Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikpr fog már végre eltűnni a...

Mikpr fog már végre eltűnni a vallásosság és az istenhit az emberiség tudatából?

Figyelt kérdés

2016. máj. 16. 14:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
0%

11:14-es. Ember, mielõtt véleményt mondasz valamirõl, akár utána is nézhetnél. A la vey-i sátánizmus alaptétele, hogy MINDEN természetfelettit elutasít. Azért sátánizmus a neve, mert La Vey szeretett heccelõdni, de konkrétan semmi köze a vallásnak a keresztény mitológiához. A konfucianizmus vallás, legalább annyira mint a kommunizmus. Még egyháza is van. Period.

Másodikhoz: NEM állítottam, hogy hiszel az emberi rasszok egyenlõségében, ezt egy currens példaként említettem (v. ö.: "Lehet, hogy te pont nem hiszel ebben"), de csépeld csak tovább azt a strawmant, ha már magaddal hoztad.

Isten létezése egy hipotézis, ezért nevezzük a hitet hitnek. Corttal én sem értek egyet, nem tudom miért akarsz vele összemosni.

2016. máj. 20. 11:31
 42/65 anonim ***** válasza:

"De még egyszer hangsúlyozom: a kapcsolat nem közvetlen, hanem közvetett. Azért magasabb a termékenységi mutatójuk, mert az elmaradott területeken sokkal magasabb a vallásosok aránya, ott pedig még él a régi családmodell, vagyis a "szüljünk amíg bírunk" módi. "

Ha már linkelek neked egy tanulmányt, esetleg vennéd a fáradságot arra, hogy elolvasd? Ugyanazon az országon/államon/városon belül lakó emberekrõl beszélünk. Nem a kongói katolikusokat hasonlították össze a német ateistákkal...

"Na, erre elfelejtettem reagálni. Egyrészt ez megint szalmabáb érvelés, másrészt nem, nincs ilyen. "

Nem, ez nem szalmabábérvelés, ugyanis az utolsó mondatom egyáltalán nem érv volt, hanem egy puszta kijelentés. De amit mondtam, továbbra is tartom - itt nehézkes kicsit a valós idejû kommunikáció, de ha dobsz egy mailt peccavi1843@gmail.com-ra, szívesen beszélgetek veled, és hajlandó vagyok egy túró rudiban fogadni, hogy találok a világnézetedben irracionális, logikátlan pontot.

"A hülye ember túl sok reklámot látott, tehenet viszont egyet sem, így azt hiszi, hogy a tehén lila, mint a Milka csokin.

Ateista hülye: megmutatják neki a tehenet, "nézd, ez baromira nem lila". Jé tényleg!

Vallásos hülye: megmutatják neki a tehenet. "Ááááá, ez biztos egy ilyen fajta tehén, lila attól még létezhet". Mutatnak neki ezer másik tehenet. "Áááá, biztos eldugtad a lilát." Mutatnak neki 50 biológiai szakkönyvet. "Attól, mert nem láttál lila tehenet, még létezhet, mert a csokin az van!""

Ez gyönyörû ad hominem érvelés volt, ha már az érvelési hibákról is értekezünk.

2016. máj. 20. 11:38
 43/65 anonim ***** válasza:
10%

"Ha már linkelek neked egy tanulmányt, esetleg vennéd a fáradságot arra, hogy elolvasd? Ugyanazon az országon/államon/városon belül lakó emberekrõl beszélünk. "

Ugyan azon országon/államon/városon belül is vannak különböző anyagi körülmények között élő emberek, különböző kultúrával, különböző iskolázottsággal és különböző gyermekvállalási tervekkel rendelkezők. Egyáltalán nem hibás az amit írtam.

Egyébként köszönöm, te legalább linkeltél forrást, de még mindig nem értem, mi köze ennek bármihez is. Valami futóbolond hozta ezt fel korábban, mint a vallások melletti érv. Mondjuk a Föld már rég túlnépesedett, de mindegy, nem tudom milyen alternatív univerzumban lehet pozitív ez a gondolkodás.

"11:14-es. Ember, mielõtt véleményt mondasz valamirõl, akár utána is nézhetnél. A la vey-i sátánizmus alaptétele, hogy MINDEN természetfelettit elutasít."

Hidd el nem ástam magam bele és nem is tervezem. Felcsaptam a Googlet és 2 perc alatt kiderítettem, hogy a vallás követői saját magukat tartják az istenüknek. Ez pedig eléggé úgy tűnik számomra, hogy ez bizony akkor egy létező istenkép és egy kövér vallással van dolgunk.

E-mailezni nem akarok, ez az oldal direkt erre van kitalálva.

2016. máj. 20. 12:25
 44/65 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyan azon országon/államon/városon belül is vannak különböző anyagi körülmények között élő emberek, különböző kultúrával, különböző iskolázottsággal és különböző gyermekvállalási tervekkel rendelkezők. Egyáltalán nem hibás az amit írtam.

