Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mért nem hiszek már benne?...

Mért nem hiszek már benne? Talám már nagylettem és rájöttem.14/L

Figyelt kérdés

Mikor gyerek voltam (8-9 éves) még jártam templomba, de akkor is nagy kényszerrel. Apám nem volt istenhivő ember, de anyám igen. Mégis, nem volt Bibliánk. Csak vallásoráról ismerem a vaskos könyvet, meg a képes változatát, mit még Ernő papbácsi mutta. Mindig, mikor nem nézett oda a jelenések könyvét olvastam, érdekesnek tartottam.

De ahogy haladtunk a vallástürténelemmel, és más egyébb téren is müveledtöm, rájöttem valamire:

Ez az egész "kereszténység" sőt talán az összes többi vallás is egy nagy hazugság, sőt az hogy "pogány" mint fogalom nem létezik.

Mert nézzük csak meg:

Regen az emberek több istenben hittek. Mi lett velük? eltüntek... mert nem voltak valodiak. De a mostani vallás mégis rájuképitkezik:

pl. a sumérok kigyoistene, mint gonosz. Poszeidon hatalom szigonya- mint ordog. Egyszeruen probálták ijesztővé tenni, azt ami régen jónak számitott. De ez még kevés, ott van még sok más dolog is:

Mért volt inkvizició? Jön is a válasz, amit belémneveltek: "Mert a régi emberek sok vallást alapitottak, de aki megtagadta a "hamis" vallást azt elengedték. Sajnos sok szabadszellemu nő halt meg igy, tobb millio. De en nem hiszem hogy ezért. Ezt most nézzük politikai szemmel: Ha sok ember átpártol akkor ki izet adot? senki...

És még sok más: Mért nem lehetnek papok a nők, ha Istenben mind két nem benne van? "Mert Jézus is férfi volt" jön röngtön a válasz. De ha megint más szemmel nézzük, én igy gondolom: Mert egy olyan társadalomban ahol a férfi dominált, nem tudtak volna elfogadni női személyeket, és mivel szerintem ezt az egészet kitalálták, a kitalálok is a férfi nemet istenitették, ezért férfi minden angyal, apostol, püspök stb..

És a sok háboru is! Mindet ők generálták.. Mert befolyásolták a világot, és uralkodtak. A papjaik is romlottak voltak, mindig jol éltek, romlottak voltak, de veleéig. Hopkinst is megkétrte a pápa hogy ne boncolgassa hogy ki termtette a világegyetemet, és más nagy felfedezőket is elrettentetek. Ezernyi meg ezernyi kulturat romboltak le mert "pogányok" voltak, a maja civilizációt is a hitérités irtotta ki. Szerintem ők báránybörbe bujt farkasok, és ha létezik is isten, mára már csak nagyon, nagyon kevés része igazi ennek a mesének

2015. okt. 4. 12:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező!

Az igazság mindig egyszerű, egyértelmű, logikus, átlátható és megcáfolhatatlan. A jelenlegi vallások bizony ezzel a megközelítéssel bajban vannak. A kereszténység meg pláne!

Viszont Isten valóban létezik, csak hát semmi köze nincs a júdeo kereszténység "istenéhez", akit Jahve/Jehova néven emlegetnek. Jehova egy ugyanolyan félisten (emberek számára isteni hatalommal rendelkező lény) volt csupán, mint a görögök vagy egyiptomiak (és még sorolhatnánk) istenei. Sőt, Jehovának még közös gyökerei is vannak az egyiptomi kultúrával (ha egy kicsit utánanézel, Seth története érdekes lehet - összevetve a találkozás sátra körüli törvényekkel az áldozatokról (a herélt áldozatokra külön odafigyelve, illetve hogy szamarat tilos volt áldozni, el kellett cserélni), nagyon sok párhuzam vonható).

Mire alapozom, hogy Isten létezik? Nézz körül a világban. Tökéletes rend és rendszer uralkodik (nem, nem az emberi társadalomra gondolok, hanem a "játéktérre", amiben élünk). Az, hogy létezik rendszer, tény. Az is bizonyítja, hogy életben vagy. A tudomány is ezt a rendszert kutatja, tehát ha létezik tudomány, léteznie kell Istennek is. Márpedig a tudomány létezik és kézzel fogható, ezáltal az isteni rendszer is. Ez az egész nem lehet véletlen.

