Erről mi a véleménye a Krisztust követő római katolikusoknak? /Vagy bárkinek? /
„Karlheinz Deschner, az eredetileg katolikus szerző, egy egész életet áldozott arra, hogy hat kötetben megírja ezt a „krimit”. Művében a bűntettek minden elképzelhető formájáról olvashatunk, amelyeket az egyház a külpolitika, a kereskedelem, a pénzügy és az oktatáspolitika területén elkövetett, a tudatlanság és a babonák terjesztéséről, valamint a szexuális erkölcs, a házasságjog és a bűntetőjog gátlástalan kihasználásáról. És mindez oldalak százait tölti meg.” (Hans Küng: A katolikus egyház, Európa kiadó, Budapest, 2005., 16. old)
Ha ennek csak a fele igaz, és egy katolikus mégis jól érzi magát egy ilyen választott közösségben, akkor hogyan követheti a Krisztust? Az érdekel, hogy hogyan érezheti magát jól valaki egy ilyen bűnszövetkezetben, amiről a szerző tárgyilagos képet ad könyvében?
„Most az magyarázza el valaki, hogy a bocsánatkérés utólag min változtat, ha egyszer valakit megkárosítottam, valakit megbecstelenítettem, valakit félrevezettem, valakit kifosztottam, valakit megkínoztam, valakit brutálisan megöltem?!”
És mégis kit kellene elő venni évszázadokkal korábbi bűnöket számon kérni? A magyarok is követtek el sok szörnyűséget a történelem során, akkor te hogy vallhatod mégis magyarnak magad, hogy vállalhatsz velük közösséget?
ezaz, a kollektív bűnösség elvét hanyagoljuk már, plána ha valaki beismer, bocsánatot kér és elhatárolódik a jogi elődjeitől, tehát nem ő kér utólag bocsánatot a saját tetteiért, hanem a egy ártatlan ember az ő közösségébe tartozó valaki másnak a tette miatt
vagy akkor ilyen alapon Merkel=Hitler?
És azt tudtad, drága kérdező, hogy egyedül a katolikus egyház legitim, mert egyedül azt alapította Jézus, a többi pedig csak másolat?
„Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt!”
Több észrevételem is felmerült a válaszokkal kapcsolatban:
„Sajnos ma is vannak bűnei az egyháznak, például van olyan pap, aki gyerekeket molesztál, nem tartja be a gyónási titkot, stb. De, amit ők tesznek, pont szembemegy a tanítással. „
A kérdés továbbra is fennáll, ha ennek csak a fele igaz, és egy katolikus mégis jól érzi magát egy ilyen választott közösségben, akkor hogyan követheti a Krisztust? Az érdekel, hogy hogyan érezheti magát jól valaki egy ilyen helyen, ahol a vezetőségben ilyen dolgok fordulnak elő. És egy fontos, újabb szempont, ha nem a legfontosabb: A hívőnek meg van engedve, hogy úgy kezelje az ilyen dolgokat, ahogy akarja, a saját egyéni ízlése szerint, vagy van neki egy isteni mércéje, az Isten írott kijelentése, amire is állandóan hivatkozik az egyházi vezetőség, amikor magát legitimizálja a világ előtt, más felekezeteket meg leszektáz és leminősít. /Régen ezt tűzzel-vassal csinálta, ma szóban teszi./?!
„még sem gondolom hogy akkor minden ateista nyakig véres lenne, vagy ezekkel kéne azonosítani”
Gondolom nyugaton van klubjuk a homoszexuálisoknak /M-on nincs/, ha valaki nem az, akkor is belép a klubba és rendszeresen ott van velük és ott jól érzi magát, míg van felesége és gyereke? Most nem általában beszélünk, hanem kifejezetten egy vallási csoportról.
