Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A "Noé Bárkája" szerintetek...

A "Noé Bárkája" szerintetek is csak egy fikció?

Figyelt kérdés
Én szinte teljesen kizárnám, hogy olyasmi megtörténhetett volna, hogy 5000m-ig (az Ararát hegy) magasságáig elért volna a szökőár... és hogy tudtak a világ minden pontjáról állatokat beszerezni, mikor sok hely még ismeretlen volt akkor?
2015. okt. 11. 15:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Ez hamis érvelés! A számítógép fizikai megfogható kísérletek százezreinek az eredménye. A kormeghatározás fikciók sorozata, index eredmények nélkül. Ez az egyik hamisság ebben a számítógépes párhuzamban, a másik az, hogy ha nekem az egyik állításom, vagy cselekedetem igaz, nem teszi igazzá az összes többit. A tudomány szó egy gyűjtőfogalom. De a gyűjtőfogalom alatt lévő töredéknyi jótétemény, sajnos sok fanatikus szemében hitelessé tesz ezernyi hiteltelen állítást is tudomány felkiáltással.
2015. okt. 15. 12:11
 22/34 anonim ***** válasza:

"A kormeghatározás fikciók sorozata"

Hogyne, persze.

Fizikai kísérletek, az izotópok bomlásáról, a kőzetek mozgásáról, viselkedéséről, stb. stb.

Fikciók.

Az ilyeneket tényleg el kellene tiltani a modern technikától.

De persze az isten léte az továbbra is 100% bizonyosságú, nem?

2015. okt. 15. 12:14
 23/34 anonim ***** válasza:
61%

"Fizikai kísérletek, az izotópok bomlásáról, a kőzetek mozgásáról, viselkedéséről, stb. stb.

Fikciók. "

Így van! Pillanatnyi értékeket vetítenek ki évszázadokra, évmilliókra. Axiómákkal fűszerezve, feltételezve változatlan környezeti hatásokat, stb. Nem véletlen több eredmény egyetlen minta alapján, és nem véletlen egyetlen élőlény különböző testrészeinek különböző eredményei sem. Számomra Isten léte 100%, így van, ahogy számodra is 100% egy elolvasott tudomány címszó alatt lévő emberi írás is. Ha elolvasod az Élet és Tudomány folyóiratot, amibe Te vakon bízol. Én elolvasom a Bibliát, amiben vakon bízom. Te azt mondod, először volt a por, ami felrobbant, én azt mondom, hogy először volt Isten, aki megteremtett mindent. Mindkettő hit. De ne mondd azt, hogy az egyik tudomány, a másik vallás. Mindkettő vallás.

2015. okt. 15. 12:55
 24/34 anonim ***** válasza:
Aki meg azt állítja, hogy izotóp vizsgálatok adják az élőlények kormeghatározását, az nem nagyon tud semmit sem a kormeghatározásról.
2015. okt. 15. 12:56
 25/34 anonim ***** válasza:
36%

"Mindkettő vallás."

Azt te csak szeretnéd - vagy tényleg ennyire nem érted a dolgokat.

Az egyik bizonyított - a másik mögött egyetlen bizonyíték sincs, csak a hit, és még ráadásul esély sincs a bizonyításra.

Ez az óriási különbség a tudomány és a vallás között.

Persze egy hívő igencsak szeretné, ha a tudomány is olyan lenne, mint egy vallás - mert ezzel pont a lényegét semmisítené meg, és ezután a hazai terepen már könnyedén elbánna vele.

Nem fog működni, és szerencsére egyre kevesebb ostoba, valláskárosult ember lesz a Földön.

Hacsak nem jön valami nagy visszarendeződés, de akkor meg az Isten legyen irgalmas hozzánk.

2015. okt. 15. 13:45
 26/34 anonim ***** válasza:

"Nem fog működni, és szerencsére egyre kevesebb ostoba, valláskárosult ember lesz a Földön.

Hacsak nem jön valami nagy visszarendeződés, de akkor meg az Isten legyen irgalmas hozzánk."

:) Visszacsatolás. :D

Ez majdnem olyan, mint amikor az ateista ember folytan emlegeti, hogy univerzum. Uni Verse... Egy mondat... Gyönyörű, és nagyon szeretem. :)

2015. okt. 15. 13:54
 27/34 anonim ***** válasza:
53%

Ezzel mi a gond?

Az univerzum mindenséget jelent... valaha azt hitték, hogy ezen kívül nem létezik semmi.

De valaha azt is hitték, hogy a világ 99%-a a Föld, és ezen kívül csak jelentéktelen anyagi tömegek vannak, úgy mint a Nap, a Hold és a csillagok... mind apró kis mütyür.

