Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszteltetés akkor is...

A kereszteltetés akkor is érvényes, ha ateista vagyok?

Figyelt kérdés
Kiskoromban apámék katolikus keresztelésben részesítettek, de azóta felnőttem, és mostmár ateistának vallom magam. A kérdés az, hogy a keresztelkedés mikortól nem hivatalos, ha egyáltalán van ilyen? Be kell jelenteni, vagy a népszámláláson a megfelelő rublika kell, vagy esetleg nincs esély?

2016. ápr. 20. 01:13
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az, hogy Te magad eldöntötted felnőtt fejjel, hogy miben hiszel (vagy inkább nem hiszel) felülírja azt, hogy akaratodon kívül megkereszteltek gyerekként. Erre nem kell kérvényt benyújtani, te ezt magadban eldöntöd és kész. Népszámláláskor pedig a megfelelő rubrikát jelölöd be.
2016. ápr. 20. 01:44
 2/38 anonim ***** válasza:
47%

18 éves korig minden vallástól és vallási rituálétól el kéne tiltani a gyermekeket

az hogy akaratodon kívül megkereszteltek, körülmetéltek stb gyermek elleni erőszak

nem dönthetsz a sorsod felől csak rád erőszakolják

engem zaklat rendszeresen a pap hogy nem járok templomba pedig keresztény vagyok hisz meg vagyok keresztelve SZERINTE

szerintem meg próbálom elfeledni a keresztény terrort, kötelező hittan stb

népszámláláskor mindig kihangsúlyozom semmilyen felekezethez nem tartozom

2016. ápr. 20. 04:22
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

Megkereszteltek.

Megtörtént, lezárt esemény.

Hogyan akarod meg nem történtté tenni?

.

Az, hogy minek vallod magad, világnézeti dolog. Személyiség jogod sértő választ a törvény értelmében nem vagy köteles adni, kérdezhetik, hogy vallásgyakorló vagy-e, de azt nem hogy megkeresztelve lettél-e tudtodon, akaratodon kívül.

A kersztyénség másik ágát gyakorlótól sem kérdi senki, hogy komfirmált-e.

2016. ápr. 20. 06:00
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Népszámláláson nem azt kérdezik, hova kereszteltek, hanem hogy melyik felekezethez tartozónak VALLOD MAGAD. Nagy különbség. És van olyan lehetőség, hogy ateista.
2016. ápr. 20. 06:24
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
A népszámlálásnál a világnézeti/ vallás kérdésnél nem volt kötelező válaszolni - ki lehetett hagyni. Nem kell sehova bejelenteni, és ha jól megnézzük, nem is kíváncsi igazán senki a te világnézetedre, vallásodra, ateizmusodra.
2016. ápr. 20. 07:23
 6/38 anonim válasza:
78%

Engem is kérdés nélkül kereszteltek meg kisbabaként. Papíron református vagyok, gyakorlatilag a pogány vallásokhoz vonzódok. Eleve hülyeségnek tartom a keresztelést egy olyan családban, mint a miénk is volt, se anyukám, se apukám nem gyakorolta a keresztény vallást (nem volt esti ima, vasárnapi templomba járás, stb). Én próbáltam, hogy legyen értelme, de hamar rájöttem, hogy nem nekem való. Régebben zavart is, hogy csak így megkereszteltek feleslegesen, ma már nem érdekel, úgysem az dönti el, miben fogok hinni. De az biztos, ha nekem lesz gyerekem, nem fogom megkeresztelni. Ha elég idős lesz, majd eldönti, melyik felekezethez akar tartozni.

Amúgy kisiskolásként hittanra is akartam járni. Volt a suliban egy néni aki hívott minket, előadást tartott róla. Én már homályosan emlékszem rá, de állítólag az ofő néni mondta anyukámnak, hogy ne engedjen hittanra, mert olyan kérdéseket tettem fel, hogy kiakadt tőlem a tiszteletes asszony, nem tudott válaszolni. XD

28L

2016. ápr. 20. 08:01
 7/38 Papi Gonzales ***** válasza:
86%

nézd...ha ateista vagy akkor szerintem tisztába vagy vele hogy baromira nem történt semmi csak kis vízzel összekenték a fejedet...semmi hatása nincs se rád, se az életedre, se a világra...

mindezek mellett azt hiszem vannak egyházak amelyek valamiféle nyilvántartást is vezetnek, ahonnan több kevesebb sikerrel eltávolíttathatod magadat...ha mondjuk ilyen agyalágyult mormonok spricceltek le akkor vigyél ügyvédet is....

2016. ápr. 20. 08:51
 8/38 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem tartod a vallásodat, akkor hiába voltál megkeresztelve, nem számítasz kereszténynek.

Az ilyen emberek csak az esetben lesznek ismételten érvényesen keresztények, ha meggyónják, hogy elhanyagolták a hitéletüket és erre megkapják a feloldozást.

Tehát te csak maradj nyugodtan ahogy vagy, nem kell csinálnod semmit, ha ateista akarsz lenni, mert már így sem számítasz a hívők közé.

2016. ápr. 20. 09:53
 9/38 Mojjo ***** válasza:

Hasznos videó neked, a végefelé egy apró trükkel a kikeresztelkedéshez :)

https://www.youtube.com/watch?v=7B_YF7B8LBk

2016. ápr. 20. 10:00
 10/38 anonim ***** válasza:
17%

Többször volt már a kérdés!

KI LEHET keresztelkedni!

El kell menni oda, ahol kereszteltek, és ott tudják érvényteleníteni.

Megpróbálnak majd lebeszélni, ill. itt is fogják írni, hogy nem működik - de mégis megoldható.

2016. ápr. 20. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!