„A magyarok is követtek el sok szörnyűséget a történelem során, akkor te hogy vallhatod mégis magyarnak magad, hogy vállalhatsz velük közösséget? „
Most nem általában beszélünk, hanem kifejezetten egy vallási csoportról. A magyarságomból kilépni nem tudok, pénzem sincs máshol letelepedni, de ha volna, megtenném! Amiket a magyarok is csináltak a történelemben, sok mindennel abszolút nem értek egyet, mint pl. Papp Lajos szívsebész, aki szerint ma a politika nem az igazság alapján múködik M-on, van erről fent egy Youtub videó felvétel az interneten. Az érintettek meghallgatták és egy röpke mosollyal elintézték a dolgot. Viszont az átlagembernek van lehetősége egy politikai párttól, egy egyháztól, az egész politikától magát távol tartania. Kilépek a pártból, az egyházból, ateista leszek, muszlim leszek, krisna hívő leszek, stb. Nem kötelező egy olyan közösséghez tartozni, amely szembe megy az én erkölcsi elkötelezettségemmel, különösen ha nekem azt meg is szabja – nem az emberi vélemény ezernyi formája, hanem Krisztus, akit követni szándékozom. Alapvető dolgokban határozza meg a krisztusi tanítás, hogy mit mihez mérjek, nekem és a r. katolikusoknak és minden hívőnek. Aki ateista, annak a saját érzésvilága, a tarka-barka. De egy kereszténynek nem lehet tarka-barka, ha komolyan követi Krisztust. Egy egyháznak meg különösen nem, ha komolyan követi a Krisztust. A Bibliában van szó hamis Krisztusokról is, és hamis követőiről, ez pedig mindjárt más alapot ad annak, hogy hová kell tartoznia egy őszinte hívő kereszténynek.
„Ha az apám gyilkolt már, akkor a feleségemtől megkérdezed hogyan jöhetett hozzám? Külön ember vagyok, netán bocsánatot kérjek a nevében? „
Nyilván nem vagy vele egy szellemi közösségben, abban, ahol a gyilkolást elintézik pár szimpla magyarázattal.
„tehát nem ő kér utólag bocsánatot a saját tetteiért, hanem a egy ártatlan ember az ő közösségébe tartozó valaki másnak a tette miatt.”
Jézus bocsánatot kért Az Atyjától, a nép bűne miatt, de a nép nem követte Krisztust és learatta a bűnei büntetését.
„66-ban tört ki a nagy zsidó lázadás Caesareában és Alexandriában egyszerre, amely körülmény kétségkívül előzetes szervezésre mutat. Titus az alexandriai zsidók leverését Tiberius Sándor fővezérre bízta, aki egyébként zsidó vala. Ez a nagy zsidó fölkelés folytatódott abban a háborúban, amelyet Josephus Flavius „zsidó háború”-nak nevez s amelyben Jeruzsálem Krisztus után 70-ben végleg elpusztult. Ebben a háborúban több mint egymillió zsidó veszett el s 900 000 került Titus fogságába. Ezek közül a „mutatósabbakat” diadalmenetben hurcolta magával, míg az alját Fronto barátja által rabszolgákul eladatta."
Az mégis hogy lehet, hogy a keresztények túlélték ezt a mészárlást? Ha annak csak a fele igaz, amely bűnöket a zsidók elkövettek Isten ellen, és egy keresztény mégis jól érezte magát egy ilyen választott közösségben, /mivel a zsidó nép tagja volt/ akkor hogyan követhette a Krisztust, aki felszólította a követőit, hogy hagyják el a várost? Na és a keresztényeknek arra nincs felszólításuk, hogy a hamis vallási /egyéb/ közösségeket hagyják el?
Az érdekel, hogy hogyan érezheti magát jól valaki ott, ahol pl. eltussolják a szexuális és egyéb visszaéléseket? Ez az alapkérdésem még mindig. Na és az, egy bocsánatkérés mire elegendő? Ráadásul egy emberé (r.k. vezetőé/ sokak bűneiért, amiben /a bocsánatkérésben/ meg sokan /egyháztagok/ nem is osztoznak mind a mai napig?
# 15
"És azt tudtad, drága kérdező, hogy egyedül a katolikus egyház legitim, mert egyedül azt alapította Jézus, a többi pedig csak másolat?"
Ez ebben a formában nem igaz. Tény, hogy Jézus Krisztus egyetlen egyházat alapított, de a katolikus egyház úgy született meg 1054-ben, hogy Róma szakított a keleti keresztény egyházakkal, és kilépett a Pentarchiából.