[link]

Isten nem egy személy, a teremtett világban minden belőle áll, ő az összetartó erő és sokkal több is ennél. Úgy is mondhatnánk, hogy ő a "mátrixot" működtető intelligens isteni energia. Leginkább a szeretethez hasonlíthatnám a minőségét. Nem duális, nincs az emberi személyiséghez hasonlító személyisége, nem tökéletlen, mint mi, emberek. Nem büntet, nem kér számon. Az életed ajándék, amit az Isten által létrehozott világban tölthetsz el (többször is akár) SZABADON.

Akik a Bibliában hisznek, nem mások, mint egyszerű vak hitű bálványimádók. Egy emberek által alkotott bálványt imádnak. Milyen alapon? Mivel a Bibliában le van írva, hogy a Biblia Isten szava. Érted ezt a logikátlanságot, ezt a becsapást? Ha elő mersz hozakodni a Bibliában található logikátlanságokkal és összeférhetetlenségekkel (pl: Seregek ura =/= szeretet Istene), akkor tudatlannak állítanak be, hiszen a Bibliában meg van írva, hogy a Biblia Isten szava, ha kérdőre mered vonni, tudatlan vagy, nem ismered eléggé a Bibliát. Meg amúgy is a pokolban fogsz égni. Jézus többször is kinyilatkoztatta, hogy a lélek az Isten országából származik. Isten országa bennünk van (Lukács 17:21). A lélek örök életű, hozzá képest a földi élet ideje csak egy szempillantás. Ugyan miért jönnénk le a földre ezért a szempillantásnyi időért, hogy utána egy haragos Isten megítéljen bennünket és az örökkévaló pokolra vessen? Ez nem szabad akarat, ez egyszerű szadizmus. Ráadásul a földi életünket teljes tudatlanságban éljük, a külső hatásoknak kiszolgáltatva, amik ellen semmit sem tudunk tenni (nem te döntöd el hová születsz, melyik "igaznak hitt" vallásba születsz bele, milyen vallásokat ismersz meg, nem is biztos, hogy hozhatsz jó döntést az ilyen helyzetekben). De féld és imádd az Istent, mert különben a pokolra jutsz. Még a hülyének is megéri leszületni a földre egy ilyen kis muri kedvéért...

Ezek a bálvány imádó emberek csapdában vannak. És ez a csapda jó nekik, egy biztonságos kis várat ad, ami igaz, hogy hazugságból épült és a saját tudatlanságuk és félelmük börtönében vannak egész életük végéig (és vannak akik még az után is), de legalább nem kell szembenézniük az ismeretlennel, nem kell a saját útjukat járniuk.

Szükség van-e a vallásokra? Egyértelműen igen. Ezek az emberek vallás nélkül elveszettek lennének, nekik erre van szükségük a (szerintük)"teljes" élethez.

2015. okt. 5. 20:04
 22/28 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező,sok dolgot helyesen látsz,azért az,hogy "az egész kereszténység" egy nagy hazugság,ez így nem igaz ebben a formában.A vallásban mindig megjelenik a hatalom.A probléma az,hogy a mi világunkban sajnos kevés ember képes helyesen kezelni a hatalmat.Ha egy egyház nem háborúzik,vagy öldököl szó szerint,de félelemmel és bűntudattal tartja tudatlanságban az embereket,az ugyanúgy egy zsarnok elnyomó,csak kifinomult formában.

Vajon véletlen,hogy Jézusnak konfliktusa volt az egyházzal

? Ha ma visszajönne és kinyitná a száját,az első dolguk lenne keresztre feszíteni.jó most talán megúszná fizikálisan...

De ugyanezt teszik manapság azokkal is,akik megkérdőjelezik dogmáikat,Istennel kapcsolatos mindentudásukat,mert hát ők az atyaúristen jobb keze.Aki rávilágít,hogy miben sántítanak egyes dolgaik,az pedig természetesen az ördöggel cimborál,és meghallgatni sem érdemes ítélkezés nélkül,mert hát mi lenne,ha egy hívő ezt tenné? Bizony rájönne amire szerintük nem szabadna...

2015. okt. 6. 07:58
 23/28 dandi98 ***** válasza:
78%
Egyértelműen a korod miatt néznek le... igen, előfordulhat olyan is, hogy valakinek ilyen korban nyílik fel a szeme. Szerintem legalábbis. A keresztény vallás többnyire politikai indokok által motivált ember miatt jött létre... ez is igaz. Főleg a keresztes hadjáratok a legjobb példa...ahol a keresztények egymást is támadták... vagy a katolikus álszentség: Ne készíts faragott képet vagy képmást a te istenedről - ez egy parancsolat lenne. Menni kép, szobor van Jézusról? Rengeteg. És imádkoznak is - a szobrokhoz.
2015. okt. 6. 22:40
 24/28 anonim ***** válasza:
36%

Én 36 évesen tértem meg. Az, hogy vannak kérdéseid, az jó. De onnantól kezdve, hogy hazugságot fogadsz el igazságnak, az már nem.

