Hogy tudok római katolikusról orosz ortodox vallásra áttérni?
Eldöntöd, hogy melyik egyházközséghez szeretnél tartozni, azaz melyik templom van közelebb. Jelenkezel a papnál és elmondod a szándékodat.Kapsz oktatást, először könyvként, aztán az alapján szóban.Jársz szorgalmasan liturgiára. Ha nem vagy megbérmálva, akkor az áttérési szertartás bérmálnak is.
Egy exkatolikus ortodox
Ebben az esetben nem bérmálnak.
#5: Csak néhány kérdés:
1. Honnan tudod, hogy a szüleivel él? Egy idősebb testvérem is 22 évesen, egyetem vége felé kezdte el keresni az igaz utat, mert nem találta a helyét.
2. "ha nem tudsz megfelelni a tíz parancsolatnak és másik vallást keresel, akkor önmagadba keresd a hibát és nem a vallásod a rossz." Mikor mondta, hogy nem tud megfelelni? Illetőleg, sajnos nincs ezen a téren nagy tapasztalatom, de mint a katolikushoz hasonlóan keresztény vallás, nem fontos az ortodoxban is a tízparancsolat?
3. "A katolikus hit az igaz hit" Ezt igazán hálás lennék, ha kifejtenéd, alátámasztanád bizonyítékokkal. És kérlek, ne a Bibliát említsd, mert akkor én is állíthatom azt, hogy a Korán az a könyv, ami szerint élni kell, vagy a Talmud, vagy bármi más.
Az ortodox katolikus is katolikus,
a görög katolikus is katolikus,
a római katolikus is katolikus!
.
"...tíz parancsolatnak..."
Ez a katolikusoknál tuladonnév, helyesen: Tízparancsolat!
.
A moszlimok szerint az ő vallásuk az igaz hit, ezért is igazhitűek!
.
A kérdésre: már megkaptad a választ.
Szerintem azért, ha eddig gyakoroltad vallásod, etikusnak tartom a mostani papodnak is bejelenteni ha nem is áttérési szádékod, de a végén magát a tényt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!