És akkor mi van?

Ma már ennél jobban ismerjük a valóságot.

Az meg, hogy kinek a nevét (amit amúgy nem is ismerünk) emlegetem, ha belerúgok az asztal sarkába, az inkább kultúrafüggő. Az illető is jobban jár ilyenkor, ha inkább nem is létezik.

2015. okt. 15. 14:16
 28/34 anonim ***** válasza:

"Itt ez szerepel: גֹּפֶר (góp̄er) aminek a jelentése ciprus."

Hol van ma ilyen fa?

Hol találtak a régészek ilyen erdőket megkövesedve?

Sehol.

Tudod, az a gond, hogy egy ekkora építménynek sok mindent ki kellene bírnia. A fa - BÁRMILYEN fa - úgy mállna szét ilyen nagyságban, mint a papír.

Erre mondják a hívők, hogy ez egy különleges fa volt, ami 100-szor szilárdabb az acélnál.

De akkor hogyan munkálta meg Noé? Mivel? Lézerrel?

És miért nem maradt fenn? Minden ilyen fa gyakorlatilag örökké fennmaradna. A bárka is. És nem megkövesedve, hanem eredeti formában!

"100 év elegendő 100 fajta kutya kitenyésztésére."

Arra még csak-csak (ha már van kutyád, ami már nem farkas) - de a jelenleg a Földön élő sok milliárd faj kitenyésztésére már nem!

Tudod, a fizika és a biológia érdekes dolog. Nem ártana, ha az alapművelség része lenne minálunk is.

2015. okt. 15. 21:42
 29/34 _Harry Potter_ ***** válasza:
67%

"Ha elolvasod az Élet és Tudomány folyóiratot, amibe Te vakon bízol. Én elolvasom a Bibliát, amiben vakon bízom. Te azt mondod, először volt a por, ami felrobbant, én azt mondom, hogy először volt Isten, aki megteremtett mindent. Mindkettő hit. De ne mondd azt, hogy az egyik tudomány, a másik vallás. Mindkettő vallás."

Ember, ha te most teljesen komolyan gondoltad, amit fentebb írtál, akkor azzal azt bizonyítottad, hogy extrém hülye felfogásod van, és ezzel most nagyon szépen fejeztem ki magam. Világosan látszik, hogy lövésed sincs a vallás és a tudomány, a vakhit és a bizonyíték fogalmak definiálását illetően. Sőt rendkívül naiv, és butaság amiket itt összehordasz, értelmetlen maszlag, amit már a korai kereszténységben sem csipáztak volna. Ha ismernéd az ókori keresztény egyház irodalmát, akkor tudhatnád, hogy az apostolok utódaiként működő püspökök és atyák sose hirdettek vakhitet. Épp ellenkezőleg, apologetikus műveket alkottak. Ez igaz valamelyest a középkorra is, Pascal - megkérdőjelezhető - de összességében elég jó érveket hoz a kereszténység mellett. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok keresztény. A Biblia meg... 8 ószövetségi kánon létezik a világon. Az, hogy te abból az egyiket elfogadod hozzácsapva a 27 könyvből álló Újszövetséget (amit a 4. században zárt le az Egyház) és neked az "A Biblia", attól még egy etióp ortodoxnak, akik kanonizálták Énok könyvét is, vagy egy katolikusnak, aki az alexandriai kánont követi, az Ősegyház nyomán még csak egy szelektált válogatásgyűjtemény lesz, nem pedig "A Biblia". Arról nem is beszélve, hogy a fundik mai Szentíráskezelése merő eretnekség az Óegyház mérlegén.

Nagyon buta ember vagy, ahelyett, hogy tanítani akarnál, inkább tanulj. Borzalmasan nagy hiányosságaid vannak, és magad mellett a kereszténységet is égeted. Normális kereszténytől ilyen satnya "érveket" még sosem hallottam.

2015. okt. 15. 22:51
 30/34 anonim ***** válasza:

"akkor tudhatnád, hogy az apostolok utódaiként működő püspökök és atyák sose hirdettek vakhitet."

Ha ismernéd a kereszténységet, akkor nem írtál volna ekkora marhaságot. A katolikus egyház soha nem volt egyik apostol utóda sem, csak saját maga állította magáról. A katolikus egyház mindig is egy hitehagyott bálványimádó és hatalom ittas egyház volt, amelynek a fejei Isten és Jézus nevében öltek, hatalmaskodtak és űztek fényűző életet.

2015. okt. 16. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!