Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták miért gondolják azt...

Ateisták miért gondolják azt hogy ha jó dolog történik velük, sikeresek valamiben akkor azt csak maguknak köszönhetik, de ha rossz történik, azt kérdezik Isten hol van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Másik érdekes dolog az ateistákkal kapcsolatban hogy sok olyan esete lehet hallani hogy emberek akik nem hisznek Isten létezésében, ha baj van, súlyos betegek, haldokolnak mégis Istenhez imádkoznak.

2015. dec. 2. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

azért mert itt minden a gyűlöletüket kell alátámassza, mint az antiszemitizmus, egyszer az a baj ,hogy a zsidók mindenhol a felismerhetetlenségig a többségbe olvadnak, máskor, hogy kizárják külvilágot és nem engednek be mást a saját kultúrális közegükbe

ugyan így EGYES ateisták megragadnak minden lehetőséget amivel kötekedhetnek, ez nem ésszerű hanem érzelmi dolog

2015. dec. 3. 16:55
 12/15 anonim ***** válasza:
A jó és a rossz dolgokat is rengeteg faktor befolyásolja, ezek közé véleményem szerint nem tartoznak természetfeletti hatalmak. Más ateistától se halottam még, hogy a rossz dolgok esetén bármelyik istenen kérné számon a dolgot.
2015. dec. 4. 17:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Én egy ideig hittem istenben meg stb. (gyerekkoromban, amíg ugye nagyon befolyásolható az ember), de amióta ateista vagyok, még arra is figyelek, hogy ne csússzon ki a számon az, hogy "ó, istenem" vagy valami ilyen régi beidegződés.
2015. dec. 5. 13:02
 14/15 anonim ***** válasza:
91%
Én ateista vagyok, ültem már zuhanó repülőn. Ha érdekel, arra gondoltam: "b**sszus, most meghalok, pedig még gyerek vagyok, nem hittem, hogy velem ez megtörténhet, anyám káromkodik mellettem." Jó lesz?
2015. dec. 12. 21:49
 15/15 anonim ***** válasza:

A kérdés feleslegesen általánosító. Ateista vagyok és ha kudarcot vallok valamiben, sosem teszem fel az általad vizionált kérdést. Ha a kudarc rajtam múlik, akkor magamat korholom, ha máson, akkor őt és 50 km-es körzetben mindenkit.

Sőt, volt "szerencsém" ott lenni egy rokonom halálos ágyánál. Nem imádkozott. Ez is csak egy felesleges általánosítás volt.

2015. dec. 16. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!