Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták miért gondolják azt...

Ateisták miért gondolják azt hogy ha jó dolog történik velük, sikeresek valamiben akkor azt csak maguknak köszönhetik, de ha rossz történik, azt kérdezik Isten hol van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Másik érdekes dolog az ateistákkal kapcsolatban hogy sok olyan esete lehet hallani hogy emberek akik nem hisznek Isten létezésében, ha baj van, súlyos betegek, haldokolnak mégis Istenhez imádkoznak.

2015. dec. 2. 11:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%

Akkor ők nem ateisták.

Ateista esetleg a HÍVŐTŐL kérdezheti meg, hol van isten bizonyos helyzetekben, és nem magától.

2015. dec. 2. 11:59
 2/15 anonim ***** válasza:
28%
Azért, mert az ateistákat ugyanúgy az ego uralja, mint az un. hívőket.
2015. dec. 2. 13:02
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

Soha nem kérdezem, hogy hol van isten ilyenkor ha valami baj van. Mert hogy nincs sehol, úgyhogy elég értelmetlen lenne a dolog.

Ha sikeres vagyok, az pedig nem mindig az én eredményem, hiszen ott a szerencse faktor és mások segítsége. Nem mintha ennek bármi köze lenne az ateizmushoz, csak a szokásos sározás részetekről.

Szóval kettőből kettő tévedés.

"Másik érdekes dolog az ateistákkal kapcsolatban hogy sok olyan esete lehet hallani hogy emberek akik nem hisznek Isten létezésében, ha baj van, súlyos betegek, haldokolnak mégis Istenhez imádkoznak."

Igen, ez egy gyakori hazugság, amit a vallásosak terjesztenek. Volt vagy 2 ilyen eset a történelemben, de persze minden egyes ateistáról ezt híresztelik a halála után. Szerény véleményem szerint ez az egyik legundorítóbb dolog amit a keresztények a világ fejlett részén csinálnak.

2015. dec. 2. 14:09
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

A másik szokásos dolog, hogy "zuhanó repülőn nincs ateista".

Ez közönséges hazugság.

Vannak már felvételek zuhanó repülőkről - és bizony az emberek ilyenkor sokféle dolgot csinálnak. A pilóták pl. általában küzdenek az utolsó pillanatig, és nem imádkoznak. Az utasok meg vegyesen. Akad köztük jó pár ateista is (aki az is marad) - és sok olyan is, aki már eleve hívő volt.

2015. dec. 2. 14:12
 5/15 anonim ***** válasza:
1%

Nocsak... csoda történt! Végre egyszer nem ateisták kérdeznek agyament baromságokat a hívőktől, hanem fordítva :)

Kezdenek is berágni rendesen. :D

Na várjatok, majd ha ti is naponta három ilyen kérdést kaptok! XD

2015. dec. 2. 14:16
 6/15 A kérdező kommentje:

"Nocsak... csoda történt! Végre egyszer nem ateisták kérdeznek agyament baromságokat a hívőktől, hanem fordítva :)"

Talán nem így van? Én egy ateistát sem hallottam hogy hálát adna Istennek amiért sikeres vagy jól megy neki, de ha rosszul mennek a dolgok akkor az az első hogy ilyenkor hol van Isten.

2015. dec. 2. 22:15
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

"Én egy ateistát sem hallottam hogy hálát adna Istennek amiért sikeres vagy jól megy neki"

Azért remélem ezen nem lepődtél meg túlságosan.

"de ha rosszul mennek a dolgok akkor az az első hogy ilyenkor hol van Isten."

Ilyet konkrétan nullaszor tapasztaltam.

Szóval nem, nem így van.

2015. dec. 2. 22:26
 8/15 anonim ***** válasza:
"azt kérdezik Isten hol van ilyenkor?" kérdést csak akkor veszem elő,mikor próbálnak meggyőzni a létezéséről,főleg a jóságáról.Egyébként nem élek rossz anyagi körülmények között és ezt csakis MAGAMNAK köszönhetem.
2015. dec. 3. 10:32
 9/15 anonim ***** válasza:

"csakis MAGAMNAK köszönhetem."

Ezen mondjuk lehetne vitatkozni... de a lényeg a következő:

az ateista NEM hisz a felsőbb lények létezésében.

Ezért aztán nem is imádkozik hozzájuk, semmikor. Sem jó, sem rossz dolgoknál.

Persze időnként kanyaríthat ő is egy cifrát - de ez már kultúra, nem hit kérdése.

Jó lenne, ha ezt a hívők végre elfogadnák.

2015. dec. 3. 11:24
 10/15 A kérdező kommentje:

"Egyébként nem élek rossz anyagi körülmények között és ezt csakis MAGAMNAK köszönhetem."

Értem, csak is magadnak :) És ha rosszra fordulnak a dolgok, azt kinek köszönheted? Csak azt ne mond hogy magadnak? :)

2015. dec. 3. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!