"Mért nem lehetnek papok a nők, ha Istenben mind két nem benne van?"

Ha ennyire nagy lenne a tudásod, ahogy beállítod magad, akkor azt is tudnád, hogy CSAK a katolikus vallásnál vannak kizárólag nőtlen férfi papok. Ennek elhívás alapján kellene történnie, de nem így van sajnos.

Protestáns egyházakban a LELKIPÁSZTOR nősülhet.

"Regen az emberek több istenben hittek. Mi lett velük?"

Igen, eltüntek, de nem a mi Istenünk, akiről már 6ezer éve tudjuk, hogy van és él. Egyre több ember tér meg, őket mivel magyarázod?

"És a sok háboru is! Mindet ők generálták.. Mert befolyásolták a világot, és uralkodtak."

Az emberi kapzsiság generálta. Ne húzd rá Istenre azt a förtelmes viselkedést, amit sokan a nevében tesznek, csak mert gonoszak és muszáj valakire fogni.

" a maja civilizációt is a hitérités irtotta ki"

Olvass már utána ennek a fene nagy "civilizációnak"!!! Tudod te miket beszélsz???

2015. okt. 7. 12:26
 25/28 anonim ***** válasza:
21%

"" a maja civilizációt is a hitérités irtotta ki"

Olvass már utána ennek a fene nagy "civilizációnak"!!! Tudod te miket beszélsz???"

Híradó mondja:)

Ha a híradó azt mondja, hogy evolúció van, akkor nincs apelláta, a "géppel írott, névtelen feljelentés komoly dolog" elvtársak, tehát nem vizsgálhatom, hogy igaz-e, hanem meg van mondva: igaz, így kell kezelni, minden körülményt ehhez kell igazítani, néha csalás és hazugság által. Ha a TUDOMÁNY azt mondja, hogy nem volt teremtés, akkor te ostoba, nem gondolkozhatsz logikusan, mert ostoba vagy, még ha az igazságról meg is győződsz, mert azt Jézus mondta. Fúj... Nem kell az abszolút igazság, nekem egy Isten ne mondja meg a tutit, hisz én már x éve élek, JOBBAN tudom, mint az örökkévaló! Meggyőződtem róla a TV-ből és a gugliból és ezt mondja a tömeg. Isten mindenható, de az én eszemen nem jár túl. A Bibliát nem tudja úgy megírni, hogy az igaz hívő meglátja az igazságot (Jézus a kulcs) és aki azt akarja, ellentmondást talál benne (én vagyok az értelmezésem kulcsa). Egy korlátok nélküli mindenható alapvetően ebben korlátolt, mert ezt mondja ki az én igazságom. A korlátolt Isten pedig nem tehet abszolút kinyilatkoztatást írásban. Az nem érdekel, hogy önellentmondásban szenvedek. Az sem érdekel, hogy világról ordít a tervezettség. Majd én hangosabban ordibálok! Az én igazságom olyan, hogy magam felé elnéző, Isten felé ugyanabban nem. A következetlenségem csak erősíti az én igazságomat. Istent is teremteni kell és az Őt teremtőt is (és így tovább), tehát nem létezhet örökké, de az anyag és az energia ok és okozat nélküli állandó létező. Látjátok, tudom én definiálni az Istent, de ezt a címet a halott anyagnak adom át az én igazságom szerint, és nem a létező szellemnek. De ha úgy tetszik: az anyag a semmiből semmi által egyszer csak lett. Az időt Isten teremtette és Ő hány éves (kérdezzünk butákat!)? A teremtmény leuralja a teremtőt! Isten megteremtette az időt, majd önmagát is bezárta abba és megöregedve meghalt. De buta. De jó, h én okosabb vagyok! A teremtő tehát korlátolt, akkor az én igazságom szerint is működhet, az én igazságom is korlátozhatja. Huh, akkor én vagyok Isten. Logikus, én nem tévedhetek.

De!

Az én fenti igazságom a halálommal együtt el is veszik, így az én abszolút igazságom relatívvá vált hazugságként lepleződik le, amit Isten ítélete fog leleplezni számomra. Ott kell helytállnia a saját igazságunknak, ezt ne feledjük! Az ítélet napján!Akkor majd az Isten előtt állva kell bebizonyítanom, hogy Ő nem létezik. Nehéz lesz. Gondolkozzatok, ne sodródjatok!

