A kereszteltetés akkor is érvényes, ha ateista vagyok?
18 éves korig minden vallástól és vallási rituálétól el kéne tiltani a gyermekeket
az hogy akaratodon kívül megkereszteltek, körülmetéltek stb gyermek elleni erőszak
nem dönthetsz a sorsod felől csak rád erőszakolják
engem zaklat rendszeresen a pap hogy nem járok templomba pedig keresztény vagyok hisz meg vagyok keresztelve SZERINTE
szerintem meg próbálom elfeledni a keresztény terrort, kötelező hittan stb
népszámláláskor mindig kihangsúlyozom semmilyen felekezethez nem tartozom
Megkereszteltek.
Megtörtént, lezárt esemény.
Hogyan akarod meg nem történtté tenni?
.
Az, hogy minek vallod magad, világnézeti dolog. Személyiség jogod sértő választ a törvény értelmében nem vagy köteles adni, kérdezhetik, hogy vallásgyakorló vagy-e, de azt nem hogy megkeresztelve lettél-e tudtodon, akaratodon kívül.
A kersztyénség másik ágát gyakorlótól sem kérdi senki, hogy komfirmált-e.
Engem is kérdés nélkül kereszteltek meg kisbabaként. Papíron református vagyok, gyakorlatilag a pogány vallásokhoz vonzódok. Eleve hülyeségnek tartom a keresztelést egy olyan családban, mint a miénk is volt, se anyukám, se apukám nem gyakorolta a keresztény vallást (nem volt esti ima, vasárnapi templomba járás, stb). Én próbáltam, hogy legyen értelme, de hamar rájöttem, hogy nem nekem való. Régebben zavart is, hogy csak így megkereszteltek feleslegesen, ma már nem érdekel, úgysem az dönti el, miben fogok hinni. De az biztos, ha nekem lesz gyerekem, nem fogom megkeresztelni. Ha elég idős lesz, majd eldönti, melyik felekezethez akar tartozni.
Amúgy kisiskolásként hittanra is akartam járni. Volt a suliban egy néni aki hívott minket, előadást tartott róla. Én már homályosan emlékszem rá, de állítólag az ofő néni mondta anyukámnak, hogy ne engedjen hittanra, mert olyan kérdéseket tettem fel, hogy kiakadt tőlem a tiszteletes asszony, nem tudott válaszolni. XD
28L
nézd...ha ateista vagy akkor szerintem tisztába vagy vele hogy baromira nem történt semmi csak kis vízzel összekenték a fejedet...semmi hatása nincs se rád, se az életedre, se a világra...
mindezek mellett azt hiszem vannak egyházak amelyek valamiféle nyilvántartást is vezetnek, ahonnan több kevesebb sikerrel eltávolíttathatod magadat...ha mondjuk ilyen agyalágyult mormonok spricceltek le akkor vigyél ügyvédet is....
Ha nem tartod a vallásodat, akkor hiába voltál megkeresztelve, nem számítasz kereszténynek.
Az ilyen emberek csak az esetben lesznek ismételten érvényesen keresztények, ha meggyónják, hogy elhanyagolták a hitéletüket és erre megkapják a feloldozást.
Tehát te csak maradj nyugodtan ahogy vagy, nem kell csinálnod semmit, ha ateista akarsz lenni, mert már így sem számítasz a hívők közé.
Hasznos videó neked, a végefelé egy apró trükkel a kikeresztelkedéshez :)
Többször volt már a kérdés!
KI LEHET keresztelkedni!
El kell menni oda, ahol kereszteltek, és ott tudják érvényteleníteni.
Megpróbálnak majd lebeszélni, ill. itt is fogják írni, hogy nem működik - de mégis megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!