Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit válaszoljak ha ezt kérdezi...

Mit válaszoljak ha ezt kérdezik egy?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nemsokára elmegyek az egyik unokatesóm konfirmálására (református szertartás, többet nem nagyon tudok róla). Az ottani közösség mélyen vallásos és mivel anyukám onnan van, és már ő is felvetette már, hogy én mikor fogok kinfirmálni, ezért úgy gondolom, hogy néhányan ott is meg fogják kérdezni. Az lenne a kérdés, hogy mit válaszoljak, hogy ne legyen felháborodás, vita, ilyesmik, és ha lehet ne próbáljanak meg megtéríteni.(ahogy ismerem az embereket onnan, valószínűleg ez lenne)

2016. ápr. 18. 16:16
1 2
 11/19 Mojjo ***** válasza:
.Dante.: úgy vettem észre, hogy erősen vallásos emberek körében az a kijelentés, hogy "ateista vagyok" határozottan erősebb ellenszenvet vált ki, mint az, hogy "sorry de nem hiszek Istenben", hiába jelentik ugyanazt. De lehet ez általánosságban nincs így, és csalóka ez a tapasztalat :)
2016. ápr. 18. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kérdéseket legjobb rövidre zárni és udvariasan de határozottan megmondani az igazat. Azt is simán meg lehet mondani udvariasan, hogy inkább váltsatok témát, ha esetleg elkezdenék firtatni a dolgot.

De gondolom azért csak ismernek már annyira, hogy nem fognak ezen lovagolni.

2016. ápr. 18. 20:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm minden válaszolónak, sokat segített. Végül is szerintem őszinte leszek hozzájuk, így hogy Ti is ez javasoljátok (amúgy én is hajlottam felé, de bizonytalan voltam).
2016. ápr. 18. 20:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan elmondhatod, hogy ateista vagy.

Nincs ebben semmi rossz.

A bigottabb réteget pedig lerázhatod úgy, hogy: "majd ha Isten vagy a szentlélek kegyelme megérint". (csak máshogy megfogalmazva).

2016. ápr. 18. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
mondjuk így: "ha valóban van Isten, akkor majd biztos segít, hogy ezt én is felismerjem"
2016. ápr. 18. 23:12
 16/19 anonim ***** válasza:

En is most fogok konfirmalni, az en unokatesom is jon, pedig o se reformatus, hanem ortodox(oke, nem ugyanaz, mint az ateista, de ezzel a peldaval tudok szolgalni) es kb lesz*rja hogy hova jon(pedig erett felnott) csak eljon mert nekem ez fontos. Nem azt mondom h ne erdekeljen csak ha kerdezik, mondhatod hogy teged nem erdekel ez a dolog, te ateista vagy es kesz.

Amugy bocsanat, de nem ertem, hogy akkor most az edesanyad sincs tisztaba a vallasi nezeteiddel??

2016. ápr. 19. 09:46
 17/19 A kérdező kommentje:
De, tisztában van vele hogy "nem vagyok hívő" csak nem kifejezettebben akarja elfogadni, és reméli hogy mégis, bár hivatalosan elvileg katolikus kéne legyek, szóval sehogy nem lehetne.
2016. ápr. 20. 00:25
 18/19 anonim ***** válasza:
azért k* kemény, hogy vannak ilyen reformátusok, baptistából még mutatóba 1-2, meg néha az elvileg katolikus szélsőjobbosok szoktak pattogni, de őket még ember nem látta templomban vagy bibliát olvasni, na de reformátusok...
2016. ápr. 20. 00:40
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

mond azt hogy modern gondolkodású ember vagy aki maga határozza meg cselekedeteit és ezekért vállalja a felelősséget ha rosszat ha jót tett és nem mesekönyvekben szereplő isten vs sátán megszállásának tekinti ha ember és azt sem ha embertelen

amúgy kb mint a széllel szemben pisilni annyi esélyed van hogy megértesd egy vallásossal hogy neked nincs vele bajod és elfogadod ilyen butának, ő meg fogadjon el értelmesnek

2016. ápr. 20. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!