2015. okt. 7. 13:30
 26/28 anonim ***** válasza:
13%

"Akik a Bibliában hisznek, nem mások, mint egyszerű vak hitű bálványimádók"

Ha vak volnék, akkor miért kutatom már évek óta a Bibliát és miért nem találok benne ellentmondást? Feltételezed tehát, hogy olyan hülye vagyok, hogy az életemet odaadom egy ellentmondásos mesének? Másképp: sok "igazságot" kutattam az életemben, de csak a Bibliában nem látok hibát. Mindegyik tanításnak ugyanannyi esélyt adtam, sőt, a Bibliának adtam az életemben a legkevesebb esélyt, mégis nyert, így meghajtottam a fejem Jézus előtt. Tehát még azzal sem vádolhatsz, hogy a Bibliát akartam elfogadni, mert mindent akartam, csak ezt nem. De azt beláttam, hogy ne a saját hülyeségem vezéreljen, mert az csak rosszra vezethet. Ha előítélettel megyen neki valaminek, abból nem fog kiderülni az igazság. Te pl. megkérdőjelezed a Bibliát, de a saját postod úgy írod, mint aki tévedhetetlen és az abszolút igazságot mondja ki. Mondd, abszolút biztos vagy benne, hogy igazad van? Ha nem, akkor abszolút biztos vagy benne, hogy a Bibliára vonatkozó kinyilatkoztatásod igaz? Ha a válaszod igen, akkor hajlandó vagy-e megvizsgálni az eddigi életed, hogy nem előítélettel voltál-e a Biblia iránt?

Nekem az mindig gyanús, hogy ha valaki egy írás ellen fellép és önmagát emeli ki igaznak? Melyik a könnyebb? Magamról bebizonyítani magamról, hogy igaz vagyok vagy egy rajtam kívülálló írásról bebizonyítani, hogy igaz, még ha nekem fáj is a benne lévő igazság. És ne feledjük a Biblia nem egyenlő az egyházi teológiákkal. Nem mondható tehát, hogy a Biblia hamis, mert a katolikusok csúnya dolgokat csináltak a középkorban.

2015. okt. 7. 13:43
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
"Ha a híradó azt mondja, hogy evolúció van, akkor nincs apelláta" Miért kell mindig az evolúcióhoz jutni? Szerinted ez volt a téma? Én nem gondolnám. Amúgy sem a híradóból tudjuk, hogy van, de ebbe nem akarok belemenni. A tudomány pedig nem mondja, hogy nem volt teremtés, mert nem értelmez ilyen fogalmat. Kutatja az élet és a Világegyetem kialakulását. Értelmezd úgy, hogy Isten munkamódszerét tárja fel.
2015. okt. 7. 16:29
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező,

Több dologban téves következtetésre jutottál, ahogy a többi ateista is.

"A mostani vallás rájuk építkezik"

Melyik? Mert, hogy a kereszténység nem az biztos. És a kereszténység egyébként sem egyenlő a katolikus vallással. A Római katolicizmus nagyon sokmindenben eltért Jézus tanításaitól. Ezért van olyan állapotban az egyházuk, inkább visszataszító mint vonzó. Olyan közösséget kell keresni ahol Isten ereje valóságosan jelen van: betegek meggyógyulnak, kötelékektől szabadulnak emberek - Isten beavatkozik az életükbe és természetfeletti módon szabadulást hoz számukra. Na erre nincs természetes magyarázat.

"Miért volt inkvizíció?"

Amint már említettem a Római Katolikus egyház sok mindenben eltért Jézus tanításaitól. Az inkvizíciót ne húzd rá a kereszténységre, keresztények 99,9999 százalékának semmi köze hozzá.

"Miért nem lehetnek papok nők?"

Pál apostol tiltotta meg a nőknek a tanítást. Alapvetően ez a keresztény álláspont, de vannak Istennél különleges esetek amikor egy nőt hív el szolgálatra. pl: Joyce Meyer, Marilyn Hickey

A kereszténységnek nem azt az oldalát ismerted meg, amelyiknek valóban köze van Jézushoz. Hidd el, neked is szükséged van Istenre, legfeljebb ezt 14 évesen még nem látod be. Ha majd oda jutsz hogy érdekelni fog, akkor a katolikus templomokat messziről kerüld el, olyan közösséget keress ahol Isten ereje valóságosan jelen van. (Általában ezt a karizmatikus gyülekezetek képviselik)

2015. okt. 10. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!