Vallásos tartalmú, szép locsolóverset ismertek?
És azt te tudod, hogy Te honnan származol? Pogány ősöktől, pogány petesejtektől és spermáktól, és mégsem vet meg ezért senki sem.
Vallás tartalmú locsolóvers:
Vallás ide vallás oda, lelocsollak, te liba.
Az 1. válaszoló túldramatizálja.
Kit érdekel, hogy nincs köze a Bibliához? A világban túlnyomórészt azok a dolgok dominálnak, amiknek nincs köze a Bibliáhozm. Nyilván, hiszen a Biblia egy több ezer érves könyv...
A pogányságról meg csak annyit, hogy nem tudsz elbújni előle, mert MINDENHOL ott van. Soroljak pár dolgot? Nike sport márka = pogányság, Niké a győzelem istennője. Aztán ott vannak a nevei, pl a Január az Janus római isten nevéből alakult ki. Soroljam még? Felesleges. Békélj szépen meg vele. Már senki sem foglalkozik ezeknek az eredetével csak azzal, amit most jelentenek.
Én egy ilyet tudok, nagyon szép, a hagyományokról és a hagyományos értékrendről szól, ami a Magyar embernek különösen fontos:
Feltámadott Jézus urunk,
Ünnepeljünk vígan!
Nem hever már izmos teste
Odabenn a sírban!
Bizony nem volt Jézusunknak
Női tanítványa,
Ezért van a kanuralom
Nemes hagyománya.
Nem szerette Jézus sem
Igazán a nőket,
Tréfás módon locsolással
Alázzuk meg őket!
Azt mondják, a locsolkodás
Nem keresztény, pogány szokás.
De mivel Krisztus feltámadt,
Ugye ez a víz már nem árthat?
A 100%-os sikerre való tekintettel egy újabb verzió:
Azt mondják a locsolkodás
Nem keresztény, pogány szokás.
Bár keresztvízben egykoron
Megfürödtél ha jól tudom.
Én hiszem Krisztus feltámadt,
Így semmilyen víz nem árthat.
Ha te is pont így gondolod,
Megöntözlek, ha akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!