Egyébként köszönöm, te legalább linkeltél forrást, de még mindig nem értem, mi köze ennek bármihez is."

Valóban, amit mondasz, hogy a vallásosság lehetne közvetett kapcsolatban a gyermekvállalási hajlandósággal, akár lehetne is igaz, de ezúttal te beszélsz a levegõbe, ugyanis semmi statisztikát nem hoztál rá... Az elméleted, miszerint a kevésbé fejlett területekre lenne jellemzõ a nagyobb termékenység megbukik ott, hogy az USA-ban és példának okáért Norvégiában magasabb a termékenységi mutató mint Magyarországon vagy mondjuk Szerbiában.

[link]

"Valami futóbolond hozta ezt fel korábban, mint a vallások melletti érv. Mondjuk a Föld már rég túlnépesedett, de mindegy, nem tudom milyen alternatív univerzumban lehet pozitív ez a gondolkodás. "

Plusz pont az újabb ad hominem megmozdulásért. Egyébként ezekre a kérdéseidre válaszoltam:

"- Mi a franc alapján gondolod, hogy az ateisták kevesebb gyermeket vállalnak?

- Mi a franc alapján gondolod azt, hogy a vallásosok több gyermeket vállalnak? Ha tényleg több gyermeket vállalnának, nem csökkenne folyamatosan a vallásosok száma, nem? Hisz előszeretettel verik bele a gyerekek fejébe is a vallást. "

Így jön a dolog a képbe.

Különben pedig, bár a világ túlnépesedik, a fejlett országokra ez nem feltétlenül jellemzõ, sõt, sokra pont a fordítottja igaz. Az, hogy csökkentsük a születészszámot Dél-Afrikában, egy jó ötlet, Magyarországon nem feltétlenül.

"Hidd el nem ástam magam bele és nem is tervezem. Felcsaptam a Googlet és 2 perc alatt kiderítettem, hogy a vallás követői saját magukat tartják az istenüknek. Ez pedig eléggé úgy tűnik számomra, hogy ez bizony akkor egy létező istenkép és egy kövér vallással van dolgunk. "

Szóval az epikureusok és a hedonisták istenhívõk? Top kek.

"E-mailezni nem akarok, ez az oldal direkt erre van kitalálva."

Fair enough.

2016. máj. 20. 13:50
 45/65 anonim ***** válasza:
0%
Félreértések elkerülése végett: igen, a sátánizmus per definitionem vallás, de a természetfeletti létezését ELUTASÍTJA. Ez egy ateista vallás. Saját magukat tekintik istennek, ez egy szófordulat, mindössze annyit jelent, hogy egoista és opportunista módon viszonyulnak az élethez.
2016. máj. 20. 13:54
 46/65 anonim ***** válasza:
0%

Mert a hedonizmus mióta vallás?

Az e-mail meg mióta valós idejű kommunikációra lett kitalálva?

Gyermekvállalás:

[link]

De szerintem már ezt is száztizenhatbilliószor leírtam, hogy nem közvetlen a kapcsolat itt sem. Attól mert hozzá vágok 2 zsák pénzt egy bangladesi családhoz, még ugyan úgy lepottyantanák a jól megérdemelt 6 gyereküket, mintha nem vágnám hozzájuk.

2016. máj. 20. 14:00
 47/65 anonim ***** válasza:
10%

Ez egy ateista vallás = egy egy istentagadó istenhívő csoport / természetfelettiben nem hívő természetfelettiben hívő csoport. Whaaaaaaaaaaat?

Amúgy még mindig áll: pont sz..rok rá nagyon-nagyon-nagyon magasról mit gondol egy vallásos arról, hogy mi az ateizmus meg mi nem. A vallás idióta eget rengető baromságai attól nem lesznek kisebbek, ha az ateizmust vallásnak próbálják beállítani. Még mindig lövöldözünk a szalmabábokra.

2016. máj. 20. 14:03
 48/65 anonim ***** válasza:

"Mert a hedonizmus mióta vallás? "

Miért, én hol állítottam, hogy vallás? Viszont a sátánisták hozzállása a természetfölöttihez és az élethez egyértelmûen a hedonisták és az epikureisták életvezetési elvein alapul, és a sátánizmus vallás. Viszont nem istenhívõ vallás, ahogy az epikureusok és a hedonisták többsége sem hitt a természetfeletti létezésében.

"Az e-mail meg mióta valós idejű kommunikációra lett kitalálva?"

Fair enough = igazad van. Nem kell mindenben támadást látni, ha pedig nem értesz egy idegen kifejezést, javaslom szótárazd ki...

"Gyermekvállalás:

[link] "

Norvégiát és az USÁ-t ez az elmélet továbbra sem magyarázza kieléítõen. Norvégiának a világon a legmagasabb a HDI-je, mégis magasabb a termékenységi rátájuk (1.8), mint a 44. Magyarországnak (1,26), vagy a 90. Kínának (1.6). A HDI, GDP korrelál a születészszámokkal, de csak az egyik összetevõ. A vallási meggyõzõdés egy legalább ugyanilyen fontos összetevõ, amit te valamiért láthatóan nem akarsz elfogadni.

