Mi lenne ha megszűnne minden vallás és mindenki ateista lenne?
Nemrég keresgéltem választ arra a kérdésre hogy a nácik miért gyűlölték ennyire a zsidókat. Ebből a videóból megtudható a válasz:
A zsidógyűlölet valódi okai - Anasztázia 16. (videó)
https://www.youtube.com/watch?v=z1_3tJTJ0TY
Nem szükséges végignézni, elmondom a lényeget röviden.
A keresztény vallás azt tanítja hogy add oda mindened, mert a gazdagnak nehéz bejutni a mennyek országába.
A zsidó vallás meg pont az ellenkezőjét tanítja, vagyis azt hogy tiéd minden.
Ez az utóbbi sikeressé teszi a zsidó vallás követőit, komoly állásokat töltenek be. És ez máris gyűlöletet szülhet az olyan vallásúakban akik sikertelenséget tanultak. Ha 100 éve megszűnt volna minden vallás, akkor nem lett volna holokauszt, vagy akár a két világháború is elkerülhető lett volna. Például a holokausztból is látható hogy a vallások léte nem előny hanem hátrány mindenkire nézve. Továbbá ha papok képzése helyett orvosokat és tudósokat képeznénk, akkor kevesebb lenne a beteg. Már nem emlékszem hogy Magyarországon naponta mennyibe kerül az egyházak fenntartása, 100 milliós az összeg és naponta. Képzeljük el mi történne ha ezt az összeget mától az egészségügyre fordítanánk. Valószínű úgy ragyogna minden kórház ahogy a multinacionális cégek pazar gyárai. Miért kínozza magát az emberiség vallásokkal?
# 1: Mi nem tetszik a kérdésben?
Te nem szeretnél egy háborúktól és terrortámadásoktól mentes jobb világban élni?
"A keresztény vallás azt tanítja hogy add oda mindened, mert a gazdagnak nehéz bejutni a mennyek országába.
A zsidó vallás meg pont az ellenkezőjét tanítja, vagyis azt hogy tiéd minden. "
Ez tök érdekes, ugyanis a keresztény vallásnak részei a zsidó vallási tanítások, ugyanis, ha kinyitsz egy keresztény bibliát, az az Ószövetséggel fog kezdődni. Így ez aligha lehet igaz...
Nem mellesleg agilis emberek minden vallásból kerülnek ki bőven. És javítson ki valaki, ha tévednék, de a második világháború zsidóüldözése etnikai alapon folyt, nem vallási alapon. (Hogy értsd a különbséget: Mondjuk a kínai Ming Lee is felveheti a zsidó vallást, de nem lesz zsidó etnikumú, ugyanúgy ahogy a zsidó etnikumú Kohn is lehet buddhista, attól még az etnikuma zsidó marad. Szóval nagyon nem mindegy, hogy a vallás tagjait, vagy az etnikum tagjait üldözték.)
Egyébként nem is tudom, mit fárasztom magam itt értelmes válasszal, ez az egész, amit idefirkantottál úgy hülyeség, ahogy van. Egyébként vallások nélkül is hajszálpontosan ugyanolyan lelkesen öldekelnék egymást az emberek. Arra mindig van ürügy, mindig ki tudnak találni valamit az emberek, amiért egymást gyilkolhatják, efelől ne legyen kétséged.
Na meg, ha nem lennének vallások, más lépne a helyükbe, pl még jobban elszaporodnának az ezós irányzatok és még több követői lennének. Az emberi természethez ez hozzátartozik.
# 4: Vagyis szerinted nem igaz amit fent az idézőjelbe tettél? Azt nem tudom hogy a szóban forgó kétféle bibliában mi szerepel. De azt igen hogy például keresztény hittan órákon nekünk még az hangzott el ami az idézőjelben van. És ezt te is jól tudod hogy a keresztény tanításokban az hangzik el. Továbbá a belinkelt filmen kívül zsidóktól (példul volt főiskolai tanáromtól) is hallottam hogy nekik meg azt tanítják hogy minden az övék. Akkor leírnád hogy szerinted mi nem igaz?
Egy másik, ha az ezotéria lépne a vallások helyébe, tényleg az sem jó, viszont veszélytelen lenne. Az nem kerülne közpénzbe, ha meg valaki felhívja az Ezotévé műsorát az kizárólag a saját baja.
@5: Nem igazán tudom, mit tudok bővebben kifejteni, mint ahogy tettem. A lényeg az, hogy Istennek a zsidókkal köttetett szövetsége, Istennek a zsidóságnak átadott tanításai az Ószövetségben találhatóak és ezen tanítások _részei_ a keresztény vallásnak. Magyarán, amit egy zsidótól megkövetel a vallása, azt megköveteli a keresztényektől is. Maga Jézus is kijelenti ezt, lsd Máté evangéliuma 5.17:
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem."
