdeklodj inkabb hallas es internetes irasok utan jossz "megggyozo" ervekkel.

"Ez azért nem túl releváns kérdés, mert más felekezetek vagy vallások nem próbálják hasonlóképp ráerőszakolni a híveikre, hogy ünnepelniük kell-e vagy éppen tilos például a szülinapot, anyák napját, stb."

Ha mar eroszakrol beszelunk akkor jo lenne ha meghataroznad mit nevezel eroszaknak mert a bunugyi szabajrendszere szerinti eljarasrol nem hallottam hogy egy tanu valakinek a torkanak esett volna hogy ot meghallgassa vagy belepjen a hiveik koze. Az hogy szemelyisegedbol kifolyolag megvetessel velekedsz egy vallasi iranyzattal szemben az a te sajat jogod hogy velemenyt alkoss, hisz nem mindenkinek tetszik minden, de toleransaknak kell lennunk, mert te se es en se vagyok tokeletes akarcsak a vallasi hitrendszerek se azok, meg akkor se ha az epp katolikus.Az unnepeket illetoen akarcsak tobb millio emberek robotszeru modon gyakorlod t is a kitalalt unnepeket, tobbek kozott pogany unnepeket es tiltasok vannak ugyszinten megha mas tipusuak is, de vannak, tehat semmivel se vagy kulomb.

2016. máj. 31. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!