Miért értelmesebb istenben hinni, mint a spagetti szörnyben?
Milyen bizonyítékokat és indokokat lehet felsorakoztatni isten mellett, amik a spagetti szörnyre nem érvényesek?
Ha spagetti szörny egyházat alapítok akkor nekem is járnia kellene állami támogatásnak az adófizetők pénzéből?
Ha a spagetti szörny azt üzeni a szent könyvén keresztül, hogy szeressük egymást, az legitimálja a vallást?
"Azt kértem mutass még egy olyan könyvet, mint a Biblia!"
Aveszta
Védák
Páli Kánon
Dianetika
Bhagavad Gíta
Korán
... stb.
"és még is teljesen egységes, nincs benne ellentmondás"
Ugh ezt bár ne írtad volna. Nem nagyon foglalkozol valláskritikával igaz-e? Már kismillióan szedték ízekre a bibliát az ellentmondásai miatt. Szinte csak ellentmondásokat tartalmaz! :D Ajánlom DarkMatter2525 youtube csatornáját ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/user/DarkMatter2525/videos
Konkrét bizonyíték meg egyik istenre sincs, a tömegpszichózis jelensége pedig jól ismert így a "sokan megírták" az nem fogadható el bizonyítékként. Innen ajánlom a Biblical Creationism részt:
... itt a felvetéseiddel kapcsolatban is külön-külön írásokat találsz.
Istvan35
Igaz, azt nem tudom pontosan hogyan is értetted hogy nincs még egy olyan mű mint a Biblia.
Én linkeltem az eposzt, a hindu szentírással(Bhagavad-gíta) benne, bár az eposz így egészként nézve kb olyan mint ha a Bibliánál néznénk az ó és újszövetséget.
És igen terjedelmes hosszabb mint a Biblia, hosszabb bármely műnél. Persze ha úgy értetted az egészet hogy más nem áll 73 könyvből szerkezetileg, csak a Biblia, akkor igazad van.
Ahogy a Koránhoz sincs hozzá hasonló ebből kiindulva. Akár méltán nevezhetjük isteni ihletésűnek.
Demokrácia van, olyan vallást alapíthatsz amilyen neked tetszik. Az állami támogatás is jár ha kellően sok embert meg tudsz nyerni a spagetti szörny ügyének. 2/3-os többség esetén még az alkotmányba is bekerülhet spagetti szörny neve.
Ha azonban sok-sok idő elteltével a spagetti szörny hívei nem szaporodnak számottevően, az valahol azt is jelentheti, hogy a spagetti szörny nem nagyon szolgálja az emberiség testi-lelki igényeit.
"Ha azonban sok-sok idő elteltével a spagetti szörny hívei nem szaporodnak számottevően, az valahol azt is jelentheti, hogy a spagetti szörny nem nagyon szolgálja az emberiség testi-lelki igényeit."
A vallási háborúk emberiség testi-lelki igényeiért vannak?
@ A vallási háborúk emberiség testi-lelki igényeiért vannak?
Miért a technikai vívmányok, amelyeket a háborúkban alkalmaznak, azok hogyan szolgálják? A technika szolgálhatja az emberiség javát és kárát egyaránt, ahogy a vallások is. Nem minden vallás egyformán hasznos, ahogy a technikai vívmányok sem.
Kérdező, a felsorolt könyvek egyike sem felel meg még annak a néhány kritériumnak sem, amiket korábban felsoroltam, még távolról sem! Ki gondolná, hogy egy magadfajta "felvilágosult" ateistának is lehetnek szövegértési gondjai...
"Ugh ezt bár ne írtad volna. Nem nagyon foglalkozol valláskritikával igaz-e?"
Igaz, legalábbis nem sűrűn.
"Már kismillióan szedték ízekre a bibliát az ellentmondásai miatt. Szinte csak ellentmondásokat tartalmaz!"
Hát persze.. Sátán folyton ellentmond benne Istennek, Jézus is sokszor a farizeisoknak stb.. Ilyenekre gondolsz? Az ajánlott YouTube-os csatornáddal most nincs kedvem foglalkozni. Ha cáfolni szeretnél, akkor írj ki ide néhány példát.
"Konkrét bizonyíték meg egyik istenre sincs, a tömegpszichózis jelensége pedig jól ismert így a "sokan megírták" az nem fogadható el bizonyítékként."
Nem tudom, hogy jön ide a tömegpszichózis, de a Biblia csak halottfeltámasztásból tartalmaz kilencet, de rengeteg különböző csodáról beszámol még, pl. bénák, vakok, leprások stb. meggyógyulásáról, ami egy szempillantás alatt megtörténik Isten szellemének köszönhetően.
szp72, a kérdésednél folytatott viánkkal kapcsolatban az érveidre nem rég reagáltam: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Ha van kedved, folytathatjuk :)
"Ha Istent egy különálló személynek gondolunk 29"
És miért ? Miért gondoljuk különálló személynek?
Esse est Deus. Lét - mondták már a skolasztikusok. Ma már meg lehetne érteni ezt.
38, Szerintem félrenézted a dolgot.
A kérdező kérdése ez volt: "Milyen bizonyítékokat és indokokat lehet felsorakoztatni isten mellett, amik a spagetti szörnyre nem érvényesek?"
Erre írtam hogy amennyiben Istenre személyként tekintesz, úgy semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!