Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit válaszoljak ha ezt kérdezi...

Mit válaszoljak ha ezt kérdezik egy?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nemsokára elmegyek az egyik unokatesóm konfirmálására (református szertartás, többet nem nagyon tudok róla). Az ottani közösség mélyen vallásos és mivel anyukám onnan van, és már ő is felvetette már, hogy én mikor fogok kinfirmálni, ezért úgy gondolom, hogy néhányan ott is meg fogják kérdezni. Az lenne a kérdés, hogy mit válaszoljak, hogy ne legyen felháborodás, vita, ilyesmik, és ha lehet ne próbáljanak meg megtéríteni.(ahogy ismerem az embereket onnan, valószínűleg ez lenne)

2016. ápr. 18. 16:16
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Elnézés a kérdés kiírásáért, az egy nem kellene bele/ mögötte kéne egy konfirmálás szó.
2016. ápr. 18. 16:21
 2/19 anonim ***** válasza:
84%

egyszerűen mond meg, hogy ateista vagy, tiszteletben tartod őket, és eljöttél, mert az unokatesódnak ez fontos, de te ateista vagy, és ezért ameddig ez így van addig nem fogsz konfirmálni

ha meg neked mennek, hát sajnos azt nem lehet elkerülni, ez egyszerűen egy embertipus, ateisták között is sok az ilyen (pl az itt fórumozó ateisták nagyrésze) nekik se sűrűn lehet elmagyarázni, hogy az adott keresztényt nem kell megmenteni, nem kell addig üvöltve vitázni vele amég ő nem lesz ateista, egyszerűen tiszteletben kell tartani hogy így akar élni

de ugyan ilyen van a vegánok és húsételeket kedvelők, bizonyos sportok, zene stb stb esetében is, meglepődnél mennyi helyzetben lehet találkozni ezzel az embertipussal, sajnos ez elkerülhetetlen :/

2016. ápr. 18. 16:41
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
Igazából mindegy mit mondasz, mert aki kötözködni akar, az úgyis fog. Mondd, hogy te még nem szeretnél.
2016. ápr. 18. 16:41
 4/19 Mojjo ***** válasza:
72%

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy az ateista szót kerüld, ez elég rosszul hangozna a szemükben. Ha kell, írd körül. Mondd azt, hogy nincs elég mély hited ahhoz, hogy teljes lelkiismereteddel belevágj a konfirmálásba. A nulla végülis nem elég mély :) Vagy akár mondd azt kerek perec, hogy nem hiszel, és ha a jövőben egyszer ez meg is változna, az oda vezető utat magadnak kell kijárnod - ebben már benne is van, hogy nem arra vágysz, hogy más térítgessen.

@2: Az itt jelenlévő ateisták nagy többségéről azt sem tudod, hogy ateista :) Pont azért, mert nem próbál meg lebeszélni a vallásról, nem köt bele, sőt, hozzá sem szól ezekhez a témákhoz. Az ateisták igen-igen kis része az, aki megpróbálja "megmenteni" a hívő testvéreit :)

2016. ápr. 18. 17:02
 5/19 anonim ***** válasza:
71%
Mondd meg nekik, hogy te nem hiszel Istenben. Azt hiszem ennyi őszinteséget megérdemelnek.
2016. ápr. 18. 17:09
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Mojjo: nem a teljes gyakorin, csak az ebben a fórumban írók többsége, tudom ,hogy ez egy szűk réteg, a többi fórumban is van ilyen, pl a testépítő tpoicnak is megvannak a maguk ilyenjei akik mindenhez csak annyit írnak, nagyjából hogy "mint izomagyű f**zok vagytok, dögöljetek meg anyátokkal együtt" na ezt a színvonalat itt ez a bizonyos ateista kisebbség képviseli, és mint írtam ez valószínűleg teljesen független az atizmusuktól
2016. ápr. 18. 17:26
 7/19 Mojjo ***** válasza:
@6: oké, így már világos akkor :)
2016. ápr. 18. 17:40
 8/19 jmuzsi válasza:
ha családdal nem lehetsz őszinte akkor mégis kivel ?,én fúl ateista vagyok de olyan keményen hogy egy vallási csoport meg is akart téríteni de aztán dolguk végezetlen elmentek és én voltam egy 7 ig voltam a beszéd téma a Jehova Tanúinál a Királyság terembe és még azt is mondták sokat tanultak tőlem az életről
2016. ápr. 18. 17:55
 9/19 anonim ***** válasza:

Üdv Kérdező

Hívő emberként azt tudom mondani, hogy nyugodtan mondd meg, hogy te ateista vagy, és nem hiszel semmilyen istenben, és nem akarsz csatlakozni semmilyen valláshoz.

Hogy ne akarjanak megtéríteni, ahhoz pedig figyelned kell az előadásra. Tehát amikor beszélsz legyél határozott, de ugyanakkor nyugodt.

-------

Még valami:

Nem értem Mojjo álláspontját. Miért kellene kerülni az ateista szót? Az ateistáknak nem kell szégyellniük magukat. Ajánlott olvasmány: Richard Dawkins: Isteni téveszme.

2016. ápr. 18. 19:24
 10/19 anonim ***** válasza:

mint sok esetben egyet értek Dante-val, az embereknek nyitottnak kell lenni egymás felé, és az esetek többségében az is, rengeteg vallásos embert ismerek aki olvasta az isteni téveszményt és más vallások szent iratait is, ismerek olyan ateistákat is akik egyfajta történelmi-kultúrális érdeklődési kör keretei között érdeklődnek bizonyos vallások irányába

szerintem ez a normális, és bárhol áljon is valaki ebben szerintem mindannyian egyet érthetünk

2016. ápr. 18. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!