Magyarán, ha a zsidóktól azt kérné a vallásuk, hogy ugyanmár gazdagodjanak degeszre, akkor a keresztényektől is ezt kérné. Nem mellesleg nem hiszem, hogy kér ilyet. De kérlek, citálj konkrét igehelyet a Tanakhból, ha szerinted a zsidóktól ilyesmit követel a vallásuk.
Az, meg, hogy mi veszélyes, vagy mi nem... tudod, minden a világon. Ahogy írtam, nem kell ahhoz vallás, hogy legyenek háborúk és legyenek terrortámadások. Csak érdekességképpen:
és
Mint látszik, a teljes amerikai kontinensen, illetve Európában igen kicsi a vallásos indíttatású terrortámadásoknak az aránya a teljes terrorizmushoz mérten. Ha visszahaladnánk az időben pár évtizedet, ugyanezt látnánk. Ugyanígy, a modern háborúk igen kis része vallási háború.
És akkor olyasmiről még nem beszéltünk, hogy a vallások léte az emberi természetből következik. Mivel az ember olyan, amilyen _nem lehetséges_ hogy vallások ne alakuljanak ki, és ne higgyenek nagyobb embercsoportok mindenféle istenekben. Szóval mégcsak nem is lehetséges az, amiről beszélünk.
"Mi nem tetszik a kérdésben?"
Csak az, hogy ennél már egy ötödikesnek is többet kell tudnia töriből, mint amit hosszasan fejtegettél. Még a kérdezéshez is ész kell. De még a trollkodáshoz is :P
"De kérlek, citálj konkrét igehelyet a Tanakhból, ha szerinted a zsidóktól ilyesmit követel a vallásuk."
Egyet értek hogy egy link vagy ide rakott szkennel oldal lenne a bizonyíték. De hogy lehet az hogy 3 egymástól független forrás is ezt állította:
1. A kérdésben belinkelt videó vége felé.
2. Egy volt főiskolai zsidó tanárom is ezt mondta.
3. Egy társasházi zsidó közös képviselő is ezt állította.
De kíváncsivá tettél és megkérem az említett két személyek közül egyiket hogy mutassák meg a bibliájukban azt a részt és ha meglesz ígérem ide fogom szkennelni.
Mutatok neked nem 3, hanem 300 forrást arra nézve, hogy
1, chemtrailekkel mérgeznek minket
2, az oltásoktól mindmeghalunk
3, a homeopátia használ
4, mindenféle rezgést átad minden mindenneki, és még a gondolataink is befolyásolnak mindenféle rezgésszámot
5, Ben Affleck a legjobb Batman, aki valaha feltűnt a mozivásznon
pedig egyik sem igaz. Szóval max konkrét igehely tudna meggyőzni :)
Szervusz.
Egy kicsit Te is ismeret hiányban szenvedsz.
Ugyan is Jézus, és a Bibliában más helyeken a Teremtő nem tanította, vagy íratta le azt, hogy szó szerint, hogy add oda mindenedet.
(1Timóteusz 5:18) . . .„Méltó a munkás a bérére.. . .
(Prédikátor 2:24) 24 Nincs jobb az embernek, mint hogy egyen, igyon és élvezze az ő lelke a fáradságos munkájából fakadó jót. Láttam én azt is, hogy ez az igaz Isten kezéből van.
(Prédikátor 8:15) . . .mert az embernek nincs jobb attól a nap alatt, mint hogy egyen, igyon, örvendezzen, és ez kísérje őt fáradságos munkájában életének napjain, amelyeket az igaz Isten adott neki a nap alatt.
Hogy az Izraeliták, valamikor választott népe voltak Istennek, az nem azt jelentette, hogy másokat a Teremtő semmibe vesz mint ember, mert nem Izraelita,
az Isten által hozott erkölcsi törvények mindenkire vonatkoznak, nemzeti hovatartozás nélkül.
Hogy ezeket nem tartják be némelyek, az emberi mulasztás, és Isten törvénye elleni tanítás.
Persze hamarosan bekövetkezik az általad felvetett dolog, a vallásokat, maguk a politikai hatalmak fogják megszüntetni, ez is Része Isten egyik próféciájának.
A háborúk pedig nem csak ezek miatt volt, hanem az Ördög földre vettetésének következménye, az utolsó napok elkezdődtek, az emberi uralmak rendszerének hamarosan vége lesz.
Abban viszont igazad van, hogy a vallások a maguk kiforgatott módján való hatalomra jutásuk miatt is történtek ezek,
Ugyan is Jézus soha nem mondta, hogy a keresztény népe hatalommal fog bírni, mert arra hívta fel a követői figyelmét, hogy inkább sértettjei lesznek a világnak, mint 'uralkodói'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!