"De szerintem már ezt is száztizenhatbilliószor leírtam, hogy nem közvetlen a kapcsolat itt sem." vs

"De még egyszer hangsúlyozom: a kapcsolat nem közvetlen, hanem közvetett. Azért magasabb a termékenységi mutatójuk, mert az elmaradott területeken sokkal magasabb a vallásosok aránya, ott pedig még él a régi családmodell, vagyis a "szüljünk amíg bírunk" módi. "

Vagyis kihangsúlyoztad, hogy a kapcsolat a vallásosság és a gyermekvállalási kedv között közvetett (ami nem igaz). Viszont arról egy szót sem szóltál, hogy a HDI, vagy GDP és fertilitási mutatók közötti összefüggés közvetett lenne... Ami nem is baj, mert a kapcsolat közvetlen, csak éppen, mint mondtam MÁS faktorok is közrejátszanak, és még egyszer, ezek közül az egyik legfontosabb a vallás.

"Ez egy ateista vallás = egy egy istentagadó istenhívő csoport / természetfelettiben nem hívő természetfelettiben hívő csoport. Whaaaaaat? "

Feloldom a dilemmádat vallásosság!=istenhit. A sátánizmus egy bejegyzett vallás egyházzal, és elutasítja a természetfelettiben való hitet. Deal with it.

"Amúgy még mindig áll: pont sz..rok rá nagyon-nagyon-nagyon magasról mit gondol egy vallásos arról, hogy mi az ateizmus meg mi nem. A vallás idióta eget rengető baromságai attól nem lesznek kisebbek, ha az ateizmust vallásnak próbálják beállítani. Még mindig lövöldözünk a szalmabábokra."

"Amit mondasz, az teljesen lényegtelen, mert nem osztod a világnézetemet."

Kikkel is szoktak így végzõdni a vitáim? Ja, megvan a Jehova tanúival! Gratulálok, hivatalosan is megkapod a "Fanatikusan szûklátókörû" érdemérmet. Viseld büszkén, jól fog mutatni a "Gyakorlott hipokrita" mellett.

2016. máj. 20. 14:46
 49/65 anonim ***** válasza:
34%

"Mikpr fog már végre eltűnni a vallásosság"

Ezzel az általános megfogalmazással (vallásosság) önmagad eltűnését is kívánod, te ugyanis abban hiszel, hogy nincs Isten - bizonyítani ugyanis nem tudod. Csak szólok...

Szóval nem mindegy, miben hisz valaki, és mindenki hisz valamiben.

Másrészt viszont az Istenben hívők száma sajnos, de valószínűleg, csökkenni fog. Ezt a teljesen elvilágiasodó gondolkodásmód és egyéb társadalmi tendenciák miatt mondom. Azt hiszem, bár nagyon le fog csökkenni az (Istenben hívő) vallásosság, eltűnni nem fog. Viszont a már mindenki számára nyilvánvaló jelek is arra utalnak, hogy igaza lesz Jézusnak, amikor azt mondta, hogy "De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?"

Másrészt észre lehet venni a történelemben azt is, hogy ahol lecsökken keresztény vallásosság, ott megnövekszik az okkultizmus. Az emberek a bennük lévő transzcendens világra való nyitottságot nem irthatják ki magukból, ellenben az igaz hit helyett ilyenkor hamis istenek felé fordulnak: jóslás, varázskövek, rontáslevétel, pénzmágia, távgyógyászat Gyurcsók doktorral, álmisztikumok, stb. Teszik ezt úgy, hogy közben azt hiszik: ők mennyire felvilágosodottak... S azok sem sokkal bölcsebbek, akik szerint a természettudományokban minden választ megtalálhatnak. E két csoport közül jobb egyikhez sem tartozni...

2016. máj. 20. 20:22
 50/65 anonim ***** válasza:
11%

Gerikém apám p...csét már, ha belesz..rsz minden egyes mondatomba, akkor se fog változni a lényeg: a vallások mindenhol visszaszorulóban vannak.

Rühellem azt, amikor elkezdenek az ilyen fanatikusok mint te valami baromsággal előhozakodni, aminek köze sincs a dologhoz. Sátánizmus? Gyerekvállalás? Hedonizmus? Jehova tanúi? Minden egyes ilyen baromság csak arra jó, hogy ne kelljen az alap kérdéssel foglalkoznod és eltereld a vitapartner figyelném és én mindig olyan ügyesen bedőlök ennek, ha épp sok a szabadidőm, hogy az hihetetlen.

Na mi lesz a kövi téma? F-1? Premier league eredmények és szenteltvíz kapcsolata? Pirítóson szűzmariska kép? Az én k..rva anyámat már, na!

2016. máj. 22. 00:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!