"A kérdés továbbra is fennáll, ha ennek csak a fele igaz, és egy katolikus mégis jól érzi magát egy ilyen választott közösségben, akkor hogyan követheti a Krisztust? Az érdekel, hogy hogyan érezheti magát jól valaki egy ilyen helyen, ahol a vezetőségben ilyen dolgok fordulnak elő. És egy fontos, újabb szempont, ha nem a legfontosabb: A hívőnek meg van engedve, hogy úgy kezelje az ilyen dolgokat, ahogy akarja, a saját egyéni ízlése szerint, vagy van neki egy isteni mércéje, az Isten írott kijelentése, amire is állandóan hivatkozik az egyházi vezetőség, amikor magát legitimizálja a világ előtt, más felekezeteket meg leszektáz és leminősít. /Régen ezt tűzzel-vassal csinálta, ma szóban teszi./?! "
Mint mondtam, amit ők tesznek, az szembemegy a keresztény tanítással, az erkölccsel, a Bibliával, a pápa szavával, egyszóval mindennel. Az a pap, aki ilyen dolgokat tesz, nem keresztény, nem katolikus.
Ha te csatlakozol egy klubhoz (pl. lovas klub, sportcsapat, stb.), ahol jól érzed magad, mindenki kedves, erkölcsileg is rendben, de van egy vagy két ember, akik inkább csak rombolják a közösséget, akkor mit tennél? Otthagynád a klubot pár ember miatt, vagy inkább szólnál a vezetőnek, hogy azokat a valakik bontják a rendet? Mert a klub/csapat/bármilyen közösség alapjában jó, te egyet is értesz mindennel, amit ott mondanak (pl. elfogadod a szabályzatot/házirendet). Azt a pár embert nem te választottad.
Én egyházat, vallást választottam, nem személyeket. Ahhoz nekem mi közöm, hogy az ország másik végében "Kiss Pista" plébános mit tesz? Még sosem találkoztam vele, nem ismerem. Ha valamit tett, és ez kiderült, akkor már folyik ellene az eljárás, és eltiltják a papi munkától. Ha katolikus vagyok, akkor nem "Kiss Pistával" értek egyet, hanem azzal, amit a Biblia, a lelkiismeretem és az Egyház mond - ezek pedig egybeesnek.
Ha a középkorban inkvizíció volt, azok az emberek nem igazi katolikusok voltak, hiszen szembementek a szeretet parancsával, valahogy "elfelejtették" azt, hogy Isten végtelenül irgalmas. A katolikus egyház nem tagadja, hogy voltak ilyen dolgok, de nem is azonosul vele. Manapság melyik szomszédodat vitték el az inkvizítorok és égették máglyán? Az Egyház nem az inkvizítor egyház, hanem a többször is megújult Egyház.
A második kérdésedre: az ilyen papokat az Egyház is, és én is bűnösnek tartom. Én is érzem, hogy rossz az, amit tesznek, és az Egyház is tudja. Itt nincs ütközés. (Erről már feljebb is írtam.)
„Én egyházat, vallást választottam, nem személyeket. Ahhoz nekem mi közöm, hogy az ország másik végében "Kiss Pista" plébános mit tesz? Még sosem találkoztam vele, nem ismerem. Ha valamit tett, és ez kiderült, akkor már folyik ellene az eljárás, és eltiltják a papi munkától. Ha katolikus vagyok, akkor nem "Kiss Pistával" értek egyet, hanem azzal, amit a Biblia, a lelkiismeretem és az Egyház mond - ezek pedig egybeesnek. „
Ismered a katolikus egyház történelmét? Hogy a pápák a világ politikai urai voltak, hogy országokat igáztak le, hogy a világgal /fasiszta diktátorokkal, Mussolini, Hitler/ barátkoztak, hogy maguknak jólétet teremtsenek? Hogy 8 évszázadon át szisztematikusan fönntartották az inkvizició gyilkos, sátáni gépezetét, amire azt mondták, hogy szent?! És senki nem közösítette ki ezeket az istenkáromlókat. Vajon kik követtek el Isten nevében emberiség elleni bűntetteket? Amíg 66-szor imádkozol Szűzmáriához, ezek nem jutnak az eszedbe? Na és ki imádkozott az Újszövetségben Máriához, amely nem maradt örökre szűz, hiszen József később megismerte, és Jézusnak testvérei voltak.
„Ha valamit tett, és ez kiderült, akkor már folyik ellene az eljárás, és eltiltják a papi munkától.”
Miről beszélsz? Nem eltiltják, hanem áthelyezik. Sok anya, akinek a gyerekét a katolikus papok megrontották, kilépett az egyházból. Neked csak akkor van az ilyesmihez közöd, ha a tiedet rontják meg?
„amit a Biblia, a lelkiismeretem és az Egyház mond - ezek pedig egybeesnek. „"
Teljes tévedésben vagy! A katolicizmus szerint a r.k. egyházat Krisztus alapította, így áll fenn napjainkig. A Biblia szerint az apostolok halála után hitehagyás következett be és a búza meg a konkoly együtt nő az aratásig, csak akkor lesz szétválasztva. A rk.. szerint ők képviselték mindig a búzát, mindenki más konkoly. Hazudik. Ha csak a végén van a szétválasztás, ők nem választhatták szét intézményesen már a kezdeteknél!
Krisztus gyülekezetének nincsen egyszemélyes vezetője, a 12 apostol mond egyenrangú volt. Péternek nincs utódja, különösen nem egy átlaghívő, Linusz. Jánosnak apostolnak inkább kellett volna továbbvinnie a péteri trónt, csakhogy Péternek nem volt trónja!
Az egyházad buzdít, hogy emberekhez imádkozzál /!/, ami teljesen szentírás ellenes. Istenhez imádkozunk Jézus közbenjárása által. Nincsen csecsemőkeresztelés a Bibliában, előbb tanítvánnyá kell tenni azt, akit vízzel alámerítenek, mint János is Jézust.
Soroljam a katolikus hamis tanításokat? Mi egyezik benne a Bibliával? Semmi. Aki egy parancsot megront, mindet megrontja. Jakab levele:
„Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös. Mert aki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél.” (2:10-11)
És neked ki tanította, hogy Máriához imádkozhatsz: Jézus mit mondott?
„Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;” (Máté 6:9)
Ha ebben engedetlen vagy, mindenben az vagy! Márpedig minden r.k. engedetlen, mivel Máriához imádkoznak, amire az egyházuk buzdítja őket.
Te is csak magyarázod itt a r.l. romlott bizonyítványt, mert jól érzed magad ebben a szentségtelen fertőben. Mert nem egy-két tévelygőről van szó, hanem a teljes kollektív vezetésről és történelmi méretekben.
Ha mondjuk Braziliában egy embert a r.k. egyház halálra ítél és megsüti forró olajban, ahhoz neked itt M-on semmi közöd. Mondod te. Mert langyos vagy és nem Krisztus vezet. Az olasz Algiérit a pápaság olajban sütötte meg. Ami persze téged nem érint. Csak ha mondjuk a te gyereked az Algiéri. Akkor is csak érzelmi alapon. Mert nem állsz a Biblia talaján, de mondod, hogy mégis. De a valóságban messze vagytok tőle!
Romlott fa nem terem jó gyümölcsöt, jó fa pedig nem terem romlott gyümölcsöt. Szerinted a rossz gyümölcsöt termő ágaknak egymáshoz nincsen közük. /?/ A k e. szerint bár rossz gyümölcsöt teremtek, mégis jó fa ők. Mivel hazudnak, ki lesznek vágva.
„ Minden plánta, amelyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik.”
Ha azt állítod, hogy a katolicizmus Isten plántálása, akkor méltó vagy a jutalmadra. (2Thessalonika 2:12/
Kedves Kérdező!
Én nem a pap miatt és a többi hívő miatt járok /katolikus/ templomba, hanem Jézus miatt, aki a megtestesült Ige!
A papoknak adatott hatalom arra, hogy a szentmisében az
ostya átváltozzon Krisztus valóságos testévé!
Ha egy pap bűnben él, akkor is!
A papok is emberek, imádkozom értük,mert én sem vagyok tökéletes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!