Valláskritika irodalom?
Szerintetek mik azok a művek,szerzők (ismertek,kevésbé ismertek,),melyeket érdemes elolvasni egy tárgyilagos,tényszerű,objektív szemlélet kialakításához.Filozófiától az alkalmazott tudományokig bármi érdekel.Ha nincs link,elég akár a címszó is,ami által keresni lehet.Tudom rengeteg szatíra van,de az is jöhet.:)
Csakis a nép (és saját magam) okulására...
""tárgyilagos, tényszerű, objektív" szemléletnek mi köze van a valláskritikához".
Szerintem sok köze van hozzá,nem véletlen került a kérdés ebbe a kategóriába.
Azt készséggel elhiszem, hogy szerinted van köze hozzá, de én nem látok összefüggést. Elmagyaráznád?
Tudom, hogy én vagyok a hülye, de sajnos nem tudom értelmezni a kérdésedet, pedig szívesen válaszolnék. :)
Mindenképp ajánlom, Az öt világvallást. H. von Glasenapp
Ezért kérdeztem, hogy nem az összehasonlító vallástudományra gondoltál-e. Mert hogy a Glasenapp az pontosan az. Nem valláskritika.
De ebben a műfajban Mircea Eliade: Vallási hiedelmek és eszmék története c. művét ajánlanám inkább.
Egyrészt átfogóbb képet ad és részletesebb, másrészt pedig Glasenappnál van egy-két tárgyi tévedés is, amibe nem jó beleszaladni, ha az embernek nincsenek előzetes ismeretei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!