Mit válaszoljak ha ezt kérdezik egy?
Az ilyen kérdéseket legjobb rövidre zárni és udvariasan de határozottan megmondani az igazat. Azt is simán meg lehet mondani udvariasan, hogy inkább váltsatok témát, ha esetleg elkezdenék firtatni a dolgot.
De gondolom azért csak ismernek már annyira, hogy nem fognak ezen lovagolni.
Szerintem is nyugodtan elmondhatod, hogy ateista vagy.
Nincs ebben semmi rossz.
A bigottabb réteget pedig lerázhatod úgy, hogy: "majd ha Isten vagy a szentlélek kegyelme megérint". (csak máshogy megfogalmazva).
En is most fogok konfirmalni, az en unokatesom is jon, pedig o se reformatus, hanem ortodox(oke, nem ugyanaz, mint az ateista, de ezzel a peldaval tudok szolgalni) es kb lesz*rja hogy hova jon(pedig erett felnott) csak eljon mert nekem ez fontos. Nem azt mondom h ne erdekeljen csak ha kerdezik, mondhatod hogy teged nem erdekel ez a dolog, te ateista vagy es kesz.
Amugy bocsanat, de nem ertem, hogy akkor most az edesanyad sincs tisztaba a vallasi nezeteiddel??
mond azt hogy modern gondolkodású ember vagy aki maga határozza meg cselekedeteit és ezekért vállalja a felelősséget ha rosszat ha jót tett és nem mesekönyvekben szereplő isten vs sátán megszállásának tekinti ha ember és azt sem ha embertelen
amúgy kb mint a széllel szemben pisilni annyi esélyed van hogy megértesd egy vallásossal hogy neked nincs vele bajod és elfogadod ilyen butának, ő meg fogadjon